On dítě moc chce, já bych ještě počkala...

Anonymní
4.5.10 19:57

On ho moc chce

Ahoj, s přítelem jsme chtěly mimčo, jsou to tři měsíce co jsem vysadila HA ale dnes jsem mu řekla že s ním chci ještě počkat a on ze sebe nevypravil ani slovo. Asi ho moc chce a já nevím jak mu to mám říct aby nebyl smutný. Poraďte prosím.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12300
4.5.10 20:03

Každopádně bych se mu snažila vysvětlit proč jsem se tak rozhodla. Pokud je to rozumnej důvod, tak se na tebe snad partner zlobit nebude, ale líto mu to asi bude určitě, pokud to mimi tolik chce.

A můžu se zeptat na ten důvod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.10 20:07

Přijde mi to moc brzo, chtěla bych nejdřív vyřešit vlastní bydlení a né pronájem a taky fin. situaci aby dětátko mělo vše co potřebuje, vím že toho nepotřebuje moc ale přeci…

• Citovat
  • Upravit
3963
4.5.10 20:08

Nejlepší by bylo si o dítěti promluvit,kdy dítě chce přítel,kdy ty.....jak už je dítě na cestě jsou to starosti,ikdyž krásné :srdce: ,ale je i důležité mít zázemí a dítě umět zabazpečit a v dnešní doběi i důležité finanční zabezpečení…dítko vyžaduje veškerou pozornost a péči obou rodičů,…a není to levná záležitost…
takže si hezky u večeře popovídejte a je to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
4.5.10 20:11

Tak to potom jo, normálně si s ním sedni a v klidu si promluvte, řekni mu to co nám tady a myslím že to bude v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.10 20:13

To jsem mu právě řekla, jde na něm vidět že ho chce ale nechce o tom mluvit. Jednou jsem měla opožděnou MS a on už mi kupoval testy a když jsem to nakonec dostala byl taky zklamaný.

• Citovat
  • Upravit
4.5.10 20:29

Tak mna ked manzel ziadal o ruku, tak ma rovno ziadal aj o dieta. No, popravde, vydesilo ma to, kazdy byval na svojom podnajme, vybavovali sme hypoteku a svadbu a ja som sa videla ako obieham urady s bruchom pod nosom. Tak som mu vysvetlila, ze najprv chcem predsa len to hniezdo, pravda, zatajila som mu ze ma to vydesilo :mrgreen:

Potom sme sa vzali a nastahovali do nasho bytu. Ked manzel videl co vsetko treba urobit, a ako sa nam zmenil zivot tym ze byvame dalej od prace … tak zacal od toho mimina odhovarat on mna 8-o

Ale ked sa nam teraz zadarilo tak je snad viac nadseny ako ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
4.5.10 23:03
Anonymní píše:
Přijde mi to moc brzo, chtěla bych nejdřív vyřešit vlastní bydlení a né pronájem a taky fin. situaci aby dětátko mělo vše co potřebuje, vím že toho nepotřebuje moc ale přeci…

Je vidět,že myslíš zodpovědně,ale jak jste se jednou rozhodli,a on se začal těšit,tak se nedivím,že je sklamaný.Buď ráda,že máš takového chlapa,který to s tebou myslí vážně a chce mít rodinu o kterou s bude starat.Finance ani bydlení nedudou nikdy ideální/chtěla bych vidět někoho,kdo je po materiální stránce 100%spokojený/, a taky se bohužel stává,že když potom člověk miminko opravdu chce,tak už nemůže.Spíš mi přijde,že jsi změnila názor kvůli něčemu jinému,a asi si to myslí i přítel.Předci jen,dítě je závazek na celý život…Řekla bych,že smutný bude,dokud nezměníš názor.Ale aby potom chtěl on.Když takto měníš názor po 3 měsících,defakto v životním a důležitém rozhodnutí, aby ti potom věřil.

Představ si,že by jsi těhotná už byla, a on ti najednou řekl,že změnil názor,že se na to necítí.....jak by ti bylo?Tak je teď podle mě jemu.
Každopádně tímto rozhodnutím si musíte být jistí oba,pokud to tak není je něco špatně.

Příspěvek upraven 05.05.10 v 09:58

• Citovat
  • Upravit
43
5.5.10 09:13
Anonymní píše:
Přijde mi to moc brzo, chtěla bych nejdřív vyřešit vlastní bydlení a né pronájem a taky fin. situaci aby dětátko mělo vše co potřebuje, vím že toho nepotřebuje moc ale přeci…

Ahojky, já řešila stejný problém, přítel mimčo chtěl, já váhala. Pokud mám mluvit za sebe, spíš jsem se bála toho, že mi dítě totálně překope můj, do té doby spokojený, život. Vlastní bydlení znamená zadlužení se na dlouhou dobu (pak zas nebudeš chtít na mateřskou kvůli tomu, že splácíte hypotéku). Zkrátka vždycky se najde nějaké proti.
Hlavně se do miminka nenech natlačit jen proto, že on chce. Holky mají pravdu, že teď je to o něco horší, protože jsi mu dala naději, ale ve finále bude největší podíl péče o prcka na Tobě a Tobě se život obrátí vzhůru nohama.
Já jsem mimčo taky až tak úplně nechtěla, ale abych měla klid, řekla jsem, že to jednou zkusíme, no a ono to na potvoru vyšlo:-) Dneska jsem šťastná, že malou mám, ale myslím, že bych si jí od začátku mnohem víc užívala, kdybych byla od začátku 100% přesvědčená, že miminko opravdu chci.
Zkuste si rozumně promluvit (s mým chlapem to nešlo ;-) ).
Omlouvám se za román a držím palce, ať situaci vyřešíte ke spokojenosti všech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
5.5.10 22:36

Anonymko, my se jednu dobu snazili o miminko, nedarilo se a nakonec jsem se na to i prestala citit,popravde, mela jsem strach a muj dosavadni zivot se mi libil, zacli jsme rekonstruovat a mimco se do toho nehodilo.. A co se nestalo..:D Ted cekam dvojcata, bydlime v byte 1+1 ,platime najem i uvery, stale rekonstruujeme ,ale vsechno jde, kdyz se chce, ono ti ani nic jinyho nezbyde :D Doporucim s pritelem mluvit, urcite te pochopi, byla by blbost do neceho skakat, kdyz se na to necitis.. Ale pokud jsou finance jedinny duvod, vem v uvahu, ze kdyz bude vlastni bydleni, budou i splatky hypoteky, coz taky docela zatizi rozpocet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
14.3.12 09:46

mám strach - u nás je to dost složité

Dobrý den,

chtěla jsem se poradit,mám takový problém - je mi 25 a manžel by chtěl už příští rok dítě, ale já se na to necítím… Myslím si, že je to hlavně kvůli tomu, že všechny manželovi kamarádi a kamarádky již dítš mají, ale těm je už 27,28 - tak jsem to plánovala taky, ale on chce už začátkem příštího roku - já se však na to ještě necítím. Jednak nemáme vlastní bydlení - začneme stavět podkrovní garsonku letos nebo příští rok - teď bydlíme u mé mamky, takže je vše společné - kuchyň, koupelna apod. což si myslím, že pro úříchod dítěte není o ideální - vzniknou jednině zbytečné spory. Druhá má velká obava je ta, že mám fenylketonurii, což znamená že před otěhotněním a běhěm něho musím držet velice přísnou dietu, kdy v podstatě můžu jíst pouze ovoce a zeleninu a každé sousto co sním musím vážit a vypočítávat jeho obsah bílkovin a energie.Nyní se ještě léčím s endometriózou, takže má manžel strach, abych byla plodná…Manžel se zas léčí s ulcerozni kolitidou (zánět střev) a bojí se aby byl také plodný on, kvůli lékům, které užívá. Mám z toho dítěte strašný strach, protože to je nejen finančně náročné, ale pro mě i z hlediska stravování - v prási to mám vždy hodně časově vytížené, že se nestihnu pořádně najíst a jím „blbosti“ a tím porušuji tu svou dietu. Td to tak moc nevadí, ale před a při těhotenství ji musím mít opravdu přísnou, jinak moje díta bued mentálně postižené, nebo bude mít těžké srdeční vady, nízkou por. váhu, malou hlavičku apod. Mám do toho prostě strach jít a to už nemluvím o běžných obavách včech nastávajících maninek jako je průběh těhotenství (moje máma mě i sestru málem samovolně potratila - byla X měsíců v nemocnici) z porodu apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí