Olynth v těhotenství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
130
28.2.15 17:54

Olynth v těhotenství

Ahoj maminky,
jsem ve 24tt a mám chřipku a ucpaný nos. Ptala jsem se praktické lékařky, zda mohu používat Olynth (v letáčku píší, že by se v těhu neměl užívat, že.) No a praktická paní doktorka mi říkala, že to sice píší v letáčcích, praktičtí lékaři i lékárníci to nedoporučují, ale že se gynekologové na nějaké konferenci shodli, že to zase tolik nevadí. Samozřejmě bych jej neužívala delší dobu, jen pár dní, než to snad přejde. Ucpaný nos je pro mě utrpení, nesnesu to a přípravky jako Pinosol, mořská voda, Vincentka mi na ucpaný nos prostě nepomáhají.

Co vy, jak jste na tom s používáním Olynthu. Také jste slyšeli, že to s krátkodobým používáním Olynthu není tak dramatické?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
28.2.15 17:56

A co konkrétně by mělo mimino vadit? Však si to stříkáš do nosu, ne? Závislost na nosních kapkách je blbá vždy, ale nemyslím, že by jsi dítě ohrozila. Píšou to na všem, protože na těhotných nikdo testy nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
28.2.15 17:58

Ja jsem uzivala olynth asi 4 dny jednou denne - vecer pred spanim u obou holek a vse ok, takze fakt to nevadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
28.2.15 18:00

Tak já jsem asi úplně mimo, ale vůbec by mě nenapadlo tohle řešit :think: však je to sprej do n :nevim: osu, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
28.2.15 18:03

Při rýmě jsem ho na dobu nezbytně nutnou používala, co jsem četla, není to problém. Přece se neudusím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
28.2.15 18:04

@Chelsa Taky jsem použila jednou v těhotenství a všechno v pořádku. Dr. řekla, že bych si ho neměla stříkat zbytečně často, jen pokud opravdu potřebuju a nepoužívat déle než týden (ale to platí obecně, ne jen v těhotenství). Mě stačilo ale jen 2× denně asi 3 dny a na to mi dr. řekla, že to vůbec nevadí.
Jinak Olynth používám od cca 10 let a závislá na něm nejsem. Resp. je to jeden z mála sprejů, který mi spolehlivě uvolní nos a nemusím ho používat desetkrát za den. Ale jakmile mě přejde ta nejhorší fáze rýmy, nepotřebuju ho, nikdy jsem s tím neměla problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
28.2.15 18:04

Já jsem taky úplně mimo a taky by mě vůbec nenapadlo tohle řešit, ucpaný nos přejde za pár dní i tak, v životě by mě nenapadlo si tam stříkat nějaké srágory, natož v těhotenství :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
28.2.15 18:08

@Chelsa Já jsem na tom podobně. S ucpaným nosem nespím a žádné vincentky a mořské vody mi nepomáhají. V těhu jsem si koupila na nejhorší rýmu dětský Olynth, ptala jsem se v lékárně a při krátkodobém užívání jen párkrát za den je to prý úplně v pohodě. Přeju brzké uzdravení :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
28.2.15 18:08

No tak, každopádně pokud říkáte, že používání spreje podle Vás nevadí, tak super. Jinak, proč to na letácích píší a lékárníci nechtějí těhotným vydat netuším. Zda se jedná pouze o to, že nebylo testováno, nebo se ví, že látky obsažené ve spreji mohou děťátko poškodit, to bohužel netuším, nejsem vševědoucí a jsem v tomto málo znalá. Ani netuším, zda se při vstřiku, i když jen do nosu nějaké špatné látky nedostanou do krevního oběhu a placentou k mimi. Proto se radím s vámi zkušenějšími. Tak jste mě trochu uklidnili, snad to bude tedy dobré. Jinak bez Olynthu asi zešílím. Díky holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
28.2.15 18:09

Pouzivala jsem, ale teda detsky. A vetsinou jen na noc

• Citovat
  • Upravit
10461
28.2.15 18:10

@fenny Jo, samozřejmě, že přejde, nosní sprej rýmu neléčí. Ale třeba já s ucpaným nosem nejsem totálně schopná existovat a hlavně ne spát. Prostě to nejde. Nedávno jsme byli delší dobu ve Francii, kde je léčivá látka Olynthu zakázaná a dají se tam koupit víceméně jen nosní výplachy z fyziologického roztoku a nosní spreje na bázi esenciálních olejů, které na mě absolutně nefungují. Takže jsem probděla tři noci, což je fakt super příjemné, hlavně když se celý den nezastavíš s divokým batoletem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.2.15 18:18

Není to tak dramatický. já si ho na noc občas stříkla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
28.2.15 18:20

@Chelsa prý tyhle věci obashují látky na oplasknutí sliznic, což je zrovna v těhotenství fakt nežádoucí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.2.15 18:20
@Chelsa píše:
No tak, každopádně pokud říkáte, že používání spreje podle Vás nevadí, tak super. Jinak, proč to na letácích píší a lékárníci nechtějí těhotným vydat netuším. Zda se jedná pouze o to, že nebylo testováno, nebo se ví, že látky obsažené ve spreji mohou děťátko poškodit, to bohužel netuším, nejsem vševědoucí a jsem v tomto málo znalá. Ani netuším, zda se při vstřiku, i když jen do nosu nějaké špatné látky nedostanou do krevního oběhu a placentou k mimi. Proto se radím s vámi zkušenějšími. Tak jste mě trochu uklidnili, snad to bude tedy dobré. Jinak bez Olynthu asi zešílím. Díky holky

kdyby bylo prokázaný jedno jediný poškození miminka olynthem, už by tam nemohlo být napsáno, že se nedoporučuje, ale že se nesmí užívat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
28.2.15 18:58

To, že je to nosní sprej, opravdu neznamená, že se ty látky z něj nedostanou do krve (jakože dostanou). Nicméně jednorázové použití určitě nikomu neublíží, ani miminku, toho bych se taky nebála.
@Hoa Mai Taky s rýmou obvykle první 3 dny noci nespím a ani to mě nedonutí si ten sprej koupit. Ani vincentku a spol jsem nikdy nezkoušela, pro mě jsou to prostě vyhozený peníze, když vím, že to nic není a že to brzo přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí