Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kup si v lekárně nějakou směs kde bude d-manosa a směs lyzátů na bakterie močových cest a využívej to. Lysgyn nebo Uroval akut - klíčové jsou tam ty bakteriální lyzáty.
No a jinak opravdu hodně pij a hodně čůrej, aby si proplachovala močovou trubici.
Jinak - můžou ty záněty mít souvislost se sexem? A dělaly ti na gynekologii podrobné testy třeba na mykoplazmata a chlamydie?
@Anonymní píše:
Zdravím, už si opravdu nevím rady, mám opakované záněty močáku, před asi 3 týdny jsem dobrala antibiotika a měla klid. Teď se mi to opět vrátilo. Extrémně mě pálí močová trubice po močení a dnes když jsem se utírala měla jsem tam i trochu krve. Zítra si skočím zase k dr ale to pálení je strašné nevíte někdo co na to? Na výsledky zas budu čekat minimálně tři dny…
mně pomáhá blokurima, ale spíš preventivně nebo v úplných začátcích. Pokud už máš krev v moči, tak to asi zázrak nebude. ještě můžeš zkusit lichořeřišnici. Hodně pít, dobrý je čaj urosept. A jestli na to trpíš, tak se objednej na urologii, může být i nějaký problém v močových cestách.
@Ou byla jsem na urologii a vše v pořádku na chlamydie mi testy delali a vse negativni s tim ze mi nic neni a at si zajdu na gynekologii kde taky nic
Kup nějaký urologický čaj a hodně pít, držet se v teple ( hlavně záda a od nohou ).
Jak už psaly děvčata výše, pomáhá Blokurima, Lichořešišnice, brusinky, a Medvědice lékařská-s tou ale opatrně, může se užívat asi tak týden, a pak přestávka. Pak je volně v prodeji Rowatinex na potíže s močákem a ledvinami. Mě to většinou zabere. Blokurimu beru i preventivně. A hlavně pij hodně tekutin. Pokud do několika dní potíže neodezní, navštiv lékaře.
No já bych si zajela na pohotovost pro antibiotika. Zrovna jedny zobu. Včera ráno mi nic nebylo a navečer jsem curala krev. Do rána bych letos bez léků bolestí po zdi..
Blokurimu pij preventivně každý večer. Mně to pomohlo. Ale teď uz Ti asi nepomůže, šla bych na tu pohotovost.
Dělali ti na gyndě stěry? Jestli ne, může to být streptokok. Ten v moči nevychází a pěkně pálí. Potřebuje ATB a zjistit citlivost. Zatím manozu. Kdyby to byla e-coli tak doporučuji rychlé Utipro. Po přeléčení zkus kůru recyflorem.
@Okta píše:Že streptokok v moči “ nevychází “ a musí se zjistit citlivost je protimluv.
Dělali ti na gyndě stěry? Jestli ne, může to být streptokok. Ten v moči nevychází a pěkně pálí. Potřebuje ATB a zjistit citlivost. Zatím manozu. Kdyby to byla e-coli tak doporučuji rychlé Utipro. Po přeléčení zkus kůru recyflorem.
@leryl píše: Že streptokok v moči “ nevychází “ a musí se zjistit citlivost je protimluv.
Nejdříve se právě identifikuje kultivací bakterie a pak se dělá citlivost na antibiotika.
Asi myslela, že vyjde v gynekologických stěrech
Zdravím, už si opravdu nevím rady, mám opakované záněty močáku, před asi 3 týdny jsem dobrala antibiotika a měla klid. Teď se mi to opět vrátilo. Extrémně mě pálí močová trubice po močení a dnes když jsem se utírala měla jsem tam i trochu krve. Zítra si skočím zase k dr ale to pálení je strašné nevíte někdo co na to? Na výsledky zas budu čekat minimálně tři dny…