Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
prosím maminy o ukludnenie ![]()
Starší syn mojho manžela sa hral s našou zajtra 9 mesačnou dcérkou - dvíhal si ju na gauči nad hlavu a znovu dával na kolená - a pri tom sa udrela zozadu do hlavy o hranu stola… nevidela som to presne, ale kěďže nespadla, predpokladám, že ju čiastočne držal… Ani dlho neplakala… to bolo v stredu.
Ale od štvrtka je nevrlá, pomrnkáva, niekedy plače tak srdcervúco ako ešte nikdy predtým…
Viem, že reakcie na poranenie hlavy sú skor opačné
- malátnosť, vracanie, zvýšená spavosť…
Nič také som nepozorovala… len tie plače.. a z ničoho nič… myslíte, že to može súvisieť???
Díky
S.
Ahoj Steno,
asi Ti moc neporadím,ale podle mě by bylo nejrozumější zajít v pondělí /pokud by byla nějaká vyjímečná situace,tak inhed na pohotovost/ k Vaší dětské pediatričce.Ona zváží situaci a poradí.No myslím,že v tomto období by mohli pláč způsobovat i zoubky,ale já bych určitě zašla na poradu k lékaři,za to nic nedáš.
Přeju Ti,ať je malá Lucinka v pořádku a zdravá a jsou to „jen“ ty zoubky.
Naďa
Ahoj,
má zkušenost se netýká mojí dcerky, ale mého bráchy Toma, když mu byly cca 2 roky. Hrál si se svým 3-letým bráchou a sjížděli spolu na matraci schody. Tom se ale svezl a sjel to jen svým tělíčkem. Trochu breknul, mamka zhodnotila, že mu nic není. Ale od té doby byl jak vyměněný. Dr. zjistil, že má nějak skřípnutý nerv v páteři a neurolog (nebo kdo) ho „pomačkal a ponatahoval“ a Tomášek najednou zase ožil. Je to sice úplně jiný případ, ale třeba se tvojí dcerce mohlo přihodit něco podobného v oblasti krční páteře? Napadlo mě to v souvislosti se změnou jejího chování po tom incidentu.
No, ať to nic není a mějte se.
Hana
Ahoj,
já souhlasím s holkama, tím doktorrem nic nepokazíš. Já si v souvislosti se změnou chování uvědomuju, že moje malá mívá „nálady“ v době, kdy se mění počasí. Nevím, jak je to u vás, ale u nás fungují na 100% moje klouby a chování naší princezny.
Míša
Ahoj Steno,
doufám, že tě moc nepolekám, ale pláč a neklid taky může být příznakem otřesu mozku. Měla jsem to u holky, nic jí nebylo, jen brečela tak nějak jinak a hlavně skoro pořád. Tenkrát jsem volala na chirurgii a tam mi řekli, že to příznak být může ať jí přivezu a otřes mozku to byl. Ale u vás mi to na takovou reakci přijde už dost dlouho, ta moje začala hned po ráně a nebyla k utišení několik hodin, tak si spíš myslím, že to je jen shoda okolností (může to mít sto úplně jiných důvodů).
Určitě jí sleduj a kdyby se ti cokoli nezdálo, tak vyjeďte na pohotovost, v tomto případě je lepší zbytečný poplach, než aby sis potom něco vyčítala. S doktorkou bych se v pondělí poradila docela určitě, alespoň po telefonu - budeš klidnější.
Tak ať je malá v pořádku. Jitka
no tak ste ma neukludnili, ale nalakali…
![]()
Ale Lucka nezačala vystrájať hneď po udretí, to si len trochu poplakala, fakt krátko… začala až na druhý deň - to trvalo celý deň také pomrnkávanie… v piatok doobedu bola super, poobede zase pomrnkávanie… v sobotu tak +- a dnes je v pohodičke…
ale zajtra ideme na prehliadku k doktorke, tak sa jej určite opýtam, nech jej aspon pozrie zreničky alebo čo sa to všetko kontroluje…
S.+L.