Odvolání ohledně výživného

Anonymní
6.2.12 20:25

Odvolání ohledně výživného

Dobrý den,omlouvám se za anonym.
Chci se odvolat proti výši alimentům.Soudce vůbec nezajímalo,že jsme měli dohodu sice ústní ale důkaz mám na účtu.Ani to že otec má údajně na své žití pouze 100,–kč měsíčně(z toho i platí benzín,mobil a vše).Otec totiž dva měsíce před soudem změnil dobře placenou práci za práci z min.platem.Nic soudce nezajímalo.Také se mi nelíbí častý styk.Otec a dítě se neznají je mu 19měs. také se o něj neumí postarat.Vrací mi ho pročůraného až na kočár,nenakrmeného.Pořád na mne jen řve.Byli jsme i na OSPODu ale tam bohužel jsou při otci.Také než byl soud měli jsme as.styk.Bylo u nás DN včetně nevhodného chování otce k dítěti.
Chci se zeptat je možné že by mi v odvolání mohl soud alimenty snížit?Tedy spíš dělá to odvolací soud že sníží alimenty?Jsem na rodičáku.
Děkuji za odpověd.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
klouček
6.2.12 20:46

Ahoj, ja trochu nerozumím te 100,– to mu zbyde po zaplacení nájmu a výživného.? Kolik Vam soud stanovil? A styk s dítětem máte jak? Proti všemu se da odvolat.je důležité taky jestli DN řešila policie, jestli vůči otci bylo podané nejake tr. oznámení , zda je někde at na policií nebo Ospod záznam o špatném chování vůči nezl. apod. take jaké ma otec vytvořené podmínky pro dítě-to bylo ve zprávě soc. pracovnice.je hodně možnosti a podmínek.soudce třeba u nas, když otec pracoval za tolik a tolik a pak najednou prijde k soudu výměr od zaměstnavatele s podstatně nižším výdelkem, tak se zajímá, proč a to vyslechem otce.je na rozhodnutí soudu, kolik stanoví-maji i tabulky.pokud mají rodiče dohodu a ta neni v neprospěch dítěte, tak ji schvaluje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.12 21:14

Ano těch 100,– mu prý údajně zůstane po odečtení nájmu,alíků což není pravda.Od kamaráda si nechal napsat že je u něj zaměstnán za 11tis.a dělá dál jako OSVČ.Kupuje si dál značkové obleční,nový mobil,jezdí k moři a na hory.Dělal jako OSVČ a vydělal nad 60tis.
Bohužel jsem to nikde krom ROSY nenahlásila bála jsem se jeho pak odezvy + jeho známých co má všude.OSPODu jsem nahlásila a i vše psala i to jak mě zastrašoval a choval se o styku.Také mi vyhrožoval,že dítě odveze sebere mi a už nikdy neuvidím.OSPOD nic nezajímá.Má mít každý čt a lich.vík.so a ne 9:30-17h což dítě nezvládne je mu 19měs. a on se neumí postarat,neznají se a dítě pláče když odchází ode mne.Omlouvám se,ale moc toho nechci sem psát.

• Citovat
  • Upravit
klouček
6.2.12 23:25
Anonymní píše:
Ano těch 100,– mu prý údajně zůstane po odečtení nájmu,alíků což není pravda.Od kamaráda si nechal napsat že je u něj zaměstnán za 11tis.a dělá dál jako OSVČ.Kupuje si dál značkové obleční,nový mobil,jezdí k moři a na hory.Dělal jako OSVČ a vydělal nad 60tis.
Bohužel jsem to nikde krom ROSY nenahlásila bála jsem se jeho pak odezvy + jeho známých co má všude.OSPODu jsem nahlásila a i vše psala i to jak mě zastrašoval a choval se o styku.Také mi vyhrožoval,že dítě odveze sebere mi a už nikdy neuvidím.OSPOD nic nezajímá.Má mít každý čt a lich.vík.so a ne 9:30-17h což dítě nezvládne je mu 19měs. a on se neumí postarat,neznají se a dítě pláče když odchází ode mne.Omlouvám se,ale moc toho nechci sem psát.

Jj to chápu.tak pokud dela jako osvč, tak musi byt hlášeny a podat daňové přiznání-z toho se pak pocita výživné..další vatianta-je zaměstnán a živnost ma jako vedlejší činnost-tudiz ale by se to dalo tasky zjistit, protoze se plati zálohy tuším oboje-socialka a zdravotní poj.pokud s vámi nezil a o dítě se nezajímal,, tudíž nezná jeho potřeby, bude bych odvolala-dobre odůvodnit s cim nesouhlasis v rozsudku a nebo napsat znovu návrh na úpravu poměrů k nezl.

• Citovat
  • Upravit
141
7.2.12 05:23

to máš jako já u soudu nahlásil že si jako taxikář vydělá 6000.- nemá na oblečení na jídlo a soudce mu to uznal,přitom vím že si vydělá měsíčně 50 000.-,teď si dokonce požádal a zrušení výživného tak jsem zvědavá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.12 12:26

U nás to samé,je úplný žebrák,ale na nový HTC má a značkové oblečení ani nemluvím.A to nemluvím jaké spoření+ pojiště si platí.Dnes jsem byla v poradně u právníka tak sepíšu odvolání.Jen mne nepotěšil právník tím,že se to zřejmě vrátí tomu samému soudci :( ten otce pochválil,že takhle změnil práci :(

• Citovat
  • Upravit
klouček
7.2.12 17:31

Ty asi nemáš možnost nejak doložit formou přímého dokazování jeho prijem.jo pokud na opatrovnickym nemate víc soudců co dělají rodinné právo, tak nejvic pravděpodobné, ze to bude ten samý.ale pokud máte občanskou poradnu, tak tam by ti i mohli poradit procesní věci, jak by si měla dal postupovat.nejhorší , ze znalecký posudek moc nenarizuji-ten by musela navrhnout nejlépe soc.pracovnice a soud by musel shledat důvod-tam by byla eventuelni sance získat doporučení, ze otec neni schopen o dítě pečovat.a to jak ti vyhrožuje, ze ti dítě.nevrátí-to někdo slyšel? Do odvolání opravdu napis v jakém stavu otec dítě vrací atd, jakým mají vztah.jak se jinak o dítě zajímá a.nezajima mimo soudem určenou dobu.a výživné-nároky dítěte se neustále zvyšují-hračky na rozvíjení, boty, strava-ceny se zvedly.apod. Drz se.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.12 17:46

Ahoj,tak soc.pracovnice si nevyžádá znal.posudek protože je při otci.Ale ted si vyžádala posudek z manž.poradny kam otec po soudu přestal chodit.A zájem otce o dítě?To jen všude říká jak mu bráním a bla bla ale že by třeba poslal sms či meil ( máme z manž.poradny doporučeno jen komunikovat písemně)že chce dítě vidět to né.Vztah nevím jaký mají nejsem s nima a nesmím být s nima otec si to nepřeje!Jen vím že dítě k němu něchce jít pláče ale otec si ho „kupuje“ autíčkem. :,(

• Citovat
  • Upravit
Janicka023
7.3.14 16:50

Odvolani na alimenty

Dobry den,
potrebovala bych poradit.. ted v Unoru jsme meli s byvalym soud(on nedorazil), na soudni liceni predtim donesl papir ze si vydela 3200,– na castecny uvazek.. soudkyne mu vypocitala alimenty 2100,– ze kdyby si nasel praci v oboru mel by 9800,– az 24000,– jako soustruznik kovu… on se odvolal a ja stim nesouhlasim, jelikoz vim, ze dela za jine penize nez jako bere!!! Udal tam i firmu kde se byl ptat na praci, jenze majitel formy je byvaly spolecnik jeho sefa ted.. takze zase vse jen n oko.. co mam delat???

• Citovat
  • Upravit
41140
7.3.14 16:54
@Janicka023 píše:
Dobry den,
potrebovala bych poradit.. ted v Unoru jsme meli s byvalym soud(on nedorazil), na soudni liceni predtim donesl papir ze si vydela 3200,– na castecny uvazek.. soudkyne mu vypocitala alimenty 2100,– ze kdyby si nasel praci v oboru mel by 9800,– az 24000,– jako soustruznik kovu… on se odvolal a ja stim nesouhlasim, jelikoz vim, ze dela za jine penize nez jako bere!!! Udal tam i firmu kde se byl ptat na praci, jenze majitel formy je byvaly spolecnik jeho sefa ted.. takze zase vse jen n oko.. co mam delat???

S tím ty teď nic neuděláš…dle mých zkušeností bude postupovat krajský soud obdobně a potvrdí rozhodnutí okresního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
7.3.14 16:54

Nic, počkat na odvolací soud… maximálně ulovit důkazy toho, že bere víc a pak je uplatnit u soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janicka023
7.3.14 17:09

Takze by zustali u toho co vynesl Okresni soud tudiz tech 2100,–???

• Citovat
  • Upravit
Janicka023
7.3.14 17:10

Ja uz na netu nasla i souvyslost jeho sefa a tim u keterho byl jako zadat o praci.. byli majitele jedny firmy

• Citovat
  • Upravit
101618
7.3.14 17:12

Já myslím, že je pravděpodobné, že částka zůstane… pokud bývalý smysluplně nedoloží, proč může pracovat pouze na částečný, tak je evidentní, že ten papír o výši příjmu je účelový blábol… Nepíšeš tedy jak staré je dítko, ale ty 2000,– mi přijdou jako minimální výživné na jakékoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janicka023
7.3.14 17:18

Klukovi bylo ted v rijnu 11let… jde i o to, ze mu vypocitali dluh 101200,– ja mu pristoupila tenkrat na 500,– mesicne a ani to neplatil, za 8let mi poslal 8000,–

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová