Ohleduplná nebo sobecká?

3
16.4.11 18:37

ohleduplna nebo sobecka?

Ahojky, chtela bych se vas zeptat, jaky mate nazor na toto. Mam pritele, se kterym jsem skoro 4 roky, moc touzim po mimi, ale kdyz jsem o tom chtela mluvit, zjistili jsme, ze jeho 17ti leta dcera je tehotna. Po dlouhem uvazovani, sla na potrat. Uz je to pul roku, a ja se rozhodla zacit tema snazit se o mimi s partnerem. Ten me bohuzel zklamal, a rekl, ze je na to jeste brzy, a hlavne po tom, cim si prosla jeho dcera. Myslim si, ze z jeho strany je to sobeckost a tohle by nemelo mit vubec vliv na to jestli my se muzeme zacit snazit nebo ne?. Byl to pro me docela psychicky napor, a menstruace se mi uplne rozhazela, takze jsem prestala brat HA, a ted jen cekam co bude, bojim se toho jak na to bude reagovat pritel, kdyz se zadari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
707
16.4.11 18:44

Když se na to ještě necítí, měla bys pár měsíců počkat, co se stalo jeho dceři pro něj asi nebylo lehký. Určitě se nesnaž otěhotnět bez jeho souhlasu, neprospělo by to ani tobě ani dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
16.4.11 18:45

A přítel ví, žes vysadila HA? Můžete se přece chránit i jinak. Nikdy bych to neudělala - pořídit si vědomě dítě s někým, o kom vím, že děti nechce z jakéhokoli důvodu. Souhlasím s tím, že ten jeho důvod je dost pofidérní, ale tvoje jednání je ještě horší. Buďto ho k miminku přemluv, nebo se s ním rozejdi a najdi si lepší genetický materiál :mrgreen: ale těhotnět za jeho zády - promiň, ale je to ten největší podraz - a sama to víš, když se bojíš jeho reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
16.4.11 18:47

To si musíš v sobě srovnat sama, jestli riskneš že otěhotníš když on zatím nechce.. a taky jak mu to případně vysvětlíš když se mimčo podaří. Dřív jste o dětech nemluvili? chce je vůbec (někdy)? Ono vždycky je lepší když to chtějí oba..ale neodsuzuju to v žádném případě, pokud ty cítíš že už to nevydržíš a jsi ochotná risknout, že nevíš jak se k tomu on postaví :think: . Držím pěsti :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
16.4.11 18:49

Nějak se v tom neorientuji..
Dcera šla na potrat dobrovolně, tedy žádná tragická událost ( něco jako by o dítě stála a přišla by o něj, i když chápu, že i toto nebylo příjemné)
Dále - tvůj přítel už není maladas ( má skoro dospělou dceru)- a z jeho strany to byl jen úhybný manévr - chtělo by to upřímné argumenty, proč nechce a kdy bude chtít.
A naposledy - vysadila jsi HA a tudíž jste de facto ve fázi snažení.. ví o tom on vůbec, že možná počne dítě?? Nebo nemá ani tušení, že ty možná zapadneš..

Není fér, že do toho tahá dceru..
Ale také není fér, žes vysadila HA a očekáváš možné těhoteství, bez toho abyste se o tom doopravdy domluvily..Není to automaticky tak, že když chceš ty, musí chtít i on..není to od něj sobecké - může mít své důvody a jsou stejně tak důležité jako tvé..
Chce si to vysvětlit dříve, než bude pozdě.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
16.4.11 18:53

rekl, ze dalsi dite chce. I kdyz obcas mam pocit, ze to rika, jen aby me uspokojil. Reci jako, napred musime nasetrit, ale mezitim planuje nekolik dovolenych? Nejmladsi uz taky neni. Nevi, ze jsem vysadila HA, ale vi o tom, ze moje menst. byla hodne nepravidelna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
16.4.11 18:54

Z toho co píšeš, mi spíš vyplívá, že tvůj partner nechce další děti. Buď je nechce teď, nebo je nechce s tebou, a nebo už mu stačí ty co už má. :nevim: Jak se k tomu stavěl předtím než šla dcera na potrat ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
16.4.11 18:57

vzdycky rikal, ze dalsi chce. Ale jak na to posledni dobou prisla rec, mam pocit, ze zmenil nazor… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
16.4.11 18:57

Didi-ono bude asi také důležité,jak se dcera stavěla k těhotenství,jak její otec / tvůj přítel / a jak to nyní nese,zda jí netrápí výčitky svědomí.
Je také možné,že otec byl ten,kdo se stavěl negativně,spíše usuzoval že nemá dodělanou školu,nejsou peníze,bydlelní-neříkám,že jí do interupce dotlačil,to ne-ale že měl názory spíše jako mimčo nyní nemít.A třeba to jeho dcera dnes velmi špatně nese,třeba to bere jako špatné rozhodnutí a tvůj partner ví,že nyní by to jeho dceru ranilo,nebo spíše mrzelo,že byste spolu měli dítě.
A to jste za ty 4 roky nikdy doma nenadhodili téma děti?I to by nyní pomohlo k objesnění situace.
A na druhou stranu-to že na „první pokus o domluvu s mimčem“ se přítel netvářil nadšeně,tak to vůbec nic nemusí znamenat.Třeba ho to zaskočilo.A proč ty hned píšeš,že to byl psychický nápor-přeci věci nejsou hned.Přeci málokdy je situace,kdy jeden nadhodí prvně téma dítě a druhý hned adostně souhlasí?Vše má svůj vývoj.A přítel jistě není ten,kdo by nezodpovědně kývnul na miminko.Možná si ho tím zaskočila.Asi nepočítal,že chceš dítě tak,že řekneš že chceš a hned bude.Prostě dítě je na celý život,zásadní rozhodnutí a na to se musí člověk připravit.
Dej příteli čas a uvidíš,jak se bude situace vyvíjet dál.Ale z jeho první reakce těžko dělat nějaké ukvapené závěry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
16.4.11 19:01
Didi29 píše:
vzdycky rikal, ze dalsi chce. Ale jak na to posledni dobou prisla rec, mam pocit, ze zmenil nazor… :cry:

V tom případě doporučuji promluvit si spolu, jak se k otázce potomků staví dnes. Jestli je chce, kolik jich chce a kdy hodlá začít. Chtěla bych mít jasno. Jako sobeckost mi to ovšem z jeho strany nepřijde :nevim: . Více sobecké by mi přišlo, kdybys otěhotněla proti jeho vůli. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
16.4.11 19:18

Jeho postoj mi sobecký nepřijde - tys šla do vztahu se starším mužem a odrostlýmidětmi dobrovolně. Blbý je, jestli změnil postoj ted, když na něj tlačíš. Otěhotnět proti jeho vůli mi přijde mnohem sobečtější,protože on se stane nedobrovolně na 18 let plátcem i pokud váš vztah krachne. Výmluvy na dceru mi moc na místě nepřijdou.

• Citovat
  • Upravit
48576
16.4.11 20:43

Udělala si to největší svinstvo co žena muže chlapovi udělat a to že si vysadila antikoncepci bez jeho vědomí takže otěhotníš taky přes jeho nesouhlas.Sory ale tohle je fakt svinstvo.I když jsou jeho duvody směšné tak ty nemáš právo o tom rozhodovat sama!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
16.4.11 21:02
Kamča.dalmatinka píše:
Udělala si to největší svinstvo co žena muže chlapovi udělat a to že si vysadila antikoncepci bez jeho vědomí takže otěhotníš taky přes jeho nesouhlas.Sory ale tohle je fakt svinstvo.I když jsou jeho duvody směšné tak ty nemáš právo o tom rozhodovat sama!

V tomto ohledu je chlap v nevýhodě-občas lstí partnerky je nucen přijmout fak,tže je otcem,i když nechtěně a k tomu ho potom partnerka nutí aby přispíval peníze.A také se může stát,že pokud nebudou spolu,tak dítě ani neuvidí-některé partnerk si dítě „přivlastní“ a dlají vše proto,aby ho otec neviděl.Jen platil.
Vždy pamatuj na to,že dítě je rozhodnutí na celý život,není to jako koupit televizor,který když se nám nehodí,tak ho můžeme vyhodit a koupit jiný,nebo žásný.Proto chápej partnera,že hned nemá takový názor,jaký ty si přeješ.A naopak můžeš být ráda,že je zodpovědný a tuto otázku nechává ještě rozmyslet.
A kolik je partnerovi roků?A má jen jednu dceru?Nebo i jiné děti?Máte svoje bydlení,bez hypotéky,má přítel jistou práci,uživí vás když budeš s dítětem doma?Toto všechno je důležitý brát v potaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
16.4.11 21:06
lasička1 píše:
Kamča.dalmatinka píše:
Udělala si to největší svinstvo co žena muže chlapovi udělat a to že si vysadila antikoncepci bez jeho vědomí takže otěhotníš taky přes jeho nesouhlas.Sory ale tohle je fakt svinstvo.I když jsou jeho duvody směšné tak ty nemáš právo o tom rozhodovat sama!
V tomto ohledu je chlap v nevýhodě-občas lstí partnerky je nucen přijmout fak,tže je otcem,i když nechtěně a k tomu ho potom partnerka nutí aby přispíval peníze.A také se může stát,že pokud nebudou spolu,tak dítě ani neuvidí-některé partnerk si dítě „přivlastní“ a dlají vše proto,aby ho otec neviděl.Jen platil.
Vždy pamatuj na to,že dítě je rozhodnutí na celý život,není to jako koupit televizor,který když se nám nehodí,tak ho můžeme vyhodit a koupit jiný,nebo žásný.Proto chápej partnera,že hned nemá takový názor,jaký ty si přeješ.A naopak můžeš být ráda,že je zodpovědný a tuto otázku nechává ještě rozmyslet.
A kolik je partnerovi roků?A má jen jednu dceru?Nebo i jiné děti?Máte svoje bydlení,bez hypotéky,má přítel jistou práci,uživí vás když budeš s dítětem doma?Toto všechno je důležitý brát v potaz.

To máš pravdu že je to nevýhoda a dost velká.Nás taková nevýhoda stojí 8000,–měsíčně a dítě ani 10 let nevídáme .

Podle mě je to podraz nad podrazy a navíc i vuči tomu miminku které přijde na svět,proto že se muže stát že taková chyba matky ho muže připravit o otce :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
16.4.11 21:16

ahoj, no já ti nevim :nevim: , ale pak je to akorát na škodu, když tohle mužskýmu uděláš. Chápu, že chceš miminko, ale to musíte chtít oba dva. Počkej až se všechno hodí do normálu. Začni řešit něco jinýho a na mimčo prostě chvilku zapoměň. Ale určitě bych neudělala to, že bych schválně otěhotněla bez jeho vědomí. Já bejt ten chlap tak bych pak tu ženskou snad přizabila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí