Homeopatie vhodná v těhotenství

36544
15.4.11 19:17

Homeopatie vhodná v těhotenství

Ahojky :mavam: ,
dočetla jsem se, že existuje ještě něco kromě maliníku na přípravu na porod. Jmenuje se to Arnica montana 9 CH. Je to pro dobrou funkci svalů a cév a jako prevence vzniku krvácení

Co je na tom pravdy :think: ? Opravdu to pomůže?

Je to vůbec vhodné, máte někdo zkušenosti, nebo víte jak to opravdu působí? :nevim:

Děkuji za odpovědi :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15404
15.4.11 19:35

Já jí brala před porodem. I když jsem pak měla akutního císaře, mám pocit, že to fakt pomohlo. Dobře jsem se hojila a neměla žádné problémy se sraženinama apod. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8097
15.4.11 19:39

Já mám Arnica montana 15 Ch asi měsíc před porodem se má brát 5 kuliček denně, včera jsem začala, tak uvidím co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
15.4.11 19:42

Já ji také brala, neměla jsem žádné zranění, tak nemohu moc posoudit. Ale je právě vhodná na léčení zranění, pohmožděnin apod.

Jinak homeopatik je v těhotenství a i při porodu celá řada, někdy ale je třeba volit více individuálně a někdy raději s konzultací od oborníka.

Ale musí se dodržovat správné dávkování a jsou homeopatika, která nepůsobí na každého. Není to jako klasický lék.

Krom maliníku je také dobré jíst lněné semínko -rozemleté, buď povařit a ten sliz vypít, nebo holé. jen se musí hodně pít.

Jinak na porod se dá připravovat ještě masáží hráze nebo cvičení pomocí E-pina, pokud neznáš. Mě to velmi pomohlo :wink: (pokud nehrozí císař)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
15.4.11 19:42

rhiannon - a to si koupím normálně v lekárně teda ju? A jak často to můžu užívat, od jakého týdne…? :?: :nevim:

ilko :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
15.4.11 19:45

suik - děkuji, já právě našla na net spoustu těch homeopatik, a nevím teda ani které vybrat :nevim:

ostatní vše znám, jen ty homepatika ne :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
15.4.11 19:57

Monny, homeopatika nefunguji jako prevence. Meli by se pouzivat az na nejaky vznikly problem.
Uplne nejidealnejsi by bylo, mit u porodu homeopata, ktery by ti podaval kulicky podle toho, jak se porod vyviji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
15.4.11 20:02
cernus píše:
Monny, homeopatika nefunguji jako prevence. Meli by se pouzivat az na nejaky vznikly problem.
Uplne nejidealnejsi by bylo, mit u porodu homeopata, ktery by ti podaval kulicky podle toho, jak se porod vyviji.

tak proč se všude uvádí, že je vhodné je začít brát před porodem??? 8-o 8-o 8-o :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
15.4.11 20:16

Monny,
asi to nedokazu dobre vysvetlit, nejsem odbornik, ale jde o to, ze spravny lek se urcuje podle toho, jak se problem nebo nemoc projevuje, jak se citis. Treba kdyz mas rymu, jaka ryma to je, jestli ti ulevy teplo, nebo zima, jestli mas zizen, jestli se to zhorsi vecer, nebo treba po probuzeni.
Ja to take nechapu, proc se to nekde doporucuje jako prevence. Co znam lidi, kteri jezdi k homeopatum, tak zadny nikdy nic preventivne zadne leky nedava.
Svagrove kamaradka dokonce homeopatii studuje v Brne a kdyz jsem jednou neco chtela, tak proste preventivne to pry nefunguje. Takze sama tomu nerozumim. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
15.4.11 20:26

nu, tak uvidím co mi kdo ještě napíše :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
15.4.11 20:30

Urco by bylo uplne nejlepsi, najit si nejakeho homeopata a s nim to zkonzultovat.
Svagrova si pohrava s myslenkou, ze by tu svoji kamaradku, co se venuje homeopatii poprosila, aby s ni sla k porodu. Pokud by se to osvedcilo, zkusila bych to taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
15.4.11 20:40

Monny, tady jsem nasla zajimave stranky o klasicke homeopatii, kdybys mela chut si to precist. Je tam neco i o te prevenci, takze to je mozne, ale necetla jsem to podrobne.
 http://www.klasickahomeopatie.cz/10moznosti.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
15.4.11 20:49

díky, mrknu na to :palec:

ale přecejenom bych ráda něčí zkušenosti :think: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
15.4.11 20:51

Tak to je jasna. :wink:
Ja mam s arnicou dobre zkusenosti s hojenim pooperacnich ran. Je to teda u psa, ale s arnicou se ji rezy hojily uplne samy a rychle. Doktor z toho byly uplne paf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
15.4.11 20:55

Mon tady je navod:
HOMEOPATICKÁ PŘÍPRAVA NA POROD

Actaea racemosa 9CH
Caulophyllum 5 CH
Arnica montana 9CH

Přípravu začínáme 14 dní před nejdřívějším termínem porodu.

1.den
2.den
3.den
4.den …..

Actaea racemosa 9CH 5 kuliček ráno a 5 kuliček večer
Caulophyllum 5CH 5 kuliček ráno a 5 kuliček večer
Actaea racemosa 9CH 5 kuliček ráno a 5 kuliček večer
Caulophyllum 5CH 5 kuliček ráno a 5 kuliček večer

Když začnou porodní kontrakce střídat Actaea racemosa 9CH a Caulophyllum
5CH po 30 minutách.

Po odtoku plodové vody střídat Actaea racemosa 9CH a Caulophyllum 5CH po
15 minutách.

Arnica montana 9CH: 1 týden před termínem porodu 5 kuliček 1× denně
Po porodu:

* bez nástřihu: 5 kuliček 2–3× denně 5 dní * s nástřihem a šitím: 5 kuliček 3× denně 7 dní * velké porodní poranění, císařský řez: 5 kuliček 3× denně 10 dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí