Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Do. 18 let mas zodpovědnost, Takze ona to udělat nemůže proti tvé vůli. Co návrh rodinné terapie, kontaktovat středisko výchovně péče, resit vztahy? Pokud odejde pres nesouhlas, resit to pres OSPOD.je to těžké, vim ![]()
A to se chce odstěhovat jenom kvůli tomu, že jste se vrátily k tátovi? Jestli jo, navrhla bych jí, že se odstěhujete spolu.
Kolik jí je? Já bych pokud pracuje a chodí do školy nejspíš po zvážení všech okolností se jí snažila spíš podpořit. Musí to být šílené, ale pokud ona chce tak ty s tím nic neudělaš a je lepší s ní držet dobre vztahy. Spíš budeš mít šanci něco ovlivnit
Kolik je jí let? Mně se to nezdá…ten pláč a to „nesnesení“ s otcem. Něco mi tam nehraje. Nejsem si zcela jistá, zda není ve vaší rodině nějaký hlubší problém. Máme hrozně málo informací. Aby dcera neutíkala kvůli otci…nezdá se mi to. Jak se s ním nesnese?
J8 bych si s ní promluvila v klidu, a snažila se z ní citlivě dostat, jaký je důvod jejího odchodu, proč chce odejít, a pokud by to bylo kvůli otci, šla bych vždy s ní. Ale nesměl by to být jen rozmar, muselo by to mít vážný důvod, jako zneužívání (nedejbože) otcem, mlácení, alkoholizmus…apod. Za těchto okolností bych odešla s ní od chlapa.
Příspěvek upraven 25.12.14 v 13:44
@anakon Rozhodně si nenechte nájemní smlouvu napsat na sebe.
Nepíšeš kolik je dceři, co se děje, že se s tátou nesnese. Je to její biol otec? Je zodpovědná? Jaké máte problémy…příp. jsou další sourozenci?
Je jí čtrnáct, s otcem se nesnese, nevím jak správněě vysvětlit důvody, měli spolu zrátka špatné vztahy, často se hádali, muž je dost majetnický a dcera tvrdohlavá. Navrhovala jsem jí že pokud k němu neche můžeme se odstěhovat spolu ale upnula se na představuu své samostatnosti. Jinak nechce odejít JEN KŮLI stěhování, bydlíme za prahou a ona musí dojíždět do školy do prahy, možná i to je důvod
Ano sourozenci jsou, žijí s otcem, nyní už dcera chodí do školy, problmy ustaly a už se ani stou partou nestýká ale odejít chce pořád..
@anakon A jak si představuje bydlení samostatně ve 14 letech?
Ahoj, je to poprvé co sem přispívám, doted jsem jen četla.
Kdybych měla říct stručně svůj příběh- před dvěma rok jsem se spolu s dcerou odstěhovala od svého muže, dlouho to klapalo a nebyli problémy.. bohužel má dcera se chytla špatné party a zašalo to. Začala kouřit, pít a marihuaně se taky nebránila. Dlouho jsem se to snažila vyřešit sama ale nakonec jsem se rozhodla vrátit se k muži i s dítětem, protože si myslímm že by jí srovnal. Má dceera to vzaala velmi špatně, se svím otcem má zlé vztahy a vlastně se sním nesnese. Jednou jsem za ní přišla do pokoje jak držela v ruce mobil a plakala. Šla jsem kní, myslela jsem že je to kůli stěhování a ono bylo. ale ne kůli našemu ale kůli jejímu, řekla že se chce stěhovat do vlastního.
Samozřejmě mně to složilo ale poslouchala jsem jí, vyssvětlovala že po mně bude chtít jen jeden nájem a potom už nic, že už má byt vybraný, spojila se s makléřem, nájem je rozumný a že by byla ráda kdyby se byt napsal na mně. pochopitelně sem jí to zakázala ale dnes za mnou přišla že se odstěhuje tak jako tak, jen že jí přišlo bezpečnější kdyby se byt naspal na mně, ale že to může udělat i na kamaráda. Dcera začala chdit na dvě brigády a dohromady jí to bohužel vynáší dost aby si mohla nájem dovolit.
Prosím, kdo dočetl až sem, poradtě, co mám dělat, mám jí to zakázat a doufat že mi za pár dní nebude stát s kuframa u dveří?