Opakované záněty močových cest u dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4248
8.1.19 14:07
@Anonymní píše:
Co je to MCUG? Nám dělali scitigrafii ledvin a tam se zjistilo, ze ta jedna funguje na 36 % je menší a uložena v pánvi a ta druhá na 64 % normální velikosti. Dr říkala ze ty bakterie jsou zvýšené tak radši brát atb ať se to nerozjede. Ale už po 3 za sebou to máme :,(

Tohle je jiny vysetreni nez MCUG na to jdeme v kvetnu.U mcug diteti zavedou cevku,tou napustej mocak a pak rentgenujou jestli se moc nevraci do ledvin.Ale mam pocit jestli to prave nedelaj jen u zanetu ledvin u zanetu mocaku myslim ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.19 14:10

Aha tak to jsem myslela, ze se vše zjisti tou scintigrafii i ten reflux, dr mi řekla že to se tím zjistí. Tak nevím no :? Tak asi nás na to pošlou. Léčí se ten reflux nějak?

• Citovat
  • Upravit
4248
8.1.19 14:19
@Anonymní píše:
Aha tak to jsem myslela, ze se vše zjisti tou scintigrafii i ten reflux, dr mi řekla že to se tím zjistí. Tak nevím no :? Tak asi nás na to pošlou. Léčí se ten reflux nějak?

Je 5 stupnu,snad 4 a 5 se operuje,jinak se ceka a pry 80% deti se to samo zacely.Tak u nas mcug vysetreni probihalo naprosto silene a za ppul roku mame jit znovu,tak jsem se ptala primare jestli se to neda poznat i jinak a rikal ze ne,ze jen timto zpisobem :nevim: Tak zkusim pohledat dalsi info,protoze bych byla fakt rada kdyby uz jsme na tohle nemusely.Na to co jste byli vy,jdeme v kvetnu a tam se pry pozna akorat jak ledviny fungujou a jestli ns nich nejsou jizvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
8.1.19 14:26

Ach jo to jsou hrůzy :( tak to nás určitě čeká. U nás ta scintigrafie byla v pohodě moc jsem se bála, ale malý byl v klidu. Jsou to strašne nervy radši by tam byl člověk sám místo nich, chudatka naše dětatka co si musí prožít . :,( Jako oni furt kritizují ať nehledam na internetu ale nic mi neřeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.19 14:28
@Anonymní píše:
Aha tak to jsem myslela, ze se vše zjisti tou scintigrafii i ten reflux, dr mi řekla že to se tím zjistí. Tak nevím no :? Tak asi nás na to pošlou. Léčí se ten reflux nějak?

Tam se snad vidí jen ten nejhorší stupeň, resp. vidí se, že něco tam je nebo není a nižší stupně nejdou rozpoznat. Jak píše @Ivana 85, volí se primárně vyčkávací přístup a dítě bere pidi dávku atb, teprve když se to nelepší nebo selhává zajišťovací léčba atb, tak se operuje - u nižších stupňů endoskopicky, u vyšších klasicky, ale hrozně rychle se to vyvíjí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.1.19 14:30

Jinak u nás MCUG proběhla zcela v pohodě, ale jednalo se o 3m dítě, letos máme kontrolní, tak uvidím, jak se mi tam bude chovat už batole…

• Citovat
  • Upravit
186
8.1.19 14:32
@Anonymní píše:
Tam se snad vidí jen ten nejhorší stupeň, resp. vidí se, že něco tam je nebo není a nižší stupně nejdou rozpoznat. Jak píše @Ivana 85, volí se primárně vyčkávací přístup a dítě bere pidi dávku atb, teprve když se to nelepší nebo selhává zajišťovací léčba atb, tak se operuje - u nižších stupňů endoskopicky, u vyšších klasicky, ale hrozně rychle se to vyvíjí.

Tak uvidíme co to bude, moc děkuji trosku jsem se uklidnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.19 14:36
@tanulaj píše:
Tak uvidíme co to bude, moc děkuji trosku jsem se uklidnila.

Já loni googlila jak magor, studovala statistiky,…a nakonec mě nejvíc uklidnila naše knihovnice, která mi sdělila, že „to tu mělo dětí a všechny z toho vyrostly“ :lol: .

• Citovat
  • Upravit
4248
8.1.19 14:46
@Anonymní píše:
Jinak u nás MCUG proběhla zcela v pohodě, ale jednalo se o 3m dítě, letos máme kontrolní, tak uvidím, jak se mi tam bude chovat už batole…

Delaji to u vas ambulantne nebo tam musite lezet?U nas se musi jednu noc lezet,rano daj premedikaci,zacevkujou a jede se na rtg.A kamen urazu u nas byla premefikace,mela na ni strasnou reakci,hodinu a pul nebylo vubec mozny ji uklidnit,jinak by to nejspis tak strasny nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
8.1.19 14:51
Ti doktoři nic neřeknou, ještě když se člověk ptá jako by je otravoval, přitom stačí říct jen základní věci pak by člověk nic nehledal. No máme jít doktorce tak uvidím co řekne. Atb dávám jen jednou denně, ze jako udržovací k tomu jsem koupila probiotika, ale nic do něj nemůžu dostat vše mi plive, jsou to boje.
@Anonymní píše:
Já loni googlila jak magor, studovala statistiky,…a nakonec mě nejvíc uklidnila naše knihovnice, která mi sdělila, že „to tu mělo dětí a všechny z toho vyrostly“ :lol: .
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.19 14:52

@Ivana 85 Ambulantně, vůbec mě ani nenapadlo, že by se to dělalo s hospitalizací 8o Ale uvidím, jak to bude letos, přeci jen už to není párkilové ležící mimino.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.1.19 14:57
@tanulaj píše:
Ti doktoři nic neřeknou, ještě když se člověk ptá jako by je otravoval, přitom stačí říct jen základní věci pak by člověk nic nehledal. No máme jít doktorce tak uvidím co řekne. Atb dávám jen jednou denně, ze jako udržovací k tomu jsem koupila probiotika, ale nic do něj nemůžu dostat vše mi plive, jsou to boje.

Já to s postupem času chápu, ono se opravdu dá těžko něco říct kromě toho, že z toho část dětí vyroste. Nechtějí ani vzbuzovat falešné naděje, ani nějak zdeptat. A není podle čeho poznat, které dítě z toho vyroste nebo ne..jediné, co se ví, je, že čím nižší stupeň, tím větší šance na to, že se to vyřeší samo. Ale ani u jedničky člověk nemá jistotu. Já to beru tak, že by se to mělo u nás letos vyřešit a tečka. Filosofovat, jak to bude, je sebetýrání. My taky dáváme 1× denně, probiotika taky dávám, ale mládě to naštěstí obojí baští.

• Citovat
  • Upravit
4248
8.1.19 15:11
Taky davame uz jen jednou denne.Ale jak mela ted ty zanety tak to bylo peklo.4 tydny v kuse brala atb,2 tydny je teda mela nitrozilne,ale kdyz mela sirup tak to byli hrozny boje.Ted od pulky prosince uz davame jen jednou denne a to jeste tajne do mlika,ale kdykoliv zasustim v kuchyni tak uz rve ze nechce prasek.
@Anonymní píše:
Já to s postupem času chápu, ono se opravdu dá těžko něco říct kromě toho, že z toho část dětí vyroste. Nechtějí ani vzbuzovat falešné naděje, ani nějak zdeptat. A není podle čeho poznat, které dítě z toho vyroste nebo ne..jediné, co se ví, je, že čím nižší stupeň, tím větší šance na to, že se to vyřeší samo. Ale ani u jedničky člověk nemá jistotu. Já to beru tak, že by se to mělo u nás letos vyřešit a tečka. Filosofovat, jak to bude, je sebetýrání. My taky dáváme 1× denně, probiotika taky dávám, ale mládě to naštěstí obojí baští.

Jakej stupen ma tvoje dite?Dcera ma na jedny ledvine prvni na druhy druhej.A k tomu vysetreni,oni to pry prave nekde delaj ambulatne a nekde s hospitalizaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.19 15:30

@Ivana 85 Oboustranný pasivní III., na jedné straně i aktivní IV.

• Citovat
  • Upravit
4248
8.1.19 15:51
@Anonymní píše:
@Ivana 85 Oboustranný pasivní III., na jedné straně i aktivní IV.

Ty jo tak to ma o dost vic nez nase,a kolikrat prodelal/a zanet ledvin?Ja teda nevim jestli ma aktivni nebo pasivni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí