Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
hele, po milionty odpovídám, neřeš kraviny a počkej si. I kdybys byla těhotná, tak se může stát cokoli, nezahnízdí, potratíš aniž bys věděla že jsi těhotná..... počkej jestli dorazí menstruace a když ne, jdi do lékárny a kup si test, když bude pozitivní, počítej, že jsi zhruba ve 4-5tt, tak počkej, až budeš na 8tt a jdi k dr. Dřív stejně neuvidí srdíčko a budeš zbytečně plašit
Ahoj podle mě si otěhotnět mohla ale byla by to opravdu malá šance, i když nevím kdy ovuluješ… jinak já cítila těhu příznaky taky hrozně brzy a pozitivní test(mamatest) jsem měla asi 4 nebo 5 dní před očekávanou menstruací…každopádně jedna rada: pokud otěhotnět nechceš, tak se chraň, dneska je tolik možností…
když jsme se s manželem začali snažit o mimčo tak jsem měla těhotenský příznaky každej měsíc
. No a ten čtvrtej měsíc mi přestalo chutnat kafe
. Druhej den jsem měla mít předpokládanou menstruaci a já na to prděla a stejně jsem si udělala test
. No a čárky jsem tam měla//
. Takže za mě se nemusí čekat na zpožděnou menstruaci a udělej si test. Ale každá ženská je jiná. Já pak šla hned v pondělí k doktorovi a ještě jsem tam ani neměla dutinku, ale odebral mi krev a těhotenství mi potvrdil ![]()
Je to hrozný čekat jestli ano nebo ne že?Počkej třeba do pondělka a pak si udělej test.A když to nevydržíš tak si ho udělej zítra.Já si dělala pokaždé,když jsem si nebyla jistá.Je to pro tvůj pocit.
Držím palce ať to dobře dopadne. ![]()
Diky holky ![]()
Gabrielaaa: Diky, o metodach antikoncepce jsem slysela, kdybych tehotna byt nechtela, tak jsme pouzili tu gumovou vec, co se natahuje tam dole
(Delam si srandu, vim, zes to myslela dobre, ale uz jsem par let dospela a tyhle veci znam ![]()
aha já myslela že je to myšleno vylekaně, jakože jsi to neměla v plánu.. jinak tedy budu držet palce, ať je to jak by sis to přála
J-Zicek: To ale v pondeli test jeste nic nemuze ukazat, kdyz by to byl 10 DPO nebo jo?
rencin píše:
J-Zicek: To ale v pondeli test jeste nic nemuze ukazat, kdyz by to byl 10 DPO nebo jo?
Tak to ti nezodpovím tu otázku.Já,když jsem to déle nedostala tak jsem si hned dělala test.Párkrát to nevyšlo,ale pak se na nás usmály //.
rencin, takže dneska jsi teoreticky 6 dní po ovu? To je ještě málo, no… Hele a to co popisuješ (teď jak máš výtok atd), není to spíš až teď ovu??
Davdan: asi tak.. a klidne to byt muze, jako ja nevim, ja jsem vzdycky do vseho desne hrr… Ono to nebylo planovany, spis nehoda, ale kdyz jsem se rozhodovala, jestli pojedu pro postinor a nebo to necham na prirode, rozhodla jsem se pro prirodu, pritel byl jedine rad a ja vlastne taky, protoze uz se na to tesim desne dlouho
Kdyz to nevyjde, tak se stejne jeste budeme nejakou dobu chranit, protoze ted neni uplne ta nejidealnejsi doba, ale kdyz to vyjde, tak budeme moc stastny, bydleni mame, praci taky, ja dodelavam vejsku letos v lete, takze pohoda ![]()
Jenze ted si rikam, ze to treba vyslo a jaky by to bylo a uz to tu v podstate s pritelem planujeme, ale na druhou stranu se brzdime, ze to vlastne spis asi nevyjde a ze by to bylo precejen lepsi, abych dodelala skolu a udelala si aspon rok praxe, abysme jeste stihli svatbu a tak
No proste jak dva magori ![]()
Plánujete.To je přece super.Hlavně,že k tomu máte takový skvělý přístup.Uvidíme co příroda udělá.Tak dej pak vědět jak to dopadlo.Hlavně ať jste šťastní ať to dopadne jakkoliv. ![]()
Diky moc
Mne je 24 a deti miluju odmala, ted mam dva malinky rozkosny nevlastni brasky, takze si na nich tu materskou lasku vybijim, ale uz se strasne tesim na vlastni, no a priteli je 34 a zbesile mu tlucou biologicky hodiny
Ne fakt, proste nechce byt starej tata, takze ten ceka jen az ja zavelim ![]()
Musim se priznat, ze jsem fakt takovej blazen, ze jsem sla do Mothercaru a koupila tam jedno jediny to nejmensi obycejny bodycko a mame ho tady v posteli vystaveny
Je tu pro pripad, ze to vyjde a kdyz to nevyjde, dohodli jsme se, ze ho schovame, az budu tehu a ze v nem prcek pojede z porodnice, to je uchylny, co? ![]()
ahoj,než jsem zjistila že jsem těhu,tak mě taky šíleně bolely nohy a výtok jsem měla takový hustý a bílý. Pokud by jsi měla z případného těhu radost,tak přeju moc štěstí
ahoj, skus mamatest, ten by Ti uz 10 dpo mal ukazat, mne ukazal 9 dpo. a co sa tyka priznakov- priznaky su vyvolavane stupajucou hladinou hcg, testy zachytavaju hcg, cize teoreticky, ked mas priznaky, malo by to byt vidiet aj na teste.
z praxe- niekedy to telo vie aj skor ![]()
Ahoj holky, tak jsem si vzdycky rikala, ze ja NIKDY nebudu ta, co se bude ptat: „Muzu byt tehotna?“, ale uz to nevydrzim a musim
Zaprve nevim, jak moc pravdepodobne to je, podle vsech propoctu asi malo - prvni den menstruace 31.3., romanticky vecer 9.4., navic mam menstruaci plus minus pet tydnu, to asi ovulaci minulo, ne?
Ale na druhou stranu - od pondeli jsem zacala byt strasne zrava, mam porad hlad a kdyz se nenajim, dela se mi spatne od zaludku. Poboliva me hlava a trochu v podbrisku, ale tak nejak zvlastne, jsem hodne spava, posledni dva dny me z nejakyho duvodu boli stehenni svaly, jako kdybych byla po narocnym cviceni, pritom jsem nic nedelala. Dneska se pridal vytok, silnejsi, nez mivam normalne.
Vim, ze jedina rada je jeste vydrzet a pak zkusit test nebo skocit na krev, zajima me jenom, jestli podle vasich zkusenosti je mozny, ze bych byla tehu a tak brzy pocitovala priznaky?
A pak jeste, odkdy ma smysl delat si test, kdyz si koupim ten nejcitlivejsi?
Diky moc a omlouvam se za stokrat omilane tema