Opakované záněty močových cest u dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
186
25.1.19 16:45

Tak to jsem v pozoru, zvýšena teplota a jedeme do nemocnice. Toto je děs :,( chudatka jak musí trpět :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
10.12.22 12:51

Zdravím Vás holky, vím, ze diskuze je starší, ale i tak to zkusím… mám malou holčičku, 4,5 měsíce.. teď máme potvrzeny další zánět močového měchýře… při prvním brala sumetrolim ATB a teď bere amoksiklav… začíná nám to vždy vytokama z pipči - dělané stery a vyšla escherichia colia enterococcus feacalis.. léčeno macmirorem… dodržují snad úplně všechno.. pleny máme bambusové, umývám po každé stolici, curani, vyvaruju oblečení, zehlim ho, hooodne vetrame, probiotika dáváme … jsem z toho zoufalá.. teď nás čeká sono.. :,(
je něco, co Vám zabralo s odstupem času?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
11.12.22 11:03

Taky zdravím, syn má už 4 roky, teď již delší dobu problémy nemáme, ale jako miminko, taky měl záněty, máme jednu ledvinu menší. Používala jsem pemprs pleny, nebo kolorky. Taky jsem vše dodržovala. Nakonec jsme měli do roku a půl udržovací léčbu furantoin. Všechny ty antibiotika co píšete jsme taky měli. Držím vám pěsti a palce ať vše dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
12.12.22 15:46

Moc dekuju za příspěvek, je skvělé vědět, ze z toho mohou děti vyrůst. :srdce:
My dneska sono a vše v pořádku. :andel: a dle moče opět nalezena e-coli :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
27.2.23 21:31

Holky, prosím, zeptám se … jak je to u koupání se záněty močového měchýře … máme bazén a chtěla bych se v něm v létě s malou koupat … je v něm slaná voda.. ona miluje vodu a po těch zánětech ji jen sprchujeme, tak pořad doufám, ze ji v létě budu moci smočit a trosku blbnout v bazénu … mate nějaké zkušenosti? Nebo se to nesmí, když měla záněty MM? 🥹

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
28.2.23 11:25

Zdravím, my jsme se koupali doma v bazénu(taky máme slanou vodu) i v moři. Ale do veřejných jsem nechodili( tam nás upozornila doktorka, že to není dobrý nápad) Doktorka nám řekla, že může doma a do moře. Raději se zeptat doktora. Pokud by se z bazénu zánět objevil, určitě bych to neriskovala. Zkoušeli jsme no. Když už byl větší dávala jsem i jako prevenci Uroval sirup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
4.3.23 20:24

@tanulaj dekuju! Taky chceme k moři.. myslím, ze by ji to mohlo i pomoci ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
10.3.23 15:23

@Nikolajevna tak my jsme s dcerou bormalne do bazenu i verejnych chodili. Zanet mela nekolikrat a ani jednou to nebylo po koupani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
24.3.23 19:52

@Ivana 85 dekuju za zkušenost :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
17.8.24 18:13
@Nikolajevna píše: Více

Dobrý den, jak jste na tom, pomohlo vám něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.24 11:13

Opakované záněty po dobu celého dětství mám za sebou. Začalo to někdy ve třech letech, ledviny i močák, byla jsem na antibiotikách i udržovací léčbě, pořád v nemocnici. Jednu dobu to vypadalo i že půjdou dovnitř a budou mi močák muset pročistit. Ve 14 mi vindali slepák, byla jsem v lázních a od té doby klid. Jen v 17 mě postihl ledvinový písek. Skoro při každé ambulantní kontrole ultrazvuk, jako malé mi dvakrát mi dělali cystouretrografii. Zjistili mi reflux, mám na jedné ledvině zdvojené pánvičky a je i nějaká větší. Taky jsem měla hyperaktivní močový měchýř, ale to odešlo.

• Citovat
  • Upravit
11
11.11.25 21:39

@kubrice Mohla bych se zeptat po těch letech jak to s dcerou vypadá? Stále míva zaněty MM nebo se to zlepšilo? Mám právě také 10letou dceru a máme to samé, opakující se záněty, bez příznaků. Jezdíme na urologii, na vyšetřeních nikdy nic nezjistili. Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí