Ohřívám UM dobře?

275
30.11.17 14:18

ohrivam um dobre?

Ahoj holky, potrebuji radu jak ohřát a míchat um, podle návodu se to má míchat s prevarenou vodou z konvice, ale prijde mi to na prd čekat než to vychladne.Tak to dělám tak že smicham kojeneckou vodu(pokojová teplota) s praskem, poradne protrepu a potom ve vodní lazni ohreju. Může být? Nebo mám ohřát jen tu vodu ve vodní lázní a až potom přidat prasek?
Děkuji na netu jsem můj postup nenasla, tak abych nějak neublizila malemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4100
30.11.17 14:25

@MarynaFrai ohrala bych jen vodu a pak dala prasek. Ja si prevarim vodu, pockam az vychladne na pozadovanou teplotu, naleju do termosky a ma to na cely den..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
30.11.17 14:25

Ahoj,

mě by zajímalo totéž, jen zda mohu ve varné konvici nastavit vodu jen na požadovaných 40st a potom mléko rychle udělat? Malému je už 18m…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
30.11.17 14:26

Ja si prevarim jednu láhev vody (1,5l), az vychladne tak ji mam v lednici. Poté uz jen odliju potřebné množství, ohřeju v mikrovlnce a dosypu mliko.

• Citovat
  • Upravit
13955
30.11.17 14:28
@kaja555 píše:
Ahoj,mě by zajímalo totéž, jen zda mohu ve varné konvici nastavit vodu jen na požadovaných 40st a potom mléko rychle udělat? Malému je už 18m…

Jo delala jsem to stejne do tech 18m jsem do konvice lila vodu bud prevarenou nebo koupenou kojeneckou. Zadala 40 stupnu a hotovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
30.11.17 14:33

@Šarlota4 já jsem od roka ditěte vždy jen ohřála kohoutkovou vodu v mikrovlně a smichala s práškem, do toho roka jsem dávala kojeneckou převařenou. @MarynaFrai ohřála bych jen vodu a pak až přidala prášek :kytka: aby se to pěkně rozpustilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
501
30.11.17 15:00

Já tohle řešila termoskou kde jsme měla horkou prevarenou vodu a vedl ve sklenici prevarenou studenou a jen to michala na požadovanou teplotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
30.11.17 15:36
@MarynaFrai píše:
Ahoj holky, potrebuji radu jak ohřát a míchat um, podle návodu se to má míchat s prevarenou vodou z konvice, ale prijde mi to na prd čekat než to vychladne.Tak to dělám tak že smicham kojeneckou vodu(pokojová teplota) s praskem, poradne protrepu a potom ve vodní lazni ohreju. Může být? Nebo mám ohřát jen tu vodu ve vodní lázní a až potom přidat prasek?
Děkuji na netu jsem můj postup nenasla, tak abych nějak neublizila malemu.

Ahoj, ja to taky tak delam. Prislo mi ale, ze ta chladna voda se spatne micha s UM praskem, ze kdyz je trosku tepla, tak to jde o moc lepe. Nakonec jsem nasla zpusob: odleju vodu do sklenicky, na chvilku dam do mikrovlnky, aby voda lehce zteplala, teprve pak smicham s UM a akonec ohreju do pozadovane teploty.

Vodu neprevaruju, delala jsem to prvnich asi 5m a pak uz ne. Prujmy zadne nemame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2357
30.11.17 15:37

Tak jo. UM se nesmí přehřát přes 40 °C, protože se tím ničí některé prospěšné látky (vitaminy, laktobacily a pod). Výrobci na obale sami uvádějí, že se nemá ohřívat v mikrovlnce, protože tak vznikají horké „ostrůvky“ a dítě se může popálit. Logicky vzato v těch horkých ostrůvcích je UM znehodnocené. Kojenecká voda stačí převařovat pouze v šestinedělí max do 3 měsíců, pokud jsou splněny podmínky manipulace. Tzn, po otevření musí být v lednici, hrdla láhve se nesmí nic dotknout a vnitřní strany víčka taky. Tím by mohlo dojít ke kontaminaci vody. Pokud ale vodu spotřebujete do 48 hodin a zachováváte tyhle pravidla, pak bych dítěti staršímu 3 měsíců vodu bez skrupulí jen ohřála. A klidně v mikrovlnce (teď mě někdo ukamenuje), pak protřepejte, zkuste teplotu a přidejte prášek. Pokud ohříváte ve vodní lázni pak je jedno jestli hotové UM nebo vodu. Hotové UM se nesmí skladovat dýl než 2 hodiny. Dítěti od roku není problém dělat um z kohoutkovky. U nás jsou limity pro pitnou vodu dost přísný na to, aby ji roční dítě klidně mohlo pít. Opatrnost je na místě jen u pitné vody ze studny (stáří rozborů a podobně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
30.11.17 15:45

Ja ohrivala v mikrovlnce jenom vodu bez UM. K tem ostruvkum: poradne zatrepu lahvi a ostruvky jsou ty tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
30.11.17 16:20

Vy to děláte složitě :mrgreen: Já dala dve třetiny studene kojenecké a tretinu vody po varu z konvice. A hotovl hned..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
30.11.17 16:29

Ja jsem teda za 500kc koupila ohrivacku flasek, idealni kdyz clovek kojí a zároveň prikrmuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
30.11.17 16:50

@Nika1987 Tu mám též a taky to dlouho trvá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
30.11.17 21:30

Děkuji za odpovědi :) zkusila jsem ohřát vodu a pak teprv um a vypadalo to úplně jinak, takovy víc husty, penovy řekla bych a nabylo to i na ml. takze to budu dělat tak. A ještě jsem teď zkusila tu termosku na noc tak uvidime.Jo a holky tu kojeneckou vodu máte v lednici myslím ještě nerozbalenou? A když si ji prevarim vrátím zpět do petky tak až to vychladne tak do lednice? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová