Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
manželovi se to stalo, hlásil to na policii, většinou toho mají ti lidé mají víc
a pak se jim to nastřádá a následně až potom začíná asi řešit… ale pochybuju, že peníze někdy uvidím zpět…
Stalo. Jen tedy obráceně, na bazárku jsem prodávala oblečení, paní napsala, že peníze jsou na cestě a já odeslala balíček aniž bych čekala až se peníze připíší…moje chyba, no
Samozřejmě peníze nikde a paní už nekomunikovala.
Vyřešila jsem to tak, že jsem napsala do diskuze na uvedených stránkách a hned se ozvalo několi dalších podvedených maminek. Pak jsem pátrala dál na netu a dotyčnou respektive varování před dotyčnou jsem našla i na dalších podobných bazárcíh. Pak stačilo se jen se všemi maminkami spojit, dát dohromady seznam věcí a částek a jelikož už se to blížilo k hranici pro podání trestního oznámení, paní několik z nás napsalo, že podáme hromadné trestné oznámení pokud nám nevrátí peníze. Paní celkem rychle komunikovat začala a většině z nás i vrátila peníze. Takže to mělo šťastný konec.
Nám se to nestalo, ale docela často na jednom oblíbeném serveru pro maminky (nevím, zda mohu jmenovat
) se to stává často a je tam i „černá listina“ nespolehlivých lidí. Určitě bych se obrátula na správce stránek a pokud máte sílu na sdlouhavá jednání(v případně velké zaplacené částky), tak i na policii ![]()
Já jsem to právě koupila přes bazos.cz, už se mi to stalo po 2. v jednom měsíci
Jsem taky pitomá… Minule jsem zkoušela napsat jako inzerát, že hledám tu a tu a jestli se to někomu taky nestalo.. A víte co mi přišlo z bazose? Že se to tam psát nesmí atd… tak jsem jim psala zpátky, že jako jak to mám řešit, že chci někoho sehnat, aby nás bylo víc… A z bazoše už nic nepřišlo. Taky debilní. Takže nevím, jak někoho dalšího sehnat. No a teď podruhé jsem zaplatila ve středu, údajně mi to paní měla poslat včera a než jsem smazala inzerát že koupím to a to, tak mi tu zaplacenou věc, pani nabídla ještě jednou
Akorát z jiného e-mailu. Doufám, že píšu pochopitelně
Ještě jsem s ní ve st mluvila telefonem, teď už je číslo nedostupné. Napsala jsem jí, že to je teda nehoráznost a že pokud nevrátí peníze, že to začnu řešit. Zkusila jsem jí pohrozit, protože mi přišla po psaní e-mailů trošku jednodušší, ale asi se stejně moc nezalekla. Když jsem jí napsala, že dnes ještě počkám na potvrzení platby, napsala mi "jj cekej"" ![]()
manželovi se to stalo na aukru, jednolo se o tisíc korun a do teď se to řeší, těch lidí je hodně
je mi líto, že se takové věci stávají, protože i já prodávám a tohle bych si nedovolila a z opačné strany se mi taky stane, že dotyčný pošle míň peněz, požádám o doplatek, ale balíček pošlu a doplatku se už nedočkám
bohužel toto je nevýhoda internetu. okud se nejedná o částku vyšší nez 5000Kč tak ani policie nic neudělá. správci toto neřeší, stačí změnit si e-mail a dotyčnýúná může prodávat znovu. Já kupuji jen od lidí s referencemi, nebo si pro věci chodím osobně. Bohužel takových „vychytralých“ je všude hodně nejen na bazoši, ale i na MMB, aukru atd. ![]()
dá se to řešit buď dobírkou- na kterou spousta lidí nerada přistoupí kvůli nevyzvedávání balíčků, nebo zaplacením poštovného předem - pak zaslání dobírky.
je to hrozný.. já když něco prodávám a už mám peníze na účtě, snažím se to poslat ještě ten samý den… mám z toho takový špatný pocit. Ale lidi jsou různí. Mně se tohle stalo jen na bazoši, ja MMB a aukru špatnou zkušenost nemám… Takže příště už jen na dobírku, nebo osobně.. teda pokud se bude jednat o větší částku…
I když i ta dobírka je asi naprd, že? Můžou mi v balíku poslat cokoliv… ![]()
A na dobírku asi bude málokdo ochotný ti to poslat, já bych třeba neposlala, protože to riziko, že to pošlu na dobírku a ten dotyčný to nevyzvedne je velký
souhlasím, na dobírku už nikdo nechce posílat, je tam pro prodávajícího velké riziko ![]()
holky, no tak se bojím čímdál víc, co mi přijde za balíček na dobírku, který bude stát asi 3000,–
Kameny? ![]()
já osobně bych za 3000Kč brala dobírku jen od obchodníků( typu www stránky nějakého obchodu). pak mě ještě napadá možnost pokud v daném městě mám rodinu, známou aby mi věc vyzvedla a poslala.
mně to má přijít ve třech balících, z toho jen jeden bude na dobírku, takže nejdřív otevřu ty dva a když uvidím, že je tam to co má být tak teprve zaplatím třetí balík… uvidíme.
Ahoj holky,
stalo se některé z Vás, že jste si něco objednala přes net, konkrétně na bazarových stránkách, zaplatila jste předem a pak nakonec nic nepřišlo??? A dotyčný už nekomunikoval? Jak jste to pak řešily?