Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den, existuje pokračovací mléko pro roční děti, ve kterém není palmový olej? Prohlédla jsem běžné značky (Sunar, Hami, Nebo, Baby love) a ve všem je
. Nemáte nějaké tipy na jiné značky, kde není?
Palmový tuk se používá desetileté a najednou během pár dnů je z toho aféra. Za každou cenu bych nehledala něco co není potřeba, pokud mu mléko vyhovuje. Je fajn používat netestovanou kosmetiku, koupit si čokoládu bez palmového tuku, ale neteba z toho šílet.
No..dneska je hodně těžké vybrat něco bez palmového oleje, co jsem měla v ruce, tak všady snad byl.. Dříve jsem dávala mléko Bebu, ale tam asi taky je palmový olej.
@Michala79 Obávám se, že vzhledem k tomu, že kyselina palmitová se prostě nejsnáž v potřebném množství sežene v palmovém oleji, takže asi v žádném. Před nějakou dobou to splňovala Beba Comfort, ale v trojce je určitě taky. Na druhou stranu, ročnímu dítěti už můžeš dát kravské mléko a multivitamíny.
Syn ještě žádné pokračovací mléko neměl, tak bych nechtěla zrovna s nějakým s palmovým olejem. Já se to snažím hlídat celkově, takže zrovna do prcka to vědomě cpát nechci. A netušíte - viděla jsem někde leták s pokračovacím mlékem, ale kozím. Bohužel si nevzpomenu na značku. Nemáte s tím některá zkušenosti?
@Michala79 Tak to máš nejsnažší nedávat mu žádné a nabídnout mu obyčejné mléko. Ať už kravské nebo kozí. Ono to stejně všechno má takovou chuť, že to většina starších kojených dětí dobrovolně neveme do úst.
@Raddkka píše:
Palmový tuk se používá desetileté a najednou během pár dnů je z toho aféra. Za každou cenu bych nehledala něco co není potřeba, pokud mu mléko vyhovuje. Je fajn používat netestovanou kosmetiku, koupit si čokoládu bez palmového tuku, ale neteba z toho šílet.
Já třeba vím, že to není něco extra + jak umírají hlavně orangutani. Ale můj chlap co mu nejvíc chutná salám junior tu během dvou dnů začal z palmového oleje dělat halo, všechno studuje a sonduje. ![]()
Nutrilon Profutura 1 a 2 palmový olej neobsahují, tak snad ani ty další pokračovací mlíka, nevím zatím má malá 10m, takže to výhledově budu řešit, ale myslím si, že Profutura nezklame ![]()
Tak mi to nedalo a koukla jsem se co píšou na jejich stránkách a ve složení mají: Nejpokročilejší směs tuků pro jejich optimální využití
Mezi nimi obsahuje rostlinné oleje (řepkový, slunečnicový, kokosový) a živočišné (bezvodý mléčný tuk a rybí olej), takže palmáč by tam být neměl ![]()
https://www.nutriklub.cz/…ofutura-800g
Příspěvek upraven 16.12.15 v 16:45
Nova rada od nutrilonu - profutura ho neosahuje. Inak je uplne vsade ![]()