Kdy začít s příkrmy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
kdy začít s příkrmy
Ahojky prý by se mělo pro plně kojené děti začít s příkrmy až po ukončeném 6 měśíci. Můj chlapeček má ukončených 5 ale má už 9 kilo zatím ho jenom kojím ale budí se v noci co 2 hodiny, a jeví už taky dost zájem o jídlo. Mám čekat až do konce 6 měsíce nebo začít s příkrmy (zelenina, kaše) už teď? Máte někdo podobnou zkušenost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já bych už zkusila kaši…co 2 hodiny v noci mi přijde dost ![]()
Ono po tom 5.měsíci nic nezkazíš, doporučení se pořád mění, je to na každé mamince, aby si vybrala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mikky píše:
Ahojky prý by se mělo pro plně kojené děti začít s příkrmy až po ukončeném 6 měśíci. Můj chlapeček má ukončených 5 ale má už 9 kilo zatím ho jenom kojím ale budí se v noci co 2 hodiny, a jeví už taky dost zájem o jídlo. Mám čekat až do konce 6 měsíce nebo začít s příkrmy (zelenina, kaše) už teď? Máte někdo podobnou zkušenost?
Já bych nezačínala vysloveně klasicky příkrm, alepokud jeví zájem o jídlo, tak bych mu spíš dala semtam něco ochutnat. Sama jsem to od 5ti m tak dělala - dostal lžičku namačkaného bramboru z mého oběda, jindy mrkev. Dala jsem ocucat banán…
Nedoufej, že kaše pomůže. Byla by to spíš vyjímka. Zkusit to ale můžeš, pokud to pomůže, tak můžeš dávat dál. Pokud ne, tak jí zruš. Sama kaše není nic výživově hodnotného. Je to spíš na zaplácnutí žaludku. Sama mám otesánka, takže jsem se snažila kaše odložit na co nejdéle, aby z něj nebyla úplná koule. Začala jsem v 8ti m., dříve měl zeleninu a ovoce.
Příspěvek upraven 24.09.10 v 11:18
- Citovat
- Upravit
Ahoj,plně kojené děti by měli začínat po 6-tém měsíci,ale jsou i příkrmy od 5-tého měsíce-Hami první lžička.Myslím,že když to vyzkoušíš,a malý bude OK,tak mu můžeš polehoučku dávat.Jinak tomu mému je rok a týden,a má 9,5 kg
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Mates má 6 měsíců až 1.10. a já nevydržela a dala jsem mu minulý týden mrkvičku. moc mu chutnala.Zrovna mu vařím mrkvičku s brabmorama. Večer dávám rýžovou kaši od Nutrilonu. Zeleninka mu ale chutná víc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jde o to, jestli Tve mlicko nestaci, proto ze jsi jiz po dni vycucana (to byl muj pripad) nebo je na nej uz proste ridke a malo ho zaplacne a ty mas mlika hodne. V prvnim pripade bych dala na noc plnou flasku UM, v druhem pripade kasi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím si, že kaší určitě nic nezkazíš a vyspíte se v noci všichni. Jsou už od 4. měsíce tak když vybereš nějakou takovou je to v pohodě. My máme od Hami rýžovou bánánovou nemléčnou a od Sunarky nemléčnou s rýží a kukuřicí a obě nám chutnají tak je střídám a je to . ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mimochodem ja stejne dala kasi, bo Zuzi nechtela flasku
A spravilo se to, budila se jednou za noc. Dala jsem kasi od Nutrilonu, jine mi nechtela ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš malej kaši miluje. Dala jsem jí proto, že se začal v noci budit, a to spal od 1. měsíce skoro celou noc. takže u nás pomohla
Ale u těch kojených dětí to bude jiné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
já teď zrovna řeším, jestli malému dávat něco před spaním, protože se mi budí čím dál častěji. Jsou mu ale teprve 4 a půl měsíce. Nicméně - po celou dobu jsem zastávala názor, že budu chtít kojit plně do 6 měsíců, jak se píše, ale naše MUDr. (a teď už i mnoho webů) uvádí, že novinkou je přikrmování od 4. měsíce. Je to z toho důvodu, že si děti dříve zvyknou na klasickou stravu a tím se sníží riziko alergií. Od minulého týdne tedy vařím mrkvičku, dýni a nově přidávám brokolici. Zdá se mi ale, že to malému stačí čím dál míň. Proto bych mu nerada něco odpírala a asi začnu vařit i nějaké ty kašičky před spaním. Jinak - my máme právě opačný problém, nechce moc přibírat, spíš roste do délky
- Citovat
- Upravit
Ještě doplním - tu zeleninu vařím jen místo poledního krmení a obvykle se chce poté ještě napít z prsu. Jinak klasicky kojím…nic se nemá přehánět ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj
my máme 5měsíců+1týden naše váha je 9200g
, a včera jsem mu zkusila dát první lžičku od HAMI - mrkvičku!
snědl 3 lžičky a byl vysmátej, moc mu to chutnalo ![]()
Dneska snědl lžiček 6
neprská to a krásně poliká! ![]()
Taky jsem se toho bála, ale dělal přesně to co tobě, natahoval se po jídle, kojo skoro pořád.
Kaši zatím dávat nebudu, aby se tím nenacpal a pak nechtěl prso, nechci přijít o mlíko ![]()
Myslím, že stačí dávat jen ochutnat
náš bude mít ještě zítra mrkvičku a pak jdeme do brokoličky! ![]()
Moje mamča mi říkala, že jsem v 5měsících jedla kolínka s rajskou (samozřejmě rozmačkaná kolínka
) a tchýně dávala manžovi ve 3 měsících vývar!
takže myslím, že v 5 měsících první lžička nevadí! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jojo, kdo ví, co jsme všechno jedli jako malí…našemu malému chtěla tchýně dávat banán od tří měsíců. A to se do ukončeného čtvrtého nemá nic dávat kvůli peristaltice. Jinak v pěti měsících to tedy máte pěknou váhu, zřejmě plnotučné mlíčko
Nám už je mezitím šest měsíců a týden a jídelníček vypadá takhle: v devět ráno pár lžiček přesnídávky (skleničku máme na tři dny), k obědu vařím cca 200ml zeleniny+maso, odpoledne kojení a večer kašička. Jinak po každém jídle ještě pije z jednoho prsu. A váha v 6 měsícíh byla 6,3 kg, takže přesně dvojnásobek porodní váhy. Do příkrmů se mi původně vůbec nechtělo, ale teď jsme oba spokojení, hlavně, že se mi stále tvoří mlíko a že ho malý chce (snad to tak ještě nějakou dobu vydrž). Tak držím pěsti, ať dál chutná ![]()
- Citovat
- Upravit
příkr
ahoj mám hloupý dotaz ale zeptám se
.malému byli 4 měsíce (přesně od marození je 19 týdnů, tedy skoro 5 měsíců, podle datumu narození 4 měsíce a 8dní). má 7,9 kg a vůbec ve všem je tak jako půlroční.máme začít přikrmovat za 14 dní nebo za týden.ale chtěla bych to zkusit už teď.je v tom velký rozdíl ten týden?(výhradně kojím)
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neni…
Pokud ovsem neni hladovy a ty jen kojis, tak bych mozna jeste s tim dokrmem pockala a nikam nespechala. Ale to je na tobe. Ale jestli zacnes o tyden driv nebo pozdeji je vazne docela jedno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit