Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem na zacatku tehotenstvi ale uz ted mam hruzu ze mi popraska kuze ![]()
Mate někdo zkusenosti s olejem od Weledy nebo Saloosu? Fungovali Vám?
A kde se dají sehnat za dobrou cenu v Praze?
Diky moc ![]()
Ahoj, mela jsem saloos. A spokojenost, příjemna vůne. Kupovala jsem přes mall.cz. cena cca 320 za 250 ml. Mazala jsem od 6 měsíce. Přes den jsem mazala mastnými krémy jako Nivea v plechovce. Jsem bez striji.
Mam saloos a tyzden pred terminom sa objavili 2 malicke strie… ale co som tak citala, niekto popraska aj keby sa zblaznil a niekto nemusi mazat vobec a je ok ![]()
Ja mam dobrou zkusenost s olejem od eucerinu. Nyni i s cistym kokosovym olejem v kombinaci s neutrogenou mlekem
Ahojky. Mne doktor rikal, ze je to hodne o genech. Nekdo se muze nalozit do oleje a stejne mu kuze popraska a jina se nemusi mazat a nema nic. Ja se mazala jen obcas, tim, co bylo pri ruce a celych 9 mesicu jsem nic nemela. Na stehnech mi popraskala kuze az pri porodu. Nic jsem s tim nedelala a ted po roce uz to neni skoro videt. Drzim palce, at jsi mezi temi stastnejsimi.
Kamaradka se mazala SADLEM! ale domacim, nesolenym… obecne to dobre promastuje, manzel, kdyz mel zahojit jizvu po operaci, taky se mazal (na doporuceni od lekare)
@xppx Mazala jsem se všemi možnými oleji 2× denně (i těmi co zmiňuješ/ve finále jde jen o vůni) a má vlastní zkušenost po dvou dětech?…je jedno čím se namažeš, ale hlavně, že se vůbec mažeš
Po krémech mi vadil pocit vysušené pokožky, brzy po namazání, a proto jsem volila oleje…Musím přiznat, že i tak se nějaké ty tygří pruhy objevily
(Hodně prý zaleží i na tom, jak to máte v rodině)
Oleje Saloos mám ráda (jsou skvělé i hydrofilní na odličování..), ale k věci. Na kůži je výborný dýňový (nejen na namazání, ale brát i vnitřně - lžičku denně), ze všech olejů má největší obsah zinku, já si míchám s ricinovým (hodně hutný) - ten je skvělý na jizvy (i na řasy). Maž se mokrá po sprše - pokud oleje mažeš na suchou kůži, naopak vysušují. Pokud mažeš na vlhkou kůži, naopak „uzamykají“ vlhkost.. Jinak „chybu“ neuděláš s žádným, ale opravdu hodně dělá genetika - jakou máš elasticitu kůže. Jak píše A-N-I-S „je jedno, čím se namažeš, ale hlavně, že se vůbec mažeš“ ![]()
@xppx používala jsem v prvním těhotenství obyč. olej Babydream z Rossmana (ale složením není o nic méně kvalitní než ty značkové) a strii nemám žádnou. Ono je to totiž stejně asi jen o genetice, moje mamka se nemazala vůbec, těhotná byla 2× a břicho má taky bez strijí. I když je pravda, že jsem nemazala boky a tam se mi toho trochu udělalo, fakt nevím. Na ty oleje pozor-nechávají ošklivý žlutý fleky na pyžamech, vylezou až později. Proto jsem si podruhé koupila radši tělový krém proti strijím Alverde z DM (efekt opět ok, strie nemám).
Myslím, že je to hodně o genetice - moje mamka nemá na břiše jedinou strii ale popraskaly ji stehna. Já si tedy břicho nemazala vůbec ale občas jsem mázla právě ta stehna a skutečně se na nich strie objevily a na břiše nic.. Mazala jsem obyč indulonou..
@xppx Vyjde to nastejno i když se budešmazat olivovym olejem
Já měla Bi-oil a můžu říct, že mi nepraskla ani kousek a to jsem přibrala úctyhodných 39 Kg.
Já používala olej Muttisoft od Karla Hadka, velká spokojenost, cenově to vyjde podobně jako Weleda. Přes den v práci jsem promazávala obyčejnou kosmetickou vazelínou koupenou v lékárně, „mastila“ taky výborně
.