Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, zajímalo by mě, jestli raději používáte pro mimča tělové mléko nebo olej? Já mám raději mléko, ale máme trochu sušší pokožku, tak nevím, jestli není olej lepší? Používáme Sebamed a Bübchen.
Děkuji za rady ![]()
ahoj já střídám čistý slunečnicový či mandlový olej s modrou indulonou…po oleji ale má kupodivu docela sušší pokožku, zdá se mi, že než se stihne vstřebat, vstřebá ho pyžamko:) indulona je na suchá místečka naprosto super, jediná nevýhoda je, že se hůře roztírá…jinak mám pocit, že čím víc mu kůži mastím, tím ji má sušší, dřív jsem ho mazala jednou týdně a byl naprosto OK, tak to asi trošku omezím.
K.
Kris, děkuju. Já četla, že slunečnicový olej vysušuje. A nám se po něm malej osypal - nikdo mi to nevěří ![]()
Já mám to mléko radši i z toho důvodu, že se mi zdá, že po oleji je dost zpocený. Teď teda ne, ale v létě jo.
Ja jsem na radu PA zacala pouzivat modrou indulonu. Roztira se trosku hur, ale na to se da v pohode zvyknout, alergicke reakce na ni pry skoro nejsou. My jsme s ni spokojeni. Olej jsem jeste nemela sanci na dceri vyzkouset.
Pokud pouziju olej na sobe, tak mam pocit, ze je potom kuze trosku sussi nez po pouziti kremu. Ja to ale asi i hodne o zvyku.
AHojky, já to taky střídám, používám mlíčko taky z Bubchenu, ale na Vánoce jsem od tchyně dostala i dětskou kosmetiku Oriflame, a to jak olejíček, tak mlíčko a vyhovuje nám to taky. Prostě jí dám, co mi zrovna ten večer přijde pod ruku. Ale je fakt, že s pletí nemáme žádné problémy (klepu ťuk ťuk), takže ať jí dám cokoliv, tak je v pohodě…
JInak, Kristain, všimla jsem si, že máme skoro úplně stejně staré dětičky!!! ![]()
Mějte se!
Andy
Ahoj.
Jsme příznivci mlíček - Bubchen, Nivea, Milli baby. Občas koupeme v olejové koupeli - Linola ( popř. Lipobase).
Beruška
Já občas používám olej od Weledy, nebo koupel. Modrou indulonu používám na obličej nebo sušší místa na těle. Taky teda po plavání používám dětský olejíček z konopí. Ten je taky super. Mlíčka jsme ještě nezkoušeli, takže nevím.. Ale mám tu v záloze jedno Bubchen, tak ho asi prubneme.. ![]()
Iva 78: nám se malá zase osypala po olejíčku Johnson´s baby, což bych taky nečekala, takže když musíme, používáme mlíčko Nela batole, ale většinou nemažeme ničím, prý se mají póry nechat dýchat.
My používám mléko od Babylove z DM drogerie s levandulí. Malej má po ní bezproblémovou pokožku (dostali jsme pochvalu i od doktorky). Olejíček jsme používali jen ze začátku 2 měsíce, pak mi přišlo, že mu olejíček ucpává pórky, tak jsem zkusili mléko a na 1.
Jana
Modrou Indulonu používáme taky - na obličej. A do koupele Neutralni koupelovy olej od Hadka. Oboje si nemuzu vynachvalit.
Chtěla jsem Indulonu používat na celé tělo, ale Davídek se rozčiloval, že se to špatně rozstírá, tak jsme se vrátili k mlíčku ![]()
Btw, Davčovi je 9 měsíců.
Ahoj, my pouzivali slunecnicovy olej, detsky olej s Azulenem, ale vsechno vysusovalo pokozku nasi maly, takze ted mazeme detskou Niveou a je to bez problemu ![]()
Simona
ahoj nevim jak mas stare mimi,ale my na zacatku pouzivali slunecnicovy olej z lekarny- vyrobeny.a pak mleko.nekdo pouziva
lo,ale me to smrdi.ten olej je mozna na tu sussi pokozku lepsi.
Ahoj, já jsem dřív malého mazala olejíčkem od Nela Batole, ale dr. mi řekla, že ho olejem nemám mazat, že kůže miminka potřebuje spíš zvláčňovat a že mám používat mléko. Tak teď ho mažu hydratačním mlékem od Babylove a Jenda nemá suchou kůži.
Katka a Jenda (4 a půl měsíce)
Ahojky Ivo.
Dle kozarky olejicek pusobi jen na povrchu.
Mame taky suchsi kuzicku, tak mazeme Lipobassi - je supeeeeer, 75procent tuku, nebo modou indulonou. Oboji se lepe dostane az do kuze a zvlacni ji na dlouhou dobu.
Hodne zdravicka a vse dobre.
Eva a Kubik 11m
Olej nám sice doporučovali v porodnici, ale ani naší malé nesvědčil (konkrétně slunečnicový ani od Bubchenu), nakonec i dr říkal, že není vhodný. Malá je atopička.
Používám krém od dr - Ambiderman, občas dám Lipobasi nebo A-dermu a občas yvkoupu v Linolle fett.
GaB