Odvoz dítěte do školy

40
30.12.14 11:26

Odvoz ditete do skoly

Ahojte,

chci se zeptat, jak resite vodeni ditete do skoly a ze skoly?
Od noveho roku potrebuji chuvu ridicku, ktera by jenom autem odvedla syna do skoly, pripadne dovedla domu. Nevim jak to jine rodiny stihají…Mate nekdo skusenost se spolahlivou ridickou? Kolik to stoji?

Diky :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4658
30.12.14 11:32

No a co se prostě domluvit s jinou maminkou ze třídy? třeba je nějaká na RD a nedělalo by jí to problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.12.14 11:34

@clarison do toho bych nešla - svěřit dítě na odchod ještě možná, ale odvoz autem? když vidim některé baby, jak řídí :think: co někdo známý, kdo vozí dítko do stejné školky? já prostě vozila sama, když jsem nestíhala, tak přítel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
30.12.14 11:41

Jedine tak no..
jenomze syn ma pak krouzky a tam ho taky nestiham vozit, tak som myslela, ze zohnat chuvu ktera by mu delala ridice :D :D vubec nemam predstavu o cene ani jestli to funguje :-)
Samozrejme, by jsem ho nesverila jen tak nekomu…musela by byt skusena ridicka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.12.14 11:42

@clarison jako tohle bych vzala přes agenturu.. odhaduju cenu někde 150-200 kč za hodinu, možná i víc. Ale fakt bych se bála :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.14 12:12
@clarison píše:
Jedine tak no..
jenomze syn ma pak krouzky a tam ho taky nestiham vozit, tak som myslela, ze zohnat chuvu ktera by mu delala ridice :D :D vubec nemam predstavu o cene ani jestli to funguje :-)
Samozrejme, by jsem ho nesverila jen tak nekomu…musela by byt skusena ridicka…

Příbuzná dělala chůvu, včetně odvozů do školky, školy, odvoz ze školy do kroužků z kroužků domů, pak zpět do města pro večeři -dovoz zpět (jedna cesta 30 km) + s sebou u všeho mimino. Ty děti byly dohromady čtyři dvě školní, jedno školkové, jedno mimino. Ráno chystala děti do školy plus snídani + svačinu do školy. Toto bylo každý den, dvakrát týdně ještě nákup. Brala za to 30.000,– moravskoslezský kraj.

• Citovat
  • Upravit
40
30.12.14 12:42

Diky za info… delela asi na plny uvazek, proto ta cena…
jako matka mam obavy i ja z toho, ze dite veze nekdo jini autem… jak to ti rodice delali, ze se vedeli na ni spolehnout? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
30.12.14 12:42
@Anonymní píše:
Příbuzná dělala chůvu, včetně odvozů do školky, školy, odvoz ze školy do kroužků z kroužků domů, pak zpět do města pro večeři -dovoz zpět (jedna cesta 30 km) + s sebou u všeho mimino. Ty děti byly dohromady čtyři dvě školní, jedno školkové, jedno mimino. Ráno chystala děti do školy plus snídani + svačinu do školy. Toto bylo každý den, dvakrát týdně ještě nákup. Brala za to 30.000,– moravskoslezský kraj.

jako matka mam obavy i ja z toho, ze dite veze nekdo jini autem… jak to ti rodice delali, ze se vedeli na ni spolehnout? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.14 12:44
@martina.se píše:
@clarison do toho bych nešla - svěřit dítě na odchod ještě možná, ale odvoz autem? když vidim některé baby, jak řídí :think: co někdo známý, kdo vozí dítko do stejné školky? já prostě vozila sama, když jsem nestíhala, tak přítel.

ono je to těžky říct..prostě jsem vozila sama..ale když dělá přítel třeba také od šesti tak to prostě jinak nejde. Né všechny ženské jezdí špatně, vyježděná zkušená řidička s dětmi za zády si dá sakra pozor. Někdy je jednodušší zařídit někoho takového, než známou na rodičáku co má starost se svými dětmi a pak by měla ještě starost o cizí děti. A v případě že rodiče odchází třeba o půl šesté do práce je docela drsné aby dotyčná mamina seděla se svými dětmi od půl šesté u nich a vypravovala jim děti. To bych raděj opravdu svěřila někomu kdo si to nechá zaplatit - samozřejmě prověřenou osobu..

• Citovat
  • Upravit
4960
30.12.14 12:46

A co kdyby tam to dítě dojelo samo autobusem nebo jinou hromadnou dopravou? Když je to školák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.12.14 12:53

Já vam řeknu, jak se to dělalo dřív. Dítě jelo autobusem :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
30.12.14 12:56
@ProfZav píše:
A co kdyby tam to dítě dojelo samo autobusem nebo jinou hromadnou dopravou? Když je to školák.

To mi pride nejmene bezpecne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.12.14 12:59
@clarison píše:
To mi pride nejmene bezpecne…

Záleží, jak je to daleko, jestli jezdí i jine deti atd.

Jinak bych se obrátila na agenturu. A chtěla se s chuvou svezt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.14 13:00
@clarison píše:
jako matka mam obavy i ja z toho, ze dite veze nekdo jini autem… jak to ti rodice delali, ze se vedeli na ni spolehnout? :-)

Vyžadovali aby to byl človek, který má magisterský titul - pedagogiku, kurz první pomoci a doporučení od předchozího zaměstavatele o řidičských zkušenostech. Ano byla to práce na plný úvazek, jak jsem psala ráno nachystala a odvezla děti, když byli ve škole měla na starost mimino, a pak zas pro děti na kroužky, domů, pro večeři, a odchod.

• Citovat
  • Upravit
4960
30.12.14 13:02

Já jsem z malého města a tady některé mámy řeší, kdo bude dítě vodit do školy, takže se nedivím ničemu, ale tu nebezpečnost světa bych nepřeceňovala, ale asi jsem výjimečný exemplář, já bych ho autobusem pustila, pokud nemusí několikrát přestupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí