Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše:
Dobrý den,
chci se zeptat, když ode mě chce někdo ofotit občanku, nejedná se o nějaký servis, prostě nic autorizovaného, mohu ofotit občanku i s číslem dokladu? Bojím se aby nešlo o nějaký podvod, či tak nějak. Děkuji všem co se ozvou![]()
Jak to myslíš? Někdy ke nutné dělat kopie, pokud sepisujes smlouvu atd.. Podvod k čemu? Dej víc detailu
@martina.se jde o to, že mě obchod z Aliexpresu zkontaktoval, o zprostředkování fotek pro jejich obchod (jedná se o to, že bych fotila paruky) na aliexpresu jsem dala recenzi a pod to fotku z mého instagramu, a přes instagram mě zkontaktovali, a pro to, aby mě nějakým způsobem zautorizovali jako modelku” “ do aliexpresu. ![]()
@Anonymní píše:
@martina.se jde o to, že mě obchod z Aliexpresu zkontaktoval, o zprostředkování fotek pro jejich obchod (jedná se o to, že bych fotila paruky) na aliexpresu jsem dala recenzi a pod to fotku z mého instagramu, a přes instagram mě zkontaktovali, a pro to, aby mě nějakým způsobem zautorizovali jako modelku” “ do aliexpresu.
Tak do toho bych nesla.. Ale ano, jisti se, že jsi zletila..
@martina.se no vyfotila jsem jim celou přední stranu op, ale zaškrtla jsem číslo dokladu, a ten po mě právě chtějí..
Ideální je zacernit všechno kromě jména, rodného čísla, adresy a čísla dokladu (zacernit i fotku, pohlaví, místo narození),doplnit vodoznak. Já ač znala poměru, taky jsem pojišťovně nechala udělat kopii i dokonce řidičáku. Je to skoro deset let a zatím si na mě nikdo půjčku nevzal ![]()
@Anonymní píše:
@martina.se no vyfotila jsem jim celou přední stranu op, ale zaškrtla jsem číslo dokladu, a ten po mě právě chtějí..
To se opravdu nezaskrtava, je na to „kolonka“ ve všech smlouvách.
@Anonymní píše:
@EvieK
(Vysvětlení pod komentářem u @martina.se)
Vidím a upřímně nechápu k čemu jim bude číslo OP, asi bych do toho nešla
.
@Bubla Bůčková no právě, že tady se o smlouvu ani nejedná, ale když jim neposkytnu svoje rod. číslo, jen číslo dokladu, tak si na mě snad ani nějakou půjčku vzít nemůžou ![]()
@Zumpa píše:
Ne, občanku nikomu nedávám, vyfuckoval jsem i svojí banku.
Ano není to povinost.
@Anonymní píše:
@Bubla Bůčková no právě, že tady se o smlouvu ani nejedná, ale když jim neposkytnu svoje rod. číslo, jen číslo dokladu, tak si na mě snad ani nějakou půjčku vzít nemůžou
Hele logicky. Každej úřednicek v bance, pojišťovně, datartu při splátkách na lednici… je povinnej plně identifikovat zákazníka a přiložit kopii dokladů a podpis. Ano, může být někdo podvodník a „kupovat“ si občanky a ty zadávat do systému a zboží si brát, ale jak dlouho asi trvá, než se mu na to přijde? Ty pak u soudu s danou firmou zadas o předložení platné, tebou podepsané smlouvy… Prostě nedělejme z toho zase kovbojku. Na druhou stranu poslat kopii někomu do Číny, kdo mě chce zaměstnat jako modelku… Prostě použivejme hlavu ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den,
chci se zeptat, když ode mě chce někdo ofotit občanku, nejedná se o nějaký servis, prostě nic autorizovaného, mohu ofotit občanku i s číslem dokladu? Bojím se aby nešlo o nějaký podvod, či tak nějak. Děkuji všem co se ozvou![]()
Ne, kopii občanky bych nikomu nedala.
Dobrý den,

chci se zeptat, když ode mě chce někdo ofotit občanku, nejedná se o nějaký servis, prostě nic autorizovaného, mohu ofotit občanku i s číslem dokladu? Bojím se aby nešlo o nějaký podvod, či tak nějak. Děkuji všem co se ozvou