Omfalokela - neuzavřená břišní stěna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21.1.18 16:38

janavin

Jani klid,
Do 12t se vse vyvíjí po 12 t uz jen roste
Kdyby se neco delo uz si na genetickem ultr…takze jestli tak to mas v malem rozsahu…tz ze dostanete treba jeden steh a tim to konci…
Mam dítko s obrovskou omfalokelou(tluste i tenkr strevo, játra, ledviny, cast žaludku)ma jizvu prez cely brisko…uz ma 8,5r ???? a az na pohybove omezeni-zadne kontaktní sporty je fyzicky v poradku.
Takze hlavu vzhůru ???? a užívej tehu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
21.1.18 17:33

@martina2105 dekuju snad ano, ja to teda ani z fotky nepoznám, fakt nevim, snad to bude v pořádku. A tebe obdivuju jak jste to zvladli :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.18 19:16

Dekujem, bylo to náročné ale neměnila bych jedinou vterinu ????
Neboj taky to zvládnete, kdyby neco ???? ???? ultr ma tvůj dr prisernej ???? ale je to to svetle pod"briskem"
Bude te posílat na ten ultr ve 12t na jine pracoviště doufam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
21.1.18 19:51

@martina2105 aha ja myslela ze je to nožička, nebo tak neco, tak to je docela velke :,( no na velky utz jdu jinam na screening

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
21.1.18 19:55

Ahojte, jen tak trochu k tématu…
ja jsem se s omfalokelou narodila…pak mi dělali plastiku břšní stěny
mám také jizvu přes celé břicho, orgány uložené jinak než je obvyklé…
omezení ohledně cvičení, nic na břišní svaly…

občas bolesti břicha a nikdo mi nedokáže říct, co je vlastně příčinou…ale vždy to za pár dnů samo odezní…
jinak jsem v pořádku, a nijak mě to v životě neomezuje…
je mi 33 :D

myslím si, že lékařská věda šla dopředu a jsou lépe vybaveni na tyto případy…
U mě to bylo při porodu obrovské překvapení pro všechny…
okamžitý převoz do krajské nemocnice a naši i vlastně celá rodina byli prý na prášky, že prvních pár dní nevěděli vůbec co se mnou je a jestli se jim vůbec vrátím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.18 21:41

veryw

Jak velké si to mela???
Ano i můj syn je ma trochu jinak??? ono to asi jinak nejde…???
Mas břicho překryté kuzi? Pripadne mas ocelove sponky??
Si asi jeden ze 3 prezivsi lidi tohodle rozsahu???
Muzu mit par otázek??? Na email???

edit admin: smazán email - osobní údaje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.18 21:45

Jani ver ze neni…bude to jen klícka strivka-max…my to na ultr měli skoro jako cele bříško ????
Je skvele ze jdete jinam…odkud ses??? Rsp kam jdete??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
21.1.18 21:49

@martina2105 ozvu se ti zitra na mejlika :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
22.1.18 08:17

@martina2105 jsem z ústeckého kraje z Děčína a na screening jdu sem do nemocnice, nic speciálního mi muj dr nerekl, jen ze je to v tomhle tydnu jeste časté a muze se to stratit a nic neřešil, tak se modlím, ani mi nerekl ze by to bylo neco závažného, rekl ze vse v poradku a k sobe si me pozval az na 16.2. Coz je skoro mesic od posledni kontroly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
22.1.18 08:22
@Janavin píše:
@martina2105 jsem z ústeckého kraje z Děčína a na screening jdu sem do nemocnice, nic speciálního mi muj dr nerekl, jen ze je to v tomhle tydnu jeste časté a muze se to stratit a nic neřešil, tak se modlím, ani mi nerekl ze by to bylo neco závažného, rekl ze vse v poradku a k sobe si me pozval az na 16.2. Coz je skoro mesic od posledni kontroly

A taky mi to nenapsal ani jako nalez do průkazky, jen k sobě, jinak nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
14.9.18 10:15

Ofmalokéla

Dobrý den,
včera jsme byli na prvotrimestralnim screeningu a bohužel nám paní doktorka řekla, že naše miminko má ofmalokélu v docela velkém rozsahu. S tím se pojí i jiné vvv, tak mi hned udělali amniocentézu a teď čekáme na výsledky. Nic to ale nemění na tom, že i kdyby se nepotvrdil Dawnův syndrom, miminko bude společně s námi bojovat o život. @martina2105 četla jsem, že máte podobnou zkušenost. Strašně by nám s manželem pomohlo pobavit se s maminkou, která tohle společně s miminkem zvládla. Myslíte, že bych Vás (případně jinou maminku, která tohle čte) mohla poprosit o pomoc? Byli bychom strašně vděční za jakékoliv informace, rady, doporučení, co by nás trošku uklidnila nebo nasměrovala. Děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
14.9.18 11:11

@Bmamka31 nechci vám dávat falešné naděje, ale ono to stále ještě nemusí být tak vážné, jak se teď zdá. Nám našel lékař omfalokélu malého rozsahu ve 13tt, genetika vyšla dobře, a za další měsíc už bylo bříško miminka zatažené zcela. Někdy to prostě trvá déle, než píšou tabulky. Syn se narodil zdravý, jen s rozestupem břišních svalů (to se snad upraví cvičením). Takže ještě se rozsah může upravit. Já sama jsem se narodila s malou omfalokélou (jen střevní kličky) a větší důsledky to nemělo. Držte se :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
14.9.18 11:30

@Brandejska děkuji moc za pozitivní zprávu! Na ultrazvuku 13+0 byla ofmalokéla skoro stejně veliká, jako bříško. P. doktorka nedokázala říct, jestli jsou mimo bříško jen střeva nebo i žaludek. Říkala, že pokud se to nezatáhlo do bříška do 11tt, tak už se to nezatahne, možná se to trošku zmenší, možná naopak malinko zvětší. Teď nám volali a odběr pl. Vody dopadl negativně. Nepoji se tedy s tím žádný syndrom. Teď musíme čekat na další vyšetření. V jaké míře jste to měla vy? Myslíte, že by objevilipopripade i další vady s tím spojené ještě v 2.trimestru?dekuji koc za pomoc!!! Moc si toho vážím! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
14.9.18 22:01

Nemám žádnou zkušenost, jen bych chtěla poradit špičkového odborníka na vv a screening. Je to dr. Vlašín v Prenatalu v Brně. Jinak držím pěsti. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
14.9.18 22:23

Děkujeme moc!

Mockrát děkujeme! Určitě si kontakt uschováme a použijeme. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...