Ohřívání odsátého mléka?

235
17.12.15 10:31

Ohrivani odsateho mleka ?

Ahoj,
Pokud si budu odsavat mleko z prsou. Co dal-mleko mohu dat do lednice a pote treba za2-3hodinky ohrat vvteple vode nebo jak ho pote vyuzit a dat miminku??
Dekuji za pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3224
17.12.15 10:36

@Makyna K.
muzes ho i zamrazit, stejne za 2-3 hodiny budes kojit znovu…ja ho tedy vylevala-nemela jsem ho vlastne male kdy dat-prsa jsem mela nacpana, tak jsem odstrikavala jen pro ulevu…a vylevala no…mala mela mleka dost, tloustla tak 400g. za tyden :mrgreen:
mela 8kg v 5ti mesicich-proste kulicka :hug:

Příspěvek upraven 17.12.15 v 10:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
17.12.15 10:36
@Makyna K. píše:
Ahoj,
Pokud si budu odsavat mleko z prsou. Co dal-mleko mohu dat do lednice a pote treba za2-3hodinky ohrat vvteple vode nebo jak ho pote vyuzit a dat miminku??
Dekuji za pomoc

neztrati se nahodou tim ohrati vsechny ty zdrave latky???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
17.12.15 10:39

@B4RC3LON4
ohrejes jen tak ze uvaris vodu, nelejes do hrnecku a do toho das lahvicku s mlekem-pripadne v ohrevacce, kde si nastavis stupne-tusim max. 40 stupnu-proste tak 37-aby bylo stejne ohrate jako kdyz je v prsou…mleko se bezne mrazi i do porodnice-tam kdyz ho vykupuji, tak ho tam dodavas mrazene-je to uplne ok :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231

@B4RC3LON4 Já teda nekojím, ale tipuji že paní myslí ohřát zpět na teplotu těla, nevařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921

@Makyna K. Ja jenom odsavala a dala jsem do hrnicki teplou vodu a do toho dala flasku s mlekem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
17.12.15 10:49

Ok, takze kdyz odsaju, mohu dat pote ohrat do horke vody. Diky. Nebojte, nechci to mleko ohrivat primo nebo v mikrovlnce :)
O zmrazeni sem take slysela..ja se potrebuji rozkojit hlavne a malej je na mych prsou liny :( tak zkusim odsavacku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
17.12.15 10:58

Jasně, do ledničky nebo zamrazit a pak rozehřát a ohřát na teplotu těla ve vodní lázni nebo ohřívačce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
17.12.15 11:48

V pokojové teplotě můžeš nechat max. 3 hodiny, v lednici max 24 hodin, v mrazáku max. 3 měsíce. Ohřát nejlépe, jak už bylo řečeno, v hrnku s horkou vodou. Důkladně promíchej, ať se nespálí. A dokrmuj raději alternativně (stříkačkou, lžičkou..) :mavam:

• Citovat
  • Upravit
5010
17.12.15 12:26

Někde jsem četla, že v mrazáku i půl roku, myslím že to bylo v návodu k odsávačce Medela. Tady se ty rady dost různí.
V pokojové teplotě jsem mléko nenechávala, odsát a rovnou do lednice nebo do mrazáku. Ohřívat jsem moc nemusela, ale když už, tak do teplé vody, jak bylo napsáno.
Krabičky se zmrazeným mlékem jsem si popisovala datem, kdy jsem ho dala zmrazit, je to užitečné, kvalita mléka se časem mění a na ohřátí a dokrmení je pak lepší to čerstvější. Na kaše jsem naopak brala ty starší. Zmrazené mléko se mi nakonec vlastně hodilo hlavně na ty první kaše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
17.12.15 13:01

V lednici vydrží 24 hodin a v mrazáku 6 měsíců. Tímhle jsem se řídila a taky jsem si kelímky popisovala datem. Akorát to rozmrazené mi smrdělo, tak jsem ho stejně vylila.
Ohřívala jsem pomalu ve vodní lázni. Ale ten hrnek s teplou vodu zní mnohem lépe ;)
Taky jsem měla problém se rozkojit. Malý byl líný nebo slabý sát. Odsávala jsem a zároveň dostával i umělku. Po 14 dnech, když jsem na doporučení doktorky zkusila dokrmovat stříkačkou, se přisál a od té doby se nepustil :lol: V porodnici mu hned strčili flašku :zed: a tvářili se, že tak je to správně, proto jsme s tím bojovali. Holt jsem byla hloupá prvorodička :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
17.12.15 14:28

@Makyna K.
tak dej ale pozor aby kdyz mu das flasku, pak chtel jeste sam i z prsa-muze to pak byt problem-z flasky je to vetsinou o dost jednodussi a kdyz je uz ted liny…no uvidis…jinak jsou dobra homeopatika od firmi boiron ricinus communis-kdyz jsem mela pocit ze se dela mleka malo, tak tohle me spolehlive zase nastartovalo-stacilo to brat 2-3 dny :palec: -prodavaji to v kazzde lekarne, pripadne objednaji do druheho dne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
17.12.15 15:51

Jj, pouze odsávám už několik měsíců a malá má pořád jen lednicové MM max. 24 hodin „staré“. Z mrazáku jsem vše po 3 měsících vylila, opravdu smrdělo a hodně. Držím palce s rozkojením, nám se nezadařilo, opravdu jsem se s tím nervovala a malá pořád u prsu řvala. Tak hlavně hodně trpělivosti. Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
17.12.15 16:47

Ja kojim i prsem, ale přijde mi, ze mleka je malo, tim odsatim chci prsa spis podporit aby se vic produkovalo mleko. Maly mi prsa saje-boli to jak svine :))))))
Holky, vsem moc dekuji!!! Prvni lahvicku uz mam v lednici! :) :mavam: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna