Rozkojení před porodem

Lutonka
16.12.15 21:17

Rozkojení před porodem

Napadla mě taková možná trochu bláznivá a v mém případě čistě hypotetická (máme dvě děti, třetí zatím neplánujeme) otázka: dalo by se pomocí odsávačky rozkojit ještě před porodem? Vím, že stimulace bradavek může vyvolat stahy dělohy a tímpádem předčasný porod, ale pokud už je žena v termínu, řekněme od toho 38tt, tak by to přece nevadilo. Většina mamin s rozkojením bojuje (když už ne s nedostatkem mléka, tak rozpraskanými bradavkami, častým kojením atd.), a tak si říkám, že by přece bylo super jít rodit s tím, že už z prsou třeba 20ml denně odsaju, ne? ;) Nebo myslíte, že by odsávačka takto nedokázala rozkojit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13821
16.12.15 21:20

Myslím, že ne, že se mléko spustí až porodem… Spíš by se asi naopak ty bradavky před porodem zbytečně namáhaly a rozbolavěly. Navíc mléko má zezačátku jiné složení (mlezivo) a postupně se mění, takže by o to počáteční miminko přišlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2809
16.12.15 21:21

Já bych to nedělala. Hormony při porodu a po něm zapracují na tvorbu mléka dostatečně. Rozkousané bradavky jsou o špatné technice kojení.
Počkej, až to příroda zařídí sama. Odsávačku můžeš vzít případně do porodnice.
Na popraskené bradavky super Bapanten a nebo nechat zaschnout mateřské mléko na bradavce(vyzkoušeno a je to super)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
16.12.15 21:25

Mozne to je. Doporucuju precist tento clanek.

http://m.poradkyneprikojeni.cz/…red-porodem/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
16.12.15 21:27
@markyska82 píše:
Já bych to nedělala. Hormony při porodu a po něm zapracují na tvorbu mléka dostatečně. Rozkousané bradavky jsou o špatné technice kojení.
Počkej, až to příroda zařídí sama. Odsávačku můžeš vzít případně do porodnice.
Na popraskené bradavky super Bapanten a nebo nechat zaschnout mateřské mléko na bradavce(vyzkoušeno a je to super)

Já mám dvě děti a obě plně kojené, rady nepotřebuju, děkuji :P To byla jen hypotetická otázka.

Složení mléka se sice mění, ale vezměte v úvahu třeba tandemové kojení, kdy maminka nepřestane kojit starší dítko až do porodu - pak novorozeně taky dostává „rozjeté“ mléko.

A není ani pravda, že mléko se spustí porodem, spoustě mamin teče kolostrum už od raného těhotenství.

• Citovat
  • Upravit
Lutonka
16.12.15 21:27
@Elephantka píše:
Mozne to je. Doporucuju precist tento clanek.http://m.poradkyneprikojeni.cz/…red-porodem/

Jé díky, počtu!!

• Citovat
  • Upravit
13821
16.12.15 21:28

@Lutonka to určitě teče, ale určitě ne v takovém množství, jako po něm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
16.12.15 21:29

Myslim, ze prazdna deloha je zaklad spusteni laktace. Nekomu se muze rozjet i po revizi po potratu v prvnim trimestru, mleko se muze spustit i po porodu mrtveho miminka.
Myslim, ze zasadni problem neni na strane rodicek, ale na strane porodnic, kde jsou matkam podavany ruzne dedinformace ohledne kojeni, furt se resi, kolik dite vypilo, minimum prvorodicek vi, ze mleko se spousti vetsinou az cca po 2-3 dnech, do te doby dite vetsinou vyzije z plodovky v brisku a z mleziva…

Vsechno ma svuj cas a misto, i zacatek laktace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
16.12.15 21:32

@CokeLady Prizpusobuje se novosi, starsi mi ho zacal odmitat a zacal znovu pit po cca mesici, takze se nejak chutove zmenilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
16.12.15 21:33
@CokeLady píše:
K tomu jen přidám, že mi při tomto kojení přijde uplně mimo fráze „mléko se plně přizpůsobuje potřebám mimina“, když máš ročáka a novoše, tak asi těžko - kterýmu se přizpůsobuj, nebo příroda s tandemem nepočítala?

myslím, že příroda s tandeme tedy určitě nepočítala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
16.12.15 21:41
@CokeLady píše:
K tomu jen přidám, že mi při tomto kojení přijde uplně mimo fráze „mléko se plně přizpůsobuje potřebám mimina“, když máš ročáka a novoše, tak asi těžko - kterýmu se přizpůsobuj, nebo příroda s tandemem nepočítala?

novorozenec pije casteji, tudis se prizpusobuje novorozenci. Teoreticky, kdyby mel kazdy svoje prso, tak bude v kazdym jine mleko, jak moc to funguje netusim, ale cetla jsem to tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
16.12.15 21:54

@Bibi239 Ale já tu vůbec nechci rozebírat prvopočáteční problémy s rozkojením a to, jak k tomu přistupuje porodnice ;) Ale pro příklad - obě moje děti měly skoro 4kg a laktace se mi rozjela poprvé až 6tý den, podruhé 3tí. Obě děti mi už za nějakých 24hodinách po porodu křičely hlady a i lp uznaly, že prostě větší miminka mají dřív hlad. Rozkojila jsem se v obou případech, ale kdyby existovala možnost, jak předejít 22hodinám přisátého mimina denně a řevu v době, kdy jsem si chtěla alespoň skočit na wc, byla bych vděčná :)

Z toho co píšete (a z článku) mi ale vyplývá, že to jde. Rozhodně je to zajímavá myšlenka a pokud půjdeme někdy do třetího a budu zase přenášet, tak do toho jdu :pankac:

• Citovat
  • Upravit
16.12.15 22:12

Já četla „Rozkrojení před porodem“ a dost me to na chvili vydesilo :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
16.12.15 22:24
@Iustitia omnibus píše:
Já četla „Rozkrojení před porodem“ a dost me to na chvili vydesilo :mrgreen: :lol:
:lol: :lol: :lol: teď jsi to tu zabila totálně :lol: :lol:
  • Citovat
  • Upravit
15995
16.12.15 22:34

No ja cetla, ze se rozkojila i adoptivni matka, takze jit by to melo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová