Kdy chodí spát/jak dlouho spí vaše cca 10 leté děti?

1186
17.12.14 13:18

Kdy chodí spát/jak dlouho spí vaše ca 10tileté děti?

Ahoj, celkem nevážné téma. Kdy tak usnou vaši ca čtvrťáci a kdy vstávají?
Moje dcera usíná kolem desáté, vyjimečně dřív, běžně později. Většinou jdeme v devět něco číst, povídáme si, v půl desátý zhasnu. Vstává v 6.15. Manžel si stěžuje, že by prý měla spát už v osm. Tak jak to máte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
17.12.14 13:21

@lenk A holce to stačí? Mám pětileté dítě, co mi dřív než o půl deváté (a to je vzácnost) neusne a vstáváme v 5:30. Stačí mu to, v poledne nespí. Takže pokud dcera není unavená, ve škole nesoustředěná, tak bych se spíš řídila její potřebou spánku, než tím, co připadá logické manželovi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
17.12.14 13:22

Moje děti celkem odmala chodí v půl desáté, dřív to stejně nemá cenu, neusnou. Vstávají v 7 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AV
552
17.12.14 13:22

Syn - 10 let, chodí spát v půl desáté, většinou do desáté usne, vstává v sedm a nemám pocit, že by byl nevyspalý, sice ho teda budím, ale nebrblá :-), o víkendu spí max o půl hodky déle, nikdy ne víc, takže za mě v poho :-)

Příspěvek upraven 17.12.14 v 13:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
17.12.14 13:23

Chodí do postele před půl devátou. Usíná asi kolem deváté. Jak kdy…

Ale ten nejstarší obvykle nejdřív, protože ráno vstává většinou hodně brzo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58841
17.12.14 13:24

@lenk opravdu hodně záleží na dítěti.
Moje 10letá dcera chodí spát kolem 20h a ráno běžně vstává mezi 5-5:30. Teď vstává až po 6h občas dokonce kolem 6:30, ale byla nemocná a asi je ještě stále unavená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
17.12.14 13:24

@lenk skoro devítiletá chodí spát kolem 8,někdy i před. Do školy vstává o půl 7,o víkendu kolem 7-8 h ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
17.12.14 13:25

Desetileté dítě už v osm? Hmmm…, pravdou je, že po mně to rodiče také kdysi chtěli. V osm být v posteli. Mohla jsem si číst. Ale pro takhle velké dítě už je to opruz :oops: :lol:
Přiznávám, že můj desetiletý syn čubrní do půl desáté až desíti na pohádky. Do školy vstává v sedm a nemá s tím problém. O víkendech ho nechávám, až usne sám a klidně si přispí do desíti. Nehrotím to. Když ví, že musí vstát, tak vstane, bez problémů. On stejně dříve jak v deset večer neusne, takže to nějak nehrotím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186

Tak díky holky, uklidnily jste mě. dcera je oproti jiným dětem nespavá už od narození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Takhle chodi spat a vstava devatak a to bych byla radsi, aby chodil spat driv.
V 10letech chodil kolem 9h a vstaval v 7. Aktivne sportuje, temer denne, proto chci, aby nebyl unaveny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9672
17.12.14 13:26

@lenk mě holka chodila taky kolem desáté tuším už od první třídy a vstávali jsme kolem šesté, jako ona by si ráno klidně přispala, ale večer prostě prý dřív neusne. ale je to takovej lenoch líná, kdyby měla odpo víc pohybu tak by chodila dřív. ted už je jí 15 a je to pořád stejný, ponocuje. Asi je to SOVA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
17.12.14 13:26

@tterka já to po ní nechci, sama většinou před 8 řekne že jde spát, klidně by mohla být ještě s náma když oba mladší ještě řádí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
17.12.14 13:27

Mě chodily děti spát něco po osmé, za chvíli spaly a stávaly v 7hod. Každé dítě to má jinak.Moje děti byly spáči od malinka. A vydrželo jim to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
17.12.14 13:38
@Bavi píše:
@tterka já to po ní nechci, sama většinou před 8 řekne že jde spát, klidně by mohla být ještě s náma když oba mladší ještě řádí :lol:

To je něco jiného. Pokud chce jít spát sama od sebe, pak to asi potřebuje a v tom případě je to v pořádku :kytka: :kytka: :kytka:
Já to myslela tak, že je opruz nutit dítě jít spát brzy, když nechce. Ale jako, mě děti také klidně zalezou do postele už v těch osm, ale prostě koukají na ty pohádky. Mladší (7let) obvykle do půl deváté usne. Ale starší prostě straší a neusne a neusne. Pravdou je, že deset hodin je u nás strop, a pohádky se vypínají. Ale kolikrát jdu děti ještě v jedenáct zkontrolovat, a starší ještě kouká do stropu a kroutí se, že nemůže usnout :?. Kolikrát bych ho z té postele nejraději vytáhla, aby šel něco dělat, než se takhle „nudit“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58841
17.12.14 13:45

@tterka u nás chodí spát ve stejnou dobu i mladší a nejstarší většinou první spí a malí si ještě povídají :nevim: Když je občas necháme dívat dýl na pohádky, tak nejstarší sama odchází jako první ještě před 9h. A další věc je, že ráno stejně vstane v 5 a potom je celý den protivná jak je nevyspaná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí