Olynth v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28.2.15 19:05

Ahoj, dokazy o tom, že v tehotenstve škodí, nie sú, o tom, že je úplne bezpečný, tiež nie. olynth obsahuje látku, ktorá posobí na alfareceptory v cievkach v nose, cievky sa stiahnu a zúžia, tečie tam menej krvi, zmenší to otok, hlien zhustne a je ho menej. u nosných kvapiek ide o lokálne podanie, okrem toho sú tie cievky zúžené, celkovo do tela sa toho veľa nedostane. ale napríklad u efedrinu, ktorý posobí podobne, bolo pozorované, že v tehotenstve zvyšuje tepovú frekvenciu plodu. ak to fakt nejde bez toho, pár dní by som to použila, radšej len na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
28.2.15 19:15

@fenny To jsi statečná, já z toho šílím, takže stříkám s mírou :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
28.2.15 19:27

Normalne jsem pouzivala, jinak bych asi zesilela pri totalni neprodysnosti nosu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6721
28.2.15 19:33

@Chelsa já olynth (muconasal atd) v těhu používala. snažila jsem e co nejmín, ale někd yto jinakn ešlo. jinak já doporučuji Rymastop - je to čistě rostlinný přípravek, stojí tedy přes stovku, ale netušila jsem, že to bude mít takové grády…
takže pokud chceš být klidnější, můžeš použít to (i když i to by ti mohli říct, že nekkteré extrakty nesjou pro dítě vhodné atd…). n oa občas to nevadí. záleží cost-benefit. spousta léků není pro těhotné (nebo jen není otestovaných, tak raděj ise uvádí, že nejsou vhodné) a přesto je musí dotkoři nasadit i při těhotenství.
takže já bych se neobávala, pokud to nebudeš používat třikrát denně v kuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1522
28.2.15 19:48

Ja bohuzel bez olynthu nemohla byt prvnich 14 tydnu na zacatku tehu, druhy trimestr ok a ted bohuzel musim uzivat znovu. nejde o to, ze by to melo vliv na mimi, je to lokalni lek, ale jde o to, ze se na tom rychle tvori zavislost. v pribalovem letaku se to pise, ze se nema uzivat hlavne z toho duvodu, ze firma se chrani, kdyby nahodou je nejaka mami a zalovala, ze diky jejich pripravku prisly o mimco a nebo pokud jim prijde zbytecne dat velkou financni castku na testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
14.10.21 09:22

No jak tady čtu, že by někoho nenapadlo si stříkat,,srágory,, do nosu, natož v těhotenství… ono se to pěkně řekne že, pokud člověk nemá opravdu problém. Pokud tě přejde obyčejná rýma za pár dnů a jsi dobrá, jsi šťastnej člověk. Já osobně mám reflux, který mě opravdu zahleňuje, beru antihistaminika-což tedy trochu pomůže, ale žádný zázrak. K tomu kortikoidový sprej. Ale nic nezabere tak spolehlivě a nemám takovou úlevu, jako po olynthu. Bojuju s tímto už dobu a opravdu mě takový názor akorát vytočí. Řešila jsem nyní s gynekologem a odpověď byla - nechápu, proč by si těhotná nemohla stříknout olynth, když je to sprej do nosu… žr podle něj je to bezpečné. Asi tak. Já rozhodně nejsem nezodpovědný člověk, někdy až moc poctivá. Ale pokud potřebujete, dle mého gynekologa nic proti tomu,,,srágoru,, si klidně stříkněte :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
14.10.21 09:26

@Terrrka21 já strikala celé těhotenství teď i předešlé, a obě holky jsou v pořádku. Strikala jsem ale ten 0,5.. Do 2 let. Ten mi pomáhá úplně stejně jako ten dospelacky a ne krvácí mi nos aspoň. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.21 17:11

Já si taky normálně stříkala :-)

• Citovat
  • Upravit
2558
14.10.21 17:14

Kapky do nosu sem používala úplně běžně a nenapadlo mě zjišťovat, jestli to vadí, myslim že sem střídala olynth a nasivin, podle toho co sem zrovna našla v šuplíku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
14.10.21 17:25

Já ho používala. Lekarnice říkala, že ho brala taky a že je to bezpečné. Brala jsem přes den Sterimar, což je jen mořská voda, ale když nepomohl a já už nemohla v noci spat, protože jsem nemohla dýchat, dala jsem si Olynth. Ale je pravda, že jsem ho měla jen 4-5× během 4 dní. Jinak jen sterimar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí