Ona v 8. měsíci stojí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9018
17.11.11 10:02

Nespěchej, nic vám neuteče. Třeba lezení přeskočí a začne prvně chodit, ale ke všemu se musí dopracovat sama. Motivovat a nesrovnávat s ostatníma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
17.11.11 10:06

Ještě abych odpověděla na název diskuze - ne, nestojí.Stát bude, až se postaví sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
17.11.11 10:10

Nestavět, může to pro ni mít nepříjemné následky (ploché nohy, kyčle, klouby, bude šmajdat)Náš malej začal strašně brzo chodit, příšerně šmajdá, má plochý nohy jako lachtan.. Ty nožky na to ještě nejsou připravený. Nech ji, ještě se nachodí až až :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
17.11.11 10:15

Nechápu, proč prcka postavovat… Měl by si k tomu dojít sám… :roll: Staší to tak měl a u mladšího plánuju stejně, nic mu neuteče… :roll: Je fakt, že prckové prostě potřebujou motivaci a proč by se pak měla snažit, když ji posadíš/postavíš… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
17.11.11 10:27

Jo, a mladší, jen tak mimochodem, se rozešel až de facto letos na konci prázdin. V 16 měsících. Už jsme chodili i na neorologii a cvičili jsme , ale dr. konstatoval, že jsou tam sice drobné nedostatky, které s eupravují velmi dobře právě cvičením, ale … hlavní důvod je ten, že prostě ještě nechce. A je to fakt. Za ty dva tři měsíce se naučil nejen chodit, ale běhat, lézt pos chodech po nábytku, člověk by nevěřil, že jsou to teprve tři měsíce!!!! A mimochodem, ve svém věku toho „umí“ víc než jeho brácha … v tom samém věku …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
17.11.11 10:29
evicka18 píše:
Ahojky holky naše malá neleze chodíme kuli tomu cvičit no a včera sme koukali na video mých sestřenek když byly malé že už v 8 měsících chodili tak sem malou zkusila postavit k jejímu malému stolečku a světe div se ona stojí sice jen chviličku pak pada ale líbí se jí to už i docela dobře sedí musime ji tedy posadit sama jeste nemumí!Myslíte že postě lezení přeskoči a že si stoupt a sedat nauči sama je jí 8 měsíců děkuju moc za rady:-)

Přijde mi divný, že chodíte cvičit kvůli tomu, že v osmi měsících nesedí 8-o . To je přece normální :nevim:
Náš Ondra nejdřív stál, pak lezl a teprve potom si sám sedl. Kolem devíti měsíců…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
17.11.11 10:30
KPKristy píše:
evicka18 píše:
Ahojky holky naše malá neleze chodíme kuli tomu cvičit no a včera sme koukali na video mých sestřenek když byly malé že už v 8 měsících chodili tak sem malou zkusila postavit k jejímu malému stolečku a světe div se ona stojí sice jen chviličku pak pada ale líbí se jí to už i docela dobře sedí musime ji tedy posadit sama jeste nemumí!Myslíte že postě lezení přeskoči a že si stoupt a sedat nauči sama je jí 8 měsíců děkuju moc za rady:-)
Přijde mi divný, že chodíte cvičit kvůli tomu, že v osmi měsících nesedí 8-o . To je přece normální :nevim:
Náš Ondra nejdřív stál, pak lezl a teprve potom si sám sedl. Kolem devíti měsíců…

Kristy … znáš můj názor na dr. Kolářovou, která to u našeho Jindříška řešila taky … :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
17.11.11 10:36

Emil, já vím, někdo to řeší přespříliš a dětem se nedává šance na postupný vývoj.
Nechápu, proč všichni chvátají na to, aby dítě samo jedlo, lezlo, chodilo, stříhalo si vlasy, letělo do vesmíru…
Vždyť ono se to naučí! Pokud je dítěti osm měsíců, tuplem bych toto neřešila.
Cvičení může být fajn a dítěti prospěšné, ale lámat ho s cílem, aby touto dobou honem sedělo, mě moc nevoní…

Pokud je teda jinak zdravé a normálně prospívající, samozřejmě. Ale to zakladatelka neuvedla, jestli nemá jiné vývojové překážky, takže soudím, že je zdravé!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
17.11.11 10:40
KPKristy píše:
Emil, já vím, někdo to řeší přespříliš a dětem se nedává šance na postupný vývoj.
Nechápu, proč všichni chvátají na to, aby dítě samo jedlo, lezlo, chodilo, stříhalo si vlasy, letělo do vesmíru…
Vždyť ono se to naučí! Pokud je dítěti osm měsíců, tuplem bych toto neřešila.
Cvičení může být fajn a dítěti prospěšné, ale lámat ho s cílem, aby touto dobou honem sedělo, mě moc nevoní…Pokud je teda jinak zdravé a normálně prospívající, samozřejmě. Ale to zakladatelka neuvedla, jestli nemá jiné vývojové překážky, takže soudím, že je zdravé!
:hug:

V jiné diskusi řešim, že můj dvouletý syn neví, co je nočník, a že to vůbec neřeším! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Což je zase druhej extrém, jak mi může někdo předhodit … :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
17.11.11 10:45

Mě přijde, že aktuálně je cvičení a hlavně tedy Votkova metoda strašně populární a posílají se tam snad všichni 8-o tedy my jsme nebyli, máme rozumnou doktorku, která malého prohlédla, zkonstatovala, že nic nedělá špatně a je prostě lenoch, kterému se nechce…
Koníčky pásl později, na bříško se otáčel později, plazit se začal v 9 měsících, v 10 měsících lezl, pak si začal stoupat, sedl si někdy těsně před rokem… teď ve 13 měsících chodí kolem nábytku, když se zapomene, tak stojí i bez opory, ale jinak je na sebe opatrný a nepustí se, nechce padat. A leze jak tryskomyš :mrgreen: … no a za pár měsíců bude chodit jako všichni ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
17.11.11 10:48
Emilie píše:
V jiné diskusi řešim, že můj dvouletý syn neví, co je nočník, a že to vůbec neřeším! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Což je zase druhej extrém, jak mi může někdo předhodit … :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Proč? časem taky budou na záchod chodit všichni :mrgreen: o nic nejde…
My tedy nočník už zkoušíme, ale my jeli i v bezplenkovce, tak je logické začít dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
17.11.11 11:01

Emil, nočník nehrotím. Ondra se vyčůrá, když ho tam posadím, ale sám si neřekne. Spoléhám, že jednou se to naučí a na diskošku s plínkou nepůjde :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
17.11.11 11:04
KPKristy píše:
Emil, nočník nehrotím. Ondra se vyčůrá, když ho tam posadím, ale sám si neřekne. Spoléhám, že jednou se to naučí a na diskošku s plínkou nepůjde :jazyk:

A po čtyřech na ní taky nepůjde :mrgreen: … no, z ní možná někdy jo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
17.11.11 11:08

Až těm našim dětem bude 15-16 a budou se nudit někde venku na lavičce,kouřit a flusat 3 metry daleko tak bude úúúplně jedno,jestli seděli v 8,lezli v 9 a chodili v roce.
Jednou se to naučí každé dítě a nakonec je to jedno jak brzy,klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
17.11.11 11:23

Já si mysím, že na maturitní vysvědčení, co na maturitní vysvědčení, ale na to, co budou jednou umět a čím se živit!!! to fakt vliv nemá … :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí