Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, chci se zeptat na Vas nazor. Mam kocarek, kteremu konci zaruka letos v listopadu. Posledni pulrok jsme byli uz petkrat reklamovat kolecka. Nejdriv se zkroutily do osmy a pak pokazde uchazely a nesly dofouknout. Pichnuty nebyly, uchazely kolem ventilku, protoze duse je tam poskladana a ma vetsi rozmer nez kolecko. Tim jak se jezdi duse pracuje a ventilel je pak nakrivo az se nema kam posouvat az se natrhne. Mam narok na vraceni penez kocarku? Uz me nebavi kazdy mesic chodit menit kolecka ![]()
@Miriska a maji vice velikosti? Mam kocarek Tako Acoustic a ma docela velka kola. Byla jsem i v obchode s pneu (na kola, auta, kocarky) a tenhle rozmer nemeli a ani ho nemohli objednat :-/
@andulik8 Tak to netuším
Nám se podařilo několikrát píchnout kolečka na kočárku camarelo. Pak se chlap naštval, pořidl rubeny a kočárek jezdí už druhé dítě a stále kolečka držej. Teda ale zda se dají koupit v jiných velikostech, netuším.
@Miriska uz jsem se propracovala ke koleckam na kocarek
maji tu spousty velikosti, ale nevim presny rozmer tech nasich. Zaukoluju manzela. Diky za tip
ale stejne me porad zajima ta reklamace ![]()
Jako fakt ne, na vady duší a pneu nemůžeš vrátit po 1,5 kočár a chtít zpět peníze. Polské křápy, no co čekáte, ta cena se prostě projevit musí
fakt, co znám s polskýma herkama, tak většině duše a pneu prostě praskaj, ucházej. U kvalitních kočárků ne
sežeň si kvalitní pneu a duše a budeš mít klid, reklamovat můžeš jen ty duše, ale upřímně se divím, že nemají záruku i nich omezenou ![]()
No tak polský kočárek bych nehanila. Mám ho 4.rokem, vozí druhé dítě a je v pořádku a v pohodě. Vyměnily se všechny duše a kolečka poté, co jsme píchli jedno…jinou závadu neměl. To se může stát s čímkoliv jiným. A z vlastní zkušenosti bych do drahého kočárku stejně nešla, je to to samé v bleděmodrém.
@Miriska píše:
No tak polský kočárek bych nehanila. Mám ho 4.rokem, vozí druhé dítě a je v pořádku a v pohodě. Vyměnily se všechny duše a kolečka poté, co jsme píchli jedno…jinou závadu neměl. To se může stát s čímkoliv jiným. A z vlastní zkušenosti bych do drahého kočárku stejně nešla, je to to samé v bleděmodrém.
To není pravda, např. jané slalom, z roku 2004 a většina jich má původní obutí a pořád jezdí. polák 11 let starý? No nechci ani vidět, jak by vypadal ten. je to v lvalitě. Já měla většinu kvalitních kočárků, měla jsem jich hodně, nikdy jsem nepíchla
kamarádka má už na 2 dítě BGB a nikdy nelepili duši, neměnili. je to o kvalitě, ne že ne
Je divný, že většině poláků stačí dát i levné rubeny a je klid, o čem to asi svědčí? O tom, že prostě je to šunt ![]()
@araw Tak pardon, ale ne kazdeja dvacet tisic na kocarek. A nemyslim si, ze deset tisic za kocarek je malo. Ale kazdej asi mame jinou hodnotu penez.
@araw
Původně jsem nechtěla polsky kočárek, ale jak jsem ho začala shánět, tak jsem zjistila, ze je problém poridit jiný. Skoro všichni výrobci mi prijdou, ze jsou z Polska. Když jsem se ptala prodavaček v různých obchodech, at mi řeknou jiného výrobce než polského, tak si zrovna nemohly vzpomenout. Nevím, kolik stoji ten tvůj kocarek. Tu značku neznám, ale třeba 10 a vice tisíc za kočár, je pro mne opravdu hodně. Nevím, co je na tom tak drahého. Vždyť je to normální sériová výroba.
Autorce bych chtela říct, ze ja to vidím jako chybu výrobce a proto si myslím, ze na reklamaci ma nárok. U nás platí záruka 2roky, kterou si jistě prodejce zohlednil v ceně zboží. A ze maji záruku v Polsku jen 1rok, není podstatne.
@pedigka diky, ja si to s tou reklamaci myslim taky. Je to stejny jako kdyz se mi zkrouti po roce a pul dvirka od lednice a nebudou tesnit. Budu to opakovane reklamovat a bude se to stale kroutit tak by reklamace mela byt uznana. A je jedno jakej to je vyrobce. U nas plati 2 roky zaruka at je to jakakoliv znacka
@andulik8 Přesně tak, dvacet tisíc nebo deset tisíc je celkem podstatný rozdíl. Srovnávejte srovnatelné, pak tu nadávejte na poslkou výrobu. Holt když cenově dostupný kočárek jiného výrobce nemá…
Mám camarelo, polský krám jak tu někteří tvrdí. Každý, kdo ho vidí, tak se strašně diví, že v něm vozím už druhé dítě - vypadá moc dobře, ač teda druhá dcra mu dává pěkně zabrat a už jako nový vypadat nebude
A kdybych věděla do čeho jdu, pořídila bych si kočárek bazarový. Je to spotřební zboží, jako každé jiné, není potřeba vyhodit za něj dvacet tisíc.