Ohřívání mraž. příkrmů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2163
25.9.10 09:43

Ohřívání mraž. příkrmů

Ahoj maminky, ráda bych se zeptala jak to děláte s ohříváním mražených příkrmů.
Jak už mi některé poradili namrazila jsem si mrkev a cuketu uvařenou orzmixovanou do tvořítek na led a pak dala do pytlíků.
Včera jsem začala přikrmovat. Když jsem dala mrkev do vodní lázně tak mi přišlo že to prostě varem nepřešlo, co si o tom myslíte, mam to radši nechat projít varem rovnou v hrnci ? Jak jste to dělali vy?
Když to budu mít ve skelničkách tak to jenom ve vodní lázni ohřeju a už to nebudu nechávat procházet varem, ale u těch kostek z tvořítek mam takovej pocit, že bych to ještě tim varem měla nechat projet kvůli bakteriím, doufam že to moc nehrotim :zed:
Díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12978
25.9.10 10:14

Já jsem to brala tak, že jednou už se to vařilo, před zamražením. Takže jsem si třeba hodinu před servírování oběda vyndala kostičku masa - ona trochu povolila, a pak čerstvý oběd ( brambor, zelenina) ohřála i s tou kostičkou v mikrovlnce..
už jsem to zamražené tedy znovu nevařila..
Ale asi na to může být více názorů.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2234
25.9.10 10:26

uvařím, rozmixuju a dám do via pohárků (nebo, jak dáváš do kostek, ale až ti bude jíst více, tak kostky jsou dobré, tak max. na maso, které budeš přidávat do zeleniny, jak uznáš za vhodné). no a vyndám hned ráno a do oběda to povolí (nebo nechám rozmrznout v mikr.), pak ohřeju a někdy znovu přemixuju pomorným mixérem, protože např. rýže mi přijde taková tuhá-zdrcnutá. no a pak mňám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
25.9.10 10:53

Ahojky já mám sice zmražené příkrmy ve skleněných skleničkách,ale taky vyndám ráno z mrazáku dám do hrnku s teplou vodu-tu průbežně vylívám a dolívám zas teplou a do oběda se to rozmrazí a pak šoupnu do mikrovlnky a ohřeju :wink:
S kostička ze tvořítek bych to dala na talířek a po rozmrazení ohřála v mikrovlnce jak píší holky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
25.9.10 14:30

Každý to asi dělá podle své opatrnosti a prostředí, kde žije. Zeleninu uvařím, mixnu, dám do mrazáku. Pak např. v pondělí večer vyndám dvouporcovou piksličku, dám do lednice, v úterý z toho půlku k obědu odendám a druhou nechám v lednici na středeční oběd. Spousta maminek to dělá pečlivěji, ale proč bych je kritizovala..taktéž od nich očekávám toleranci. U nás nemá smysl to nějak hrotit, máme u baráku psy, kočky a i když dovnitř nelezou, chlupy doma stejně jsou, tomu se neubráním, proto už dávno ani nesterilizuju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
25.9.10 16:18

Dělám to jak Zuzi, taky mam v mrazáku skleničky s různými druhy zeleniny a maso, vyndavám dvě tři skleničky večer před do ledničky a třeba mám ve skleničcce dvě porce květáku, tak má v obědu květák i další den s jinou zeleninou. Dýl jak 48 hodin (2× za sebou) nenechávám. Celý smíchaný mix ohřeju pak těsně před podáváním v mikrovlnce.

PS: Takže Zuzi nejsi jediná a my doma zvířátka nemáme :-D

Příspěvek upraven 25.09.10 v 18:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2163
25.9.10 18:05

Holky díky.
Já jsem četla že v mikrovlnce se ničí veškeré živiny a vitamíny ze stravy, tak to radši ohřeju v tom hrnci :think:

S těma skleničkama to budu dělat stejně jak píšete, to už vážně nemá smysl převařovat, dík za rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
25.9.10 18:22

Taky ohřívám ve vodní lázni. Z tvořítek vyklepnout, nechat trochu povolit a pak šup do kastrolku a do vodní lázně. Už to dál nevařím, když to míchám, zkusím teplotu a když je to teplý, kastrolek vyndám. Já už teda tvořítka nepoužívám (měla jsem je tak 10dní), protože prcek toho sní víc, tak vařím cca ob den. Vyzbyde mi to na 2 jídla. Kupovaný skleničky se u nás neujaly. Ale nakoupila jsem je do zásoby a teď je mám doma zbytečně :-( Kdybyste někdo chtěl,pošlete mi soukr.zprávu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí