Ona v 8. měsíci stojí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8
18.11.11 10:56

Evičko chápu tvé pocity, i mě mrzelo, že jiné děti se už přetáčely, lezly a můj syn nic. Hodně jsem srovnávala a byla to pěkná hloupost. Od 2měsíců ho trápí ekzém, takže mu vše trvalo trochu déle a omezovalo ho to ve vývoji. Přetáčet se začal na konci 6M, lézl na konci 10M. Teď v roce ťape kolem nábytku, na samostatné chození to zatím nevypadá,ale už si hlavu nelámu. Na rehab. už nechodíme, zvládl vše jak měl, i když ne podle tabulek. Ale jinak je to tak veselé dítě, že by mu kdekdo mohl závidět :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
18.11.11 11:54
lulul píše:
Evičko chápu tvé pocity, i mě mrzelo, že jiné děti se už přetáčely, lezly a můj syn nic. Hodně jsem srovnávala a byla to pěkná hloupost. Od 2měsíců ho trápí ekzém, takže mu vše trvalo trochu déle a omezovalo ho to ve vývoji. Přetáčet se začal na konci 6M, lézl na konci 10M. Teď v roce ťape kolem nábytku, na samostatné chození to zatím nevypadá,ale už si hlavu nelámu. Na rehab. už nechodíme, zvládl vše jak měl, i když ne podle tabulek. Ale jinak je to tak veselé dítě, že by mu kdekdo mohl závidět :-D

Ja taky právě hodně srovnávám přítel už je ze mě na větvi:-D Je to vždycky stres když dítě nejede podle tabulek:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
18.11.11 12:05

ach jo Kristy má pravdu , někdy je to fakt ze dne na den ......navíc to srovnávání :roll: že se na to nevyprdnete :lol: , díky Bohu je každé dítě a každej člověk nenapodobitelná individualita .......

já tohleto srovnávání fakt nepochopim, moji kluci jsou zas pro změnu ve všem napřed a co jako :lol: nikde se tim nechlubim, naopak říkám bud´te rádi, že ještě neleze aspoň si můžete chvilku sednout .....to já jen tak nemůžu :mrgreen: Tobís leze jako motorová myš a sápe se všude nejradši na závěsy :lol: a Jiřík zas tehdy v mateřskym centru, když všechny děti si způsobně hráli na zemi a maminky popíjeli kafíčko vylezl pro změnu až ke stropu a já ho musela sundavat :mrgreen:

prostě pokud chodíte na pravidelné kontroly k pediatrovi a nejsou tam žádné jiné vývojové vady, tak bych to vážně neřešila :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
18.11.11 12:09

Doma už ze mě taky trochu šíleli :-D i když nikdo se nám nemůže divit,že se tím trápíme. Všude jenom slyšíš a čteš co všechno už dítě v tom a tom věku umí a děti kamarádek to jenom potvrzují, tak proč je to u nás jinak? Teď už se nad tím jen usmívám, ale v té době mě to moc mrzelo. ZRUŠTE TABULKY!!! :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
18.11.11 12:14

Ale hodně mi pomohla jedna kamarádka, taky má kluka o pár měsíců starší než můj. A ta vždy říkala co její kluk umí a neumí a nic si nevymýšlela a neřešila, že to neumí, všechno se naučí. Ta mě opravdu vždy pozvedla. Všichni teď přece chodíme, sedíme i po čtyřech to mnozí z nás ještě zvládnou :lol: Opravdové kamarádky, to je velké štěstí :-) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
18.11.11 15:02
evicka18 píše:
KPKristy píše:
Jako jak ležák??? 8-o
Jakože se nikdy nezvedne? To je kravina. Pokud nezačne lézt do 11 měsíců, bude cvičit, ale nechala bych jí ještě čas.
Většina dětí v osmi měsících prostě neleze, to je realita!A jen tak na okraj. Známá má nějaké zkušenosti nebo dítě ležáka? Já jen, že známí se často montují do věcí, do kterých jim nic není, promiň :nevim:
No myslela to tak,že kam jí ráno položím tam jí večer najdu…

Co já bych za to v 8 měsících malýho dala :oops: :mrgreen: Na známou se vyprdni :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
19.11.11 20:51

Evičko pokud ji posazuješ lézt nebude,proč?lezení je fáze před sedem,to jen my jako malí jsme byli uměle posazování normální děti sisednou ne kolem šesti ale kolem osmého měsíce nejdřív!! a pokud to vaše dr neví utíkala bych od ní.Dejte jí na zem na puzzle na břicho a zkuste motivovatjak nic neuvidí bude nucena se hýbat.Náš malej neměl lehátko jen byl na zemi a jak se chtěl hýbat aby něco viděl:-))chodil v desti měsících,ale je to i dědičné,pokud jste s manželem chodili a lezli později bude taky a no a co?není kam spěchat,pokud jí nechcete zničit záda nechte jí ať začne sama:-)až začne budete chtít zase to klidné mimi:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
20.11.11 10:17

adlin - to jako chceš říct, že mý kluci jsou jako nenormální jo, když si sedli v 6.měsících :cert: :lol: trošku bych ten tvůj příspěvek upravila už jsem to tu psala, každý dítě je individuální a nechala bych to čistě na něm :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
20.11.11 11:22

ahoj náš malej má 10 měsíců v 8 měsíci sem si říkala jestli neni něco v nepořádku že ještě nemá snahu si sedat tak sem si říkala že se zeptám doktorky no a malej si za dva dny stoupl v ohrádce sam dva dny nato sedl takže zacal stát sám v 8 měsících ale doporučuji i to nám řekla doktorka nestavet jestli sáma nechce at ji nezničíte kloubu a velice doporucuji koupit dobré botičky my sme porad otálely az nam doktorka skoro nadala ze musi mit zpevneny kotnicky preji hodně zdraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
20.11.11 12:08
makysenka píše:
ahoj náš malej má 10 měsíců v 8 měsíci sem si říkala jestli neni něco v nepořádku že ještě nemá snahu si sedat tak sem si říkala že se zeptám doktorky no a malej si za dva dny stoupl v ohrádce sam dva dny nato sedl takže zacal stát sám v 8 měsících ale doporučuji i to nám řekla doktorka nestavet jestli sáma nechce at ji nezničíte kloubu a velice doporucuji koupit dobré botičky my sme porad otálely az nam doktorka skoro nadala ze musi mit zpevneny kotnicky preji hodně zdraví

s těma botama je to doktor od doktora, mně i v obchodě, kam jsem šla kupovat boty říkali, že je zbytečný kupovat dítěti boty, dokud nechodí :nevim: Že spousta mamin to dělá, ale že to je k ničemu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
20.11.11 12:44

Moje malá neleze, nestojí a ani nesedí. Má 9m a chodíme 1* týdně na rehabilitace od narození. A ze všech stran jen pořád slyším, ale to by už měla dělat a proč to nedělá. Což mě značně nervuje, navíc pořád jen slyším, jak bude opožděná a takové podobné kecy. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101727
20.11.11 14:38
Foxinka píše:
Moje malá neleze, nestojí a ani nesedí. Má 9m a chodíme 1* týdně na rehabilitace od narození. A ze všech stran jen pořád slyším, ale to by už měla dělat a proč to nedělá. Což mě značně nervuje, navíc pořád jen slyším, jak bude opožděná a takové podobné kecy. :zed:

Klid, malý v 9 měsících taky nelezl, nestál ani neseděl… moc se ještě ani neplazil. A ani jsme nikam na rehabilitaci nechodili, dr. ho prohlédla a zkonstatovala že je v pořádku (jen lenoch). No a během 10. - 11. měsíce stihl všechno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
20.11.11 18:29
kate02 píše:
makysenka píše:
ahoj náš malej má 10 měsíců v 8 měsíci sem si říkala jestli neni něco v nepořádku že ještě nemá snahu si sedat tak sem si říkala že se zeptám doktorky no a malej si za dva dny stoupl v ohrádce sam dva dny nato sedl takže zacal stát sám v 8 měsících ale doporučuji i to nám řekla doktorka nestavet jestli sáma nechce at ji nezničíte kloubu a velice doporucuji koupit dobré botičky my sme porad otálely az nam doktorka skoro nadala ze musi mit zpevneny kotnicky preji hodně zdraví
s těma botama je to doktor od doktora, mně i v obchodě, kam jsem šla kupovat boty říkali, že je zbytečný kupovat dítěti boty, dokud nechodí :nevim: Že spousta mamin to dělá, ale že to je k ničemu… :nevim:

přišli sme na to taky malej boty nechce a vyzouva je takze v ohradce a kolem nabydku cupita jen v puncoskach :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
20.11.11 18:51
evicka18 píše:
RyBANA píše:
evicka18 píše:
KPKristy píše:
evicka18 píše:
lulul píše:
Také se připojuji k názoru neposazovat, nestavět, neučit chodit. Vše nechej na dceři, zvládne to sama. Synovi také trvalo trochu déle než se to všechno naučil. Teď je mu rok a dohnal vše co měl. Chodili jsme i na rehabilitace, kde mu fyzioterap. pomáhala a teď… nestíhám za ním běhat, jak rychle leze. Ještě nechodí, ale v lezení je motorová myška :lol:
Ahojky no me to právě mrzí,že malá neleze :cry: moje kámoška má ještě o 4 dny mladsi holcicku a ta leze hača a stoupa si u nabytku:-( a my kdyz tam pridem mala lezi n brise jak socha:-(
A proč tě to mrzí? Jako že je oproti jiné holčičce méněcenná? 8-o
Mrzet by tě mělo, pokud by neměla nohu nebo byla slepá, tohle pusť z hlavy. Hlavně, že je zdravá! Lezení dožene, že se ještě budeš divit…
no znama mi řekla že pokud nezačne lest do 11měsícu bude zní ležák :cry:
To máš dobrou kámošku :palec: :lol:
Můj syn začal lézt ve 13 měsících, v 16 začal chodit - opravdu ležák není (ani v noci :-? )
Ahoj a chodili jste cvicit nebo se rozlezl sam?

Na rehabilitace jsme vyloženě nechodili, ale byly mi ukázány cviky, které by měl cvičit aby se rozlezl…on u nich strašně řval, tak jsem necvičila a posléze na kontrole byla pochválena za poctivé cvičení, že rozdíl je velmi znát :mrgreen:

Po této návštěvě rehabilitačního centra jsem tam přestala se synem chodit i na kontroly, páč to fakt nemělo smyl…byl prostě línej…což se teď už fakt říct nedá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.11 19:58

Moje Valerka ma 10 mesiců a chodí kolem nábytku občas se už i pouští ale lezla nam v 6 měsích každé dítě má své tempo a nenutit k ničemu co sama neumí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí