Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kfětoslava píše:
Vážně? Já znám osobně jen jednoho.
Pablba, nebo trolla?
Taky jsme hodne bohatí a se závistí jsem se nějak nesetkala. Resp. to nějak nevnímám,..a když mi někdo nějak nevhodně řekne, jak nám ta práce sype, tak to přejdu. Asi je normalní chtít to co nemám, když se mi to líbí. Ja taky závidím lidem zdraví, protože ho často nemám. Bezdětné ženy závidí těm, co děti mají. Podle mě když mi někdo závidí bohatství, neznamená to nutně, že by mi to nepřál, jen by ho chtěl taky. Aspoň ja to tak mám, když někomu závidím. Takže mne to netrápí a nezabývám se tím. Kámoška to určitě myslela v dobrém…je to prece kamaradka a urcite ti to zaroveň přeje ![]()
@Zumpa píše:
Víkendový troll. Dnes je milionář každý pablb.
Zatímco ti inteligentní zůstávají chudí…
. Ty zas dneska jedeš. Hele, pablbů znám mraky, ale milionář není ani jeden… ![]()
@Janli píše:
Zatímco ti inteligentní zůstávají chudí…. Ty zas dneska jedeš. Hele, pablbů znám mraky, ale milionář není ani jeden…
Dnešní vlastník obyčejného bytu, který už má splacený - a v mnoha případech stačí částečně, má majetek 1M v plusu. To je prostě fakt. A takový člověk fakt nemusí být žádný inteligent.
Já snad kolem sebe osobně neznám nikoho, kdo by milionář nebyl.
@Janli píše:
Zatímco ti inteligentní zůstávají chudí…. Ty zas dneska jedeš. Hele, pablbů znám mraky, ale milionář není ani jeden…
Presne tak, at uz ti, kteri je vydelali hlavou, tak i ti, kteri je vydelali manualni praci. Ono to totiz chce mit i financni gramotnost a urcitou sebekazen, aby dotycny penize udrzel (a v lepsim pripade rozmnozil).
Pro pobavení: já znám jednoho milionáře. Jako fakt milionáře, čili volné miliony na účtu. A ten žije jako člověk s průměrným platem, protože ho děsí, že ty svoje peníze utratí. Že klesne pod těch svých deset milionů a nebude je mít
zatím je svobodný a já nezávidím ženě, která ho uloví. Bude se mít mnohem hůř, než já se svým milovaným podnikatelíčkem, co teda fakt není milionář.
Děvče, tak za to si můžeš jen a prostě ty sama. To jsi jako šla a říkala kolik chlap vydělává, nebo jak to poznají?
Jak někdo může zjistit, že je někdo boháč? My relativně jsme. Znám několik co mají mnohem více peněz, než my a prostě to nepoznáš.
O dovolené prndat nemusíš, jestli jezdíš autem za milion nebo dva málokdo rozlišuje. Snad jen bydlení a i to je sporadické. Já z našich nemovitostí preferuji jeden vcelku obyč byt.
Paradoxně spousta milionářů okolo mě třeba šetří na oblečení, přijde jim to zbytečné. Zůstali u nějaké úrovně že které nevyctes jestli mají super příjem nebo extra super prijem. Já už taky další boty a kabelku nechci, nevidím smysl v poslední kolekci, mám raději kvalitu a pak už je to hromadění.
Jednou se na mě pokusil udělat kdosi dojem, jeden takovej bohatej, co měl vše na hypo, auto na leasing a firma bojovala o přežití. Sorry no golf mě nebaví a plachtit nepojedu, nemám ráda vodu. Tak jsem ho semlela svým drobným cestováním. Za mě je to ok, ale nebudu se chvástat v podstatě ničím, zajímalo by mě jaké jsou teď na jeho firmu dopady.
Nejbohatší chlap, kterého znám sedí nejdradeji v putyce (jednou za půl roku, když má čas) a pozoruje obyč lidi.
Ne každý dává na odiv své prachy, není to třeba. Nedělej to, nikdo ti nebude závidět.
@pikola píše:
Kdo má. milion? Nebo milion měsíčně? Nebo na účtu?Tak jestli je mu 50 a tobě 20 tak to trošku smrdí
Milionáře, co má dva domy okolo 6 miliónů, 3 byty okolo 2,5 miliónů nachystány pro děti, až dospějí a několik miliónů na účtě. Toho, kdo má jeden milión, nepovažuji za milionáře.
Příspěvek upraven 29.08.20 v 11:31
@Zumpa píše:
Pablba, nebo trolla?
Pablbů díky emiminu znám několik
@Zumpa píše:
Dnešní vlastník obyčejného bytu, který už má splacený - a v mnoha případech stačí částečně, má majetek 1M v plusu. To je prostě fakt. A takový člověk fakt nemusí být žádný inteligent.
Aha, tak to je problém, ty považuješ za milionáře naprostou normu
Bohužel nejsem v té situaci
ale asi se s tím budeš muset naučit žít, protože jestli je opravdu tak bohatý a tudíž ti může splnit co ti na očích vidí, tak ti prostě asi občas někdo závidět bude si myslím
a věř, že to i spoustu lidí může dost naštvat, my tedy nejsme rozhodně bohatí, možná tak jako průměrní Češi a i tak se občas v rodině i mezi přáteli najde někdo, kdo si myslí, že máme hodně a to podotýkám, jsme opravdu tak ten průměr. Co potom ti milionáři 😀
Tak kdyby moje kamarádka měla movitého partnera, tak bych ji taky záviděla
Jak už tu někdo psal, je závist a ZÁVIST.
Já taky závidím lidem, kteří jsou bohatí a můžou poznávat svět, mít vlastní dům s obrovskou zahradou, závidím i lidem kteří mají dobrou práci, která je baví, závidím lidem, kteří vyhrají sportku
Ale to přece nutně neznamená, že jim to nepřeju. ![]()
Pokud ti to někdo nepřeje, nedělej si s tím hlavu. Je to jejich problém. Tou ošklivou závistí se užírá jen člověk, který není spokojený sám se sebou a svým životem. Ale asi chápu, jestli se takhle „proti tobě“ otočila většina kamarádů, známých nebo dokonce rodina, není to nic příjemného. Tady alespoň vidíš kdo tě má doopravdy rád a přeje ti krásný život. ![]()
@Zumpa píše:
Milionář je ten, co si milion v čistým vydělá ročně, ne ten, co na to maká celej život. Vylaď si na realitu FM.. ![]()
Milionář je dnes víceméně každý majitel domu nebo i třeba jen bytu v okresním městě. To není nic extra. Ani k zavideni.