Odvolání do MŠ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kocourGarfield
20.5.24 14:27
@unuděná píše: Více

Dle webu už i na Praze 12 spádovost dle ulic neplatí.

• Citovat
  • Upravit
53190
20.5.24 14:28
@kocourGarfield píše: Více

Jojo, omluva, už je to dávno a v hlavě zůstal (taky už jen stěží) zápis ze ZŠ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
20.5.24 14:46
@Dadda8 píše: Více

To je možné - opravdu netuším, přihlášky do školek jsem naposledy řešila o dva roky dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.24 14:55

My teď hlásíme mladší dceru do MŠ na Praze 5. Je tu 21 spádových školek, přihlášky se mohly poslat do libovolných 4 z těch 21. Ve školce, kde má dcera starší sestru, je zatím na 58. místě, volných míst je 17. V jedné z těch 4 školek je 2 místa nad čarou, tak trneme, zda nespadne pod čáru.
Zakladatelko, neřeš to, buď ráda, že je dítě přijaté. Nám dceru buď vezmou a budeme autem objíždět v kolonách 2 školky (ta lepší varianta), nebo nám jí nevezmou a skončí někde v soukromé MŠ, kde jim budou celý den pouštět youtube :roll:

• Citovat
  • Upravit
381
20.5.24 15:20

@BohunkaP V pořádku. Když ale žádám o vysvětlení, domnívám se, že je slušné odpovědět, když jsme do té doby komunikovaly bez potíží a zajímá mě především postup přijetí. Nemám v úmyslu ji někde nechytávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
20.5.24 15:26

@Sofia_Sofia Já osobně si myslím, že je to proto, že paní s červnovým dítětem dala jen jednu přihlášku. Když se ředitelé ohledně dětí domlouvají, obecně(ne všichni) se snaží umístit, co nejvíce dětí. Takže když věděli, že vy se dostanete do druhé priority, tak radši vzali červnové dítě, které by se nedostalo nikam jinam.

Je to hodně zajímavé s těma přihláškama :) jsem taky z Prahy 3, a na Jarově si to podle mě pan ředitel taky dělá trošku, co chce. Protože na dni otevřených dveří hlásal, že kdo si dá 5 přihlášek toho nevezme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
20.5.24 15:59
@Sofia_Sofia píše: Více

Píšeš, že ses dozvěděla o celé věci dnes… tak nejspíš ředitelka ještě neměla čas odpovědět na tvůj mail, no :nevim:

Hledáš v tom zbytečnou vědu. Navíc ti konkrétní důvod pravděpodobně stejně neřekne, pokud se týká jiného dítěte. Sdělí ti nejspíš něco podobného, jako já …. že měla vážný důvod upřednostnit jiné dítě, přičemž to tvoje bylo přijato jinde.

Nebyla jsi nijak poškozena, dítě máš umístěno v rámci městské části a na jedné ze škol, kam jsi dala přihlášku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
20.5.24 16:12
@Atisia píše: Více

Je rozdil byt prijati do jedne ze skolek a byt prijati do priority 1, pokud na to ma dite vek. U nas to je treba velky rozdil, ze z mene oblibene skolky pak deti po roce prestupujou do te oblibenejsi. Nehlede na to, ze jedna muze byt vyrazne dal.

Pokud vzali nekoho mladsiho, pricemz prvnim kriteriem je vek ditete ze spadove oblasti, tak bych podala oficialni odvolani hned a napsala, ze chci znat vek nejmladsiho dite (u nas dokonce psali datum narozeni, kde udelali caru), ktere jeste vzali a jak je mozne, ze tedy vzali dite X, ktere je mladsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
20.5.24 16:19

@Katerinkaaa92 toto taky asi neplati vsude. My si predloni dali jen dve prihlasky a nevysla v prvnim kole ani jedna. Pak se to nejak sesypalo a vyslo to podle veku. Ale proste to seradili podle veku a ani jedne jsme nevyhoveli. To umi kazdy nenapsat si neoblibenou skolku a pak doufat, ze dostane jinde prednost. Je pravda, ze jsem pak na chvili, nez se to vyresilo, zalitovala, ze jsem nedala o jednu vic (ale vlastne jsem ani netusila, jaky je mezi skolkami rozdil a vybirala podle mapy).
U mladsiho se rovnou zeptam reditelky, kde mame starsiho, na kriteria, a pripadne napisu i tu neoblibenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5694
20.5.24 16:25
@Sofia_Sofia píše: Více

A oficiální výsledky někde jsou? Nechápu, jak to, že někdo ví výsledky o týden dřív. Jinak bych taky chtěla vysvětlení.
My aktuálně taky čekáme na výsledky, spádové jsou všechny školky ve městě 8o a jediným kritériem je věk. Takže opravdu nechápu, proč se na výsledky čeká 7-12 dní, když srovnané podle věku to musí mít 5 minut po konci zápisu. :nevim: Taky jsem zvědavá, zda tedy budou uvádět data narození, protože jinak je to celé naprosto netransparentní :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5694
20.5.24 16:27

@Petra Star To máte dobrý, že máte víc kol. U nás je jedno, a když se nedostaneš, tak smolík. Obvolávat státní a doufat v zázrak nebo soukromá. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
20.5.24 17:34

@Lil Kitkatt to si nemyslím.

U nás je taky krtiterium TB a věk. Seřazeno během chvíle, ale čekáme. A to máme spádovou 1 školku.

Soukromou platím už rok, tak budu další. Druhé kolo není. Údajně je proti loňsku hodně dětí.

• Citovat
  • Upravit
3195
20.5.24 17:40
@Katerinkaaa92 píše: Více

Přesně tak :kytka:

Myslím, že zakladatelka by měla být ráda, že dítě ve školce vůbec má. Mně přijde úlet se vůbec někde odvolávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
20.5.24 18:03
@Jazmine píše: Více

Mě právě taky. :nevim: pokud by mi ředitelka nabídla místo ve vedlejší d tím že tam určitě vezmou tak nad tím vůbec nepremyslim a jsem ráda, že mám místo :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
20.5.24 18:44

Já teda nesouhlasím. Myslím, že by se měli držet těch priorit. Kdyby mi rovnou řekli vaší dceru určitě vezmeme, dala bych si přihlášku jen do jedné školky, takhle si musím dávat do víc, aby mi dítě někam vzali vůbec. Ale jako první prioritu si dávám školku z určitého důvodu. Třeba já protože je nejblíže a mají krásnou zahradu. A pak by mi bylo líto, že jiné mladší dítě tam vezmou, jen kvůli tomu, že jsem si dala více přihlášek a já teď musím například popojet na jinou školku, kterou jsem tolik nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin