Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Maminky,
muzete mi prosim poradit UM pro nedonosene deti jinou nez Nutrilon nenatal, ktera vam vyhovovala? Mne prijde, ze nas Nutrilon strasne betonuje a k tomu mame jeste zelezo.
Dekuji moc za rady
@ivkaaa
My jsme měli Bebu, vím, že do 3kg byla i zdarma na předpis…
Ale myslím, že vás betonuje hlavně to železo.
@ivkaaa Obě děti mám nedonošené, ale Nutrilon byl bez problémů ![]()
Dcera dostávala mateřksé mliko, ale zabetonovaná byla stejně, tím železem. Jinak zkusit můžeš Bebu
Dekuji holky, nad Bebou jsem prave premyslela, ze bych ji zkusila.My tedy jen dokrmujeme, ale ted teda kadeni neslo az s glyc. cipkem. Navysila nam Dr zelezo na 2×7 kapek a asi to bude hodne tim. Masirujeme, nahrivame a cvicime na pupek, ale moc to nezabira ![]()
Ja sice mela syna donoseneho, ale byl mensi a aby lepe pribiral a kvuli nizke glykemicke krivce pri porodu, jsem ke kojeni davala UM Nutrilon Nenatal.Je urceny ciste pro nedonosene deti.Je tusim do 3 kil, pak se musi pripadne davat jine UM.
Jo promin, spatne jsem to precetla a chtela jsi neco jineho nez Nenatal ![]()
Syn s tim problem nemel, sakozrejme to chce zkouset i jine, pokud nesedi. Mozna muze byt problem to zelezo? ![]()
@Niky2 dekuji za radu.Ten mame a prijde mi prave, ze mu to brisko jeste s tim zelezem betonuje.
Holky a je nejake jine zelezo nez Aktiferrin?
Jeste posilam nejake doplnujici informace: muzes zkusit Bebu, Sunar Nutradefens nebo Hipp bio combiotic.
Jeste z Nutrilonu na problémy se zácpou je nejlepší Nutrilon Comfort. Jedná se o mléko s částečně štěpenou bílkovinou, tzn. hypoantigenní. Také obahuje směs tuků Betapol, která napomáhá proti tuhé stolici. Pokud se rozhodnete pro toto mléko, doporučuje se u něj nějakou dobu vydržet, než si organizmus dítěte zvykne. Není vhodné zkoušet a často střídat několik druhů mlék.
Jen zase nevim, jestli jsou tato UM urcena pro nedonosence ![]()
@Niky2 dekuji za informace. Myslim si, ze by jsme uz mohli do jineho UM.Mame pres 3 kg a pres 3 mesice.
@ivkaaa my měli Maltofer, jestli si to dobře pamatuju. No a zabetonovaná byla fest. Tenkrát jsem chtěla zkusit ten Aktiferrin, jestli by to nebylo lepší, ale zrovna nějak nebyl k dostání, tak jsme přežili s Maltoferem. Tak případně můžete zkusit ten, jestli by vám nesedl líp, ono v každém je to železo trochu jiné, v jednom trojmocné a v druhém čtyřmocné, nebo něco takového, tenrkát jsem to četla v knížce o nedonošencích, teď už si to nepamatuju ![]()
@Etcetera78 dekuji.Uz to resim s Dr, tak uvidime jestli bude zlepseni ![]()
Milé maminky,
připomínám, že na eMiminu funguje už dlouho zavedená Poradna o kojeneckém a batolecím mléku. Nebojte se tu odbornic zeptat na všechno, co Vás okolo umělé výživy pro děti zajímá.
Krásný den ![]()
adminka Eliška