Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Nejsem zakladatelka jen píšu v anonymu
Tak teď nevím, jak to souvisí se založeným tématem
Ráda bych se to dozvěděla, ale myslím, že zde v diskuzi to není vhodné řešit. Takže prosím o soukromou zprávu
. A přiznám se, že jsem z toho zmatená
.
@blecha72 ve 14 bych ji nechala zavřít do pasťáku, nebo nevím. no každopádně bych to řešila s nějakýma odborníkama. Ono je to těžký, rodiče(normálního rodiče) tyhle věci sejmou, že pak dělá blbosti a naopak spíš škodí.
@ka-tka dealováním trávy si nevydělá, jedině že by měla svoji pěstírnu a známé kteří odeberou po sklizni vše. Trh je přesycen, už to není jako dřív. Mě tady smrdí ta prostituce, nebo focení ![]()
Anonymní, většina puberťáků se přetvařuje a „nenávidí“ své rodiče. Pak odletí do svého a najednou koukají, že vše není tak jednoduché jak si mysleli ![]()
@Blackova.K Já sama si takovou situaci nedovedu představit. Můj puboš mi vyhrožuje, že se neodstěhuje nikdy.
@blecha72 tak u nás tak od 16, už se těší až bude bydlet sám, nebude muset nic dělat. Bude si moct kupovat co chce…
odešel ve 20, první měsíc se ani nestavil(jen volal), pak s náma asi 2 měsíce nemluvil(komunikační šum) a teď by tu byl obden
občas už řekne, že jsem měla pravdu ![]()
@Blackova.K píše:
@blecha72 tak u nás tak od 16, už se těší až bude bydlet sám, nebude muset nic dělat. Bude si moct kupovat co chce…odešel ve 20, první měsíc se ani nestavil(jen volal), pak s náma asi 2 měsíce nemluvil(komunikační šum) a teď by tu byl obden
občas už řekne, že jsem měla pravdu
to je klasika.
@Blackova.K já si ani nemyslím, že by hned musela šlapat. Prostě kamarád není jen kamarád a tak jí má v plánu živit a nejspíš je o dost starší. Vtipné je, jak to má vymyšlené s bytem, že se napíše na maminku. Ono kdyby totiž neměli na nájem, tak maminka to zatáhne, aby neměla dluh.
@fifinka609 ale zakladatelka sama psala že má dvě brigády
jinak by mě taky napadlo že ji bude živit chlap. Starší, má práci… tady je divný, že má ty brigády, ale zakladatelka neví jaký ![]()
@fifinka609 No, ja tedy tomu, ze me nekdo bude zivit nerikam brigada…
@j.a.n.i1 píše:
Třeba do těch brigád započítala toho chlapa
![]()
1. „Uklízení“
2. „Vaření“
@Blackova.K píše:
ona neví, a myslím teda napadá mě jediná věc. která jako by mohla vynášetale na to už jsi stará a jetá
@Blackova.K píše:
@blecha72 tak u nás tak od 16, už se těší až bude bydlet sám, nebude muset nic dělat. Bude si moct kupovat co chce…odešel ve 20, první měsíc se ani nestavil(jen volal), pak s náma asi 2 měsíce nemluvil(komunikační šum) a teď by tu byl obden
občas už řekne, že jsem měla pravdu
@j.a.n.i1 píše:
Podle mě žádné brigády nemá. Možná jsou jen ve fázi,,mohla bych asi dělat tu a tu brigádu…,,
@anakon - tak co, jak to dopadlo? Co dcera? Už víš, co to jsou za brigády?
Nakupuje si jídlo sama? Pere si sama? Žehlí si sama? Vaří si sama? Stará se o sebe komplet sama?
Pokud ne, ať se o sebe zkusí starat 14 dní doma - zcela bez „mama“ servisu, pravděpodobně toho bude mít plné brejle.
(Jinak je teda kapku opožděná - mě tahle touha po samostatnosti chytla už někdy v devíti letech. A během tří dnů, jsem vlastní péče o sebe měla plné zuby.
)
@alifie podle toho, že ostatní děti žijí u otce a tahle dcerka chce z hnízda vylétnout ve 14 bych řekla, že se mamaservis jaksi nekoná.