Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No ty jsi matka roku teda, jestli je to pravda.
Ve 14 ji ani samotnou nechat bydlet nesmís, natoz s nakym chlapem. kdyby to zjistila socialka, tak dcera posupajdi nekam do dětského domova.
Vždyt je to dite ze zakladky, proboha.
Ne, to snad nemůže byt pravda, ze by nejaka matka o tom jen vteřinu uvažovala.
@veria píše:
No ty jsi matka roku teda, jestli je to pravda.
Ve 14 ji ani samotnou nechat bydlet nesmís, natoz s nakym chlapem. kdyby to zjistila socialka, tak dcera posupajdi nekam do dětského domova.
Vždyt je to dite ze zakladky, proboha.
Ne, to snad nemůže byt pravda, ze by nejaka matka o tom jen vteřinu uvažovala.
Normální spořádaná matka, o čemž v tomto případě zakladatelky výrazně pochybuji.
Achjo, ty prazdniny
![]()
Asi malo darku a vymysli se jak na matku
![]()
@sissi79 píše:
Achjo, ty prazdniny![]()
Asi malo darku a vymysli se jak na matku![]()
No, já tomu celkem věřím. Jsou i takové rodiny..
Píši ještě jednou a asi už naposled.
Přišla jsem si sem k vám pro radu, nic víc než pro radu. Jen pár příspěvků mi opravdu pomohlo s řešením mé situace a za to děkuji, ve zbytku je mi vážně líto, co jste tu mně i mojí dceru začali napadat, at už šlo o mojí výchovu či její brigádu, vámi vymyšlenou, ničím neopodstatněnou prostituci. Ano v její výchově se stala chyba, já sama jse někde udělala chybu ale přišla jsem jí hledat a i to byl důvod sem napsat. Neříkám že je to standartní situace a vy jste máte právo si myslet že je to fake nebo jen vymyšlený příběh čtrnácky, už ne ale napadat mně at jste si mysleli cokoli. Zkrátka chci říct že mě to zamrzelo a proto jsem i přestala odpovídat.
tot vše co jsem vám chtěla říct. děkuji
Mám 14ti letou sestru. Ano běhá za klukama, ano je drzá a vyzívavá. Ale ani ve snu by ji nenapadlo bydlet někde jinde.
Já zdrhala za klukem ve svých 16ti letech, ale jenom na část noci a pak jsem se vracela domů. A i to se rodičům nelíbilo a už jsem se těšila až mi bude 18.
Ve 14 je tohle fakt dost brzo.
@Anonymní píše:
Přišla jsem si sem k vám pro radu, nic víc než pro radu. Jen pár příspěvků mi opravdu pomohlo s řešením mé situace a za to děkuji, ve zbytku je mi vážně líto, co jste tu mně i mojí dceru začali napadat, at už šlo o mojí výchovu či její brigádu, vámi vymyšlenou, ničím neopodstatněnou prostituci. Ano v její výchově se stala chyba, já sama jse někde udělala chybu ale přišla jsem jí hledat a i to byl důvod sem napsat. Neříkám že je to standartní situace a vy jste máte právo si myslet že je to fake nebo jen vymyšlený příběh čtrnácky, už ne ale napadat mně at jste si mysleli cokoli. Zkrátka chci říct že mě to zamrzelo a proto jsem i přestala odpovídat.
Jestli nechce někdo ať se do něj lidi starají, nemá snad co psát do diskusí ![]()
@Anonymní píše:
no tak ze začátku jsi dostávala normální otázky i odpovědi. Potom co jsi řekla že nevíš co má tvá dcera za brigády, je logické že přicházeli odpovědi takové jaké přicházeli. To že začne dítě blbnou jako tvá dcera je normální, prostě se to stává. Ale ty jako matka stojíš podle tvých odpovědí/otázek uplně za prd, takže nechápu co se rozčiluješ. Naopak by jsi měla sklapnout a zamyslet se nad sebou, svým přístupem k dceři, k životu… a ne nejsem dokonalá matka, ani mé děti nejsou dokonalé.
@Blackova.K píše:
no tak ze začátku jsi dostávala normální otázky i odpovědi. Potom co jsi řekla že nevíš co má tvá dcera za brigády, je logické že přicházeli odpovědi takové jaké přicházeli. To že začne dítě blbnou jako tvá dcera je normální, prostě se to stává. Ale ty jako matka stojíš podle tvých odpovědí/otázek uplně za prd, takže nechápu co se rozčiluješ. Naopak by jsi měla sklapnout a zamyslet se nad sebou, svým přístupem k dceři, k životu… a ne nejsem dokonalá matka, ani mé děti nejsou dokonalé.
Samozřejmě jsem si i z této diskuze něco vzala ale všechn se dá podat slušně.
@Anonymní píše:
To je velmi slušně vedená diskuse. Akorát v ní zaznívají názory, co Ti nevoní.
No a uz jsi se teda stihla zeptat dcerunky, co to dela na tech brigadach?
@anakon - píšeš, že sis přišla pro radu. Jenže to vyznělo tak, že chceš jen to, co opravdu slyšet chceš. Navíc - nediv se, že tady zazněly „narážky“ (nikdo to nenapsal sprostě) typu, že jsi někde selhala. Protože to, že nevíš, KDE A CO ZA BRIGÁDU dělá tvá čtrnáctiletá dcera - no promiň, ne do 15, ale do 18(!!!) máš za ni odpovědnost****!!! Jsi zákonný zástupce!!!
Ptala jsem se tě, jak je možné, že si holka stihne k ZŠ, do které, jak sama píšeš, řádně chodí, přivydělat na DVOU (!!!) brigádácha to tak, že si vydělá na nájem, včetně jídla?!?! A ještě se stihne vrátit domů na večeři. To prostě fakt zavání prostitucí.
A co se týče rad - pořád je to jedno a to samé - zajít nejen na OSPOD, ale k psychologovi, který se zabývá rodinnými vztahy. Protože v tom je u vás ten problém. Už včera bylo pozdě…
A tak zde zaznělo - ve 14 - neexistuje, aby holka sama žila, natož s „kamarádem“, máš za ní zodpovědnost, pokud nechápeš, že i trestní**** - je mi tě líto.
Řeknu ti to takhle: pokud by nešlo s ní po dobrém, tedy domluvit jí a vysvětlit, že pokud se něco stane, TEBE ZAVŘOU(už jen za zanedbání péče), tak bych ji - a to se na mě nezlob - nahlásila na ten OSPOD a šla by do Ústavu výchovné péče. Třeba by ji už jen ta představa „srovnala“…
Takže se zamysli nad sebou a ne nad komentáři zde, myslím, že nejsou urážlivé, jen asi neumíš přijmout pravdu…
Příspěvek upraven 26.12.14 v 19:39
@Burj Chalifa píše:
Tak co ta brigádička…
Těžko nám může říct, co je to za brigády, když si to celé ta 14 letá slečna vymyslela a hraje si tu na maminku
![]()
@Anonymní píše:
slušně jednám s člověkem co má problém a chce ho řešit. S člověkem co mele blbosti, jednám arogantně, pohrdavě jako se sockou.