Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@anakon píše:
@ynax omlouvám se, toto jsem opomněla, bydlet chce i stím kamarádem co by byl ochotný to na sebe napsat, on bude hlavní příjem. neuvažovala jsem o nečem takovém o čem mi tu píšeš
no kamarád, proboha
![]()
@anakon píše:
Ano, chodí na brigádu, o to vím a vím že oficiálně je to na „černo“ ale přeci toto není nic tak strašného
mě je jedno jestli na černo, syn tak chodil taky. A dcera bude taky. Mě zajímá co dělá?
A co to je za brigádu, když si ve svým věku vydělá peníze na nájem? ![]()
Cokoli z toho udělám, dceru potom ale uplně ztratím.. toho se bojím nejvíc..
@anakon píše:
Je jí čtrnáct, s otcem se nesnese, nevím jak správněě vysvětlit důvody, měli spolu zrátka špatné vztahy, často se hádali, muž je dost majetnický a dcera tvrdohlavá. Navrhovala jsem jí že pokud k němu neche můžeme se odstěhovat spolu ale upnula se na představuu své samostatnosti. Jinak nechce odejít JEN KŮLI stěhování, bydlíme za prahou a ona musí dojíždět do školy do prahy, možná i to je důvod
Ve 14 ti jí nikdo nemůžeš zaměstnat
a do 18- ti bez tvého souhlasu taky ne, nesmí si tohle dovolit, zákonně se může emancipovat- soudně až od 16 ti
Chce jí to lépe vychovat, obrať se i na OSPOD, že jí nezvládáš a to dřív než to skončí špatně, brigády jí zakaž, ať se kouká učit- tohle skončí hodně špatně ![]()
Krávovina na entou
Ve čtrnácti bude bydlet s chlapem a starat se sama o sebe? Jsi vůbec normální? Jsi za ní plně zodpovědná, je to dítě školou povinné!!!
@anakon píše:
Ano, chodí na brigádu, o to vím a vím že oficiálně je to na „černo“ ale přeci toto není nic tak strašného
Tak to budeš brzo babička. „Gratuluju“.
Jako nějaký nezakazovat, protože to pak bude na just dělat.. dobrý, to ale platí možná tak u zakázanejch kamarádů, pozdější večerky, ale odstěhování se ve čtrnácti?
v který je třídě? už 9.? nebo ještě 8.? jak už tady psalo víc lidí, navrhla bych jí intr v Praze, až půjde na střední… a co si to našla za brigády, by mě taky zajímalo ![]()
Jestli náhodou zakladatelce není 14 let a nepíše to, jakože to píše její maminka.
Která normální matka by nechala ve 14ti letech dceru odejit??
@Jura007 píše:
TAky mě to napadlo.
@Jura007 píše:
Jestli ji ten " kamarad" pase, tak ne, ty si davaj bacha, aby neprisli o vydelky.
Tak mé děti měly taky brigády před 15.rokem, ale jen několik měsíců před narozeninami, jinak je to protizákonný. Ale bydlely normálně doma, ani bych o tom neuvažovala, kdyby se chtěly na základce odstěhovat ![]()
Ještě k těm brigádám. Měl jsem v jednom oddíle (který jsem vedl) kluka, co byl fakt bedna na počítače a od dvanácti let tvořil tak složité programy, že mně to hlava nebrala. Jeho otec měl živnostenský list na IT činnosti a synek si přivydělával tvorbou webových stránek. Tou formou, že řešil dílčí věci, co mu otec zadal. Jenže - smlouvy uzavíral otec, bydleli pod jednou střechou a radili se, když něco nešlo. Máš ty aspoň představu, co je náplní brigád tvé dcery? A už nějaké hodiny odpracovala - nebo se teprve na to chystá? (Když přijde někam na brigádu a vedoucí nebo team leader uvidí čtrnáctiletou holku, tak brigáda dost možná skončí dřív než začne. A co pak? Živit ji bude kdo?)
Příspěvek upraven 25.12.14 v 14:31
@Kamkam protože tohle mě nejde do hlavy.
Jestě ktomu brigádu nebo dvě, jak by to dítě školou povinné zvládalo?
Kdo zaměstná na brigádě 14leté dítě, aby mělo sotva na nájem.
To je blbost. Dospělý člověk to nepíše. Žádna normální matka by takto nepsala o 14leté dceři.