Má neplnoletá dcera chce odejít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2940
25.12.14 14:54
@ynax píše:
Zakladatelko - stále čekáme na to, o jaké brigády se jedná a v čem je největší problém s otcem.

už psala, neví co dcera dělá za brigády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
25.12.14 14:55
@Blackova.K píše:
ona neví, a myslím teda napadá mě jediná věc. která jako by mohla vynášet :think: ale na to už jsi stará a jetá :lol:

Hele, osobo, já budu moci šu*at ještě v 80! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ale já to dělám zatím jen doma a zadarmo. :cert:

Do nejstaršího řemesla bych nešla, ani tak moc zoufalá ne-e… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
25.12.14 14:56

@bambule45 já neříkám že nemůžeš, si TO klidně i na smrtelný posteli :mrgreen: ale uznej že čtrnáctka Lolitka nejsi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214

@anakon hele dívej se na pohádky, užívej prázdnin. Neboť týden uteče jak voda a ty se budeš muset chystat znovu do školy.
Bud ráda, že je ti teprve 14 let a nemáš starosti jako dosplělý člověk. Víš co dnes říkají dospělí? Když jsme byli malí byli jsme hodně blbí, když už jsme chtěli být dospělí.
užívej si toho bezstarostného života, kdy ještě nemusíš pracovat a starat se o domactnost. Neboj, taky tě to jednou čeká, práce, chlap, domácí povinnosti, nikam nespěchej. Užívej si bezstarostného mládí. Je ti teprve 14 a život máš před sebou. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305

Ještě k práci načerno: myslím od 1.1.2013 jsou zvýšené postihy za práci načerno - a pokud orgány inspekce práce přistihnou někoho při práci načerno, může „zaměstnanec“ jako fyzická osoba dostat pokutu do výše až 100 000,– Kč a „zaměstnavatel“ (pokud je to právnická osoba) pokutu až do výše 50 mil. Kč. Dost velké cifry na to, aby si příčetný člověk práci načerno rozmyslel.
A kontrola se obvykle odehrává za přítomnosti uniformovaného policisty anebo příslušníka cizinecké policie, takže správní pokuta plynoucí z toho, když někdo při kontrole nepředloží občanský průkaz… A tak by se dalo pokračovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
25.12.14 14:58

Ano, já prostě vidím - problém není v dceři, ale v MATCE!!!
Klidně se naštvi, ale je to Tvoje chyba!!!

Buď jsi tak naivní, že jsi to neviděla nebo jsi tak hloupá (promiň, ale je to tak), že jsi před problémy zavírala oči a nechtěla je vidět, natož řešit…

Ještě se s tím dá něco dělat, ale to by chtělo pomoc psychologa, který se zabývá vztahy, rodinného terapeuta, ale OKAMŽITĚ!!! Evidentně to sama nazvládáš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
25.12.14 14:59
@Blackova.K píše:
@bambule45 já neříkám že nemůžeš, si TO klidně i na smrtelný posteli :mrgreen: ale uznej že čtrnáctka Lolitka nejsi ;)

Njn, uznávám… :oops: :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
25.12.14 15:02
@Jura007 píše:
Ještě k práci načerno: myslím od 1.1.2013 jsou zvýšené postihy za práci načerno - a pokud orgány inspekce práce přistihnou někoho při práci načerno, může „zaměstnanec“ jako fyzická osoba dostat pokutu do výše až 100 000,– Kč a „zaměstnavatel“ (pokud je to právnická osoba) pokutu až do výše 50 mil. Kč. Dost velké cifry na to, aby si příčetný člověk práci načerno rozmyslel.
A kontrola se obvykle odehrává za přítomnosti uniformovaného policisty anebo příslušníka cizinecké policie, takže správní pokuta plynoucí z toho, když někdo při kontrole nepředloží občanský průkaz… A tak by se dalo pokračovat.

jo, jenže děcka brigády chtějí. Vím podle kluka a vše bylo na černo, ofiko neznám ani jednoho z jeho kamarádů :nevim: ale ve 14 to nebylo, to „pomáhal“ tátovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
25.12.14 15:07

@Blackova.K já doufala, že kecá a ví to… takže za mě buď tohle celé je fake, nebo je matka totálně pitomá :nevim: Když mám takhle malé dítě, tak vím, kam chodí a ne že dcerunka přijde, že jde do práce a já odpovím, jj, ok, měj se tam krásně - nebo ještě lepší verze - dítko přijde ze školy domů, večer se sebera a přijde bůhvíkdy a já nevím, kde celou dobu byla. A bydlet s kamarádem? Cha - kamarád, jo?

Btw. Dneska si nikdo normální nevezme na brigádu 14ti lete dítě, když mu u dveří stojí fronta dospělých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
25.12.14 15:11
@Blackova.K píše:
jo, jenže děcka brigády chtějí. Vím podle kluka a vše bylo na černo, ofiko neznám ani jednoho z jeho kamarádů :nevim: ale ve 14 to nebylo, to „pomáhal“ tátovi.

Ale jistě, že se dá zařídit brigáda i dítěti pod patnáct… Může pomáhat rodiči nebo pokud má maminka ŽL, tak nikdo nebude kontrolovat, jestli určitou práci udělala ona nebo ne… Děti mých sousedů si taky vydělávají načerno… jenže se nekurví. A v tom je myslím zásadní rozdíl…
Ale oficiálně děcko nikdo nikde nezaměstná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
25.12.14 15:13

Dle nějákých pravopisných chyb a nesrovnalostem je to divný.
Jestli to píše dcera - to je normální že chceš odstěhovat z domu, to v těch letech tak prostě je, i u těch nejvíce spokojených dětí co žijí v úplných rodinách. Já bych taky chtěla vycestovat jako au-pair do USA ale prostě na dospělost si vyčkal a ještě vyčká hold každý, s tím nic neuděláš, najdi si radši pravé kamarády a zájmy, zabíjej něčím čas, buď co nejvíce s mámou, važ si ji, i to jak je starostlivá. Já třeba vidím mámu párkrát do roka.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
25.12.14 15:14
@Blackova.K píše:

Mekáč bere po ukončení ZŠ, ale na pronájem bytu si fakt nevydělá :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
MarkétkaBeruška
25.12.14 16:02

Holky prosím vás, nějak se v tom nevyznám,..neshnul by mi to někdo? četla jsem úvodní příspěvek a asi 3 pod, pak jsem odešla a teď přijdu a…

• Citovat
  • Upravit
8142
25.12.14 16:11

Zakladatelka vsechno smazala…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
25.12.14 16:12

@MarkétkaBeruška stručně - matka odešla od otce, holka kouřila, pila, fetovala. Matka ji nezvládala, vrátila se proto k otci. Holka se s otcem nesnese, chce se odstěhovat. Mluvila s makléřem, nájem je malý, byt může být napsaný na kamaráda, se kterým by tam bydlela, ale bezpečnější prý bude aby byl napsaný na matku. Nájem by po matce chtěla jen jeden, chodí na 2 brigády, takže peněz bude mít dost. Do školy chodí, učí se, maká. Doma být nechce. O jaké brigády jde, matka neví. Jsou tam i nějací sourozenci, ale ti prý zůstali s otcem (nějak to tam nepasuje). Celkem by to šlo i pochopit, kdyby dotyčná byla třeba těsně před maturitou - je tu jedno ale, dcerce je 14let. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí