Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jo, jak pisou vsichni, to se fakt stava. jenom poradim fakt tomu v ten moment dat cas a rozdychat to. clovek sice muze (jak tady nekdo pise
) vypadat jak silenec, kdyz si v obchode sedne na zem a da hlavu mezi kolena, ale stoji to za to!
ja jsem se jednou snazila motanici hlavy a nevolnost proste prejit a dokoncit normalne nakup, z marketu jsem se jeste nejak vymotala, ale na parkovisti se mi uz delaly fleky pred ocima a nebyla jsem schopna jit rovne a tam jsem se pak fakt bala, ze sebou svihnu mezi auta nebo do me jeste nejake auto vrazi.
mela jsem cele tehotenstvi spis vyssi tlak, musela jsem se kontrolovat i sama doma, abych neprekrocila vrchni hranici, ale tohle se mi stavalo taky. takze jen o tlaku to neni.
Holky děkuju Vám všem za příspěvky:)
Uklidnili ste mě, nikdy jsem neomdlela, takže jsem z toho všeho byla včera dost vyplašená:)
Ted uz se budu muset víc hlídat:)
Tohle se mi stalo něklikrát při prvním těhotenství poslední měsíc 1 jsem omdlela ale pak už sem se to naučila právě nějak vychytávat…teď při druhém už se mi to stává od asi 5měsíce zhruba 6× denně!!!je to děs hlavně nemám ráda tu paniku co mě dycky úplně zachvátí celé tělo…beru taky magnézko a taky dřepnout(nebo sednout) a něco sladkého
jinak dr mi radil že jakmile začnu zrychleně dýchat(přirozená reakce těla) tak se mám snažit o to abych dýchala co nejvíc normálně…prý tím zrychleným dýcháním se vylučuje z krve hořčík vápník a železo a to prý strašně rychle a jen se to zhoršuje
…nejhorší na tom je že se mi to často stává dopoledne kdy jsem sama s klukem(2,5roku)takže z toho mám dost strach co by se dělo kdybych sebou sekla a byla jen s ním ![]()
Já takhle úplně v počátku těhu (to jsem o tom ani ještě nevěděla) omdlela na zubařskym křesle, naproti bylo okno, naštěstí otevřený, takže hned po tom, co mě probrali jsem vyběhla k oknu a zvracela
Obchoďáky pro mě byly utrpení, takže jsem nakupování vzdala hned v začátku. Měla jsem vypočteno, že zvládnu 5min u nás ve vesnickym krámku a i to pro mě bylo utrpení, ale s odstupem času je to legrační ![]()
Ahojky holky, jak se dnes cítíte??
Já Vám teda povím, že dnes, co už jsem otevřela oči mám šílenou motolici, už jsem do sebe narvala kávu, a i snídani, ale nepomohlo to… Zatím polehávám, abych sebou nesvihla…
Ze by to bylo tou inverzí??