Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Já to s postupem času chápu, ono se opravdu dá těžko něco říct kromě toho, že z toho část dětí vyroste. Nechtějí ani vzbuzovat falešné naděje, ani nějak zdeptat. A není podle čeho poznat, které dítě z toho vyroste nebo ne..jediné, co se ví, je, že čím nižší stupeň, tím větší šance na to, že se to vyřeší samo. Ale ani u jedničky člověk nemá jistotu. Já to beru tak, že by se to mělo u nás letos vyřešit a tečka. Filosofovat, jak to bude, je sebetýrání. My taky dáváme 1× denně, probiotika taky dávám, ale mládě to naštěstí obojí baští.
@tanulaj Dáváme ty probiotika a kojím, dodržujeme režimní opatření (nekoupat, nepoužívat až na nouzové situace vlhčené ubrousky, po stolici osprchovat), snažíme se zbytečně nezvyšovat riziko nakažení čímkoliv, takže se vyhýbáme nemocným lidem a obecně místům s velkou koncentrací lidí. Jsme hodně venku
Homeopatika jsme nezkoušeli a ani se mi do toho nějak nechce, bakterie to nepozabíjí, jestli to urychlí to dorůstání ví bůh.. co jsem koukala, tak údajně mají největší úspěch u kojenců, jenže u těch je spontánní úzdrava nejpravděpodobnější obecně.
@tanulaj A dobré to bude každopádně, z VVV je tahle snad jedna z nejlepších (pokud se to tak dá říct) a nejčastějších. A hlavně - jednoho dne to je pryč. Je to otrava, to jo, ale zmizí to ![]()
@Anonymní píše:
@tanulaj Dáváme ty probiotika a kojím, dodržujeme režimní opatření (nekoupat, nepoužívat až na nouzové situace vlhčené ubrousky, po stolici osprchovat), snažíme se zbytečně nezvyšovat riziko nakažení čímkoliv, takže se vyhýbáme nemocným lidem a obecně místům s velkou koncentrací lidí. Jsme hodně venkuHomeopatika jsme nezkoušeli a ani se mi do toho nějak nechce, bakterie to nepozabíjí, jestli to urychlí to dorůstání ví bůh.. co jsem koukala, tak údajně mají největší úspěch u kojenců, jenže u těch je spontánní úzdrava nejpravděpodobnější obecně.
Tohle je uplne zajmavy,nam vubec nerekli ze se nesmi koupat.Rekl mi teda doktor ze nedoporucuje letet na dovcu,protoze jsme meli letet do Turecka,tak ze kdyby ji to tam chytlo tak ze buh vi jak by ji tam lecili,ale primo o koupani nic nerikal.A pprosim te,ty vis hakej je rozdil mezi tim aktivnim a pasivnim refluxem?
@Ivana 85 Možná je to tím, že máme vyšší stupeň. Teda smí být ve vaně tak minutu dvě, což mě nehne kvůli tomu napouštět vanu… Takže jen sprchujeme. Pasivní je, že se to projevuje, už když teče moč do měchýře, aktivní při čůrání. Takže u nás, když čůrá, tak se jí to na jedné straně o ten stupeň zhorší.
@Anonymní píše:
@Ivana 85 Možná je to tím, že máme vyšší stupeň. Teda smí být ve vaně tak minutu dvě, což mě nehne kvůli tomu napouštět vanu… Takže jen sprchujeme. Pasivní je, že se to projevuje, už když teče moč do měchýře, aktivní při čůrání. Takže u nás, když čůrá, tak se jí to na jedné straně o ten stupeň zhorší.
Aha,to se zkusim mrknout do papiru jestli tam ma napsany jakej ma.Prave ze o tom koupani mi rikaj vsichni,tak se na kontrole zeptam.
My nakoupeme, jen sprchuji i po každém kakani se snažím. Když jsme venku nebo na návštěvě tak to nejde bez ubrousku, ale pokusím se to vynechat úplně máme nějakou tu emulzí na to, tak to nahradim. My taky nechodime mezi lidi. Je jak v bavlnce
Budu doufat no a ochraňovat co to jde. Tak snad to zmizí
@tanulaj Tak jednou za čas ubrousek nevadí. Paradoxně v nemocnici nám kvůli kanyle v nožičce ani jiná možnost nezbývala.
Uvažuju o soukromé skupině, stály byste o to? Asi tu žádná není.
@Anonymní píše:
@tanulaj Tak jednou za čas ubrousek nevadí. Paradoxně v nemocnici nám kvůli kanyle v nožičce ani jiná možnost nezbývala.
Uvažuju o soukromé skupině, stály byste o to? Asi tu žádná není.
Klidne muzem,budu rada pokud si s nekym budu.moc vymenovat zkusenosti.
Máme stejný problém. Dcerce bude v dubnu 10 let. Když jí bylo 5 let, měla zánět ledvin, potom jsme byli rok sledováni na nefrologii na Bulovce. Prodělala několikrát sono ledvin, kontroly moči - vždy v pořádku. Po roce měla zánět ledvin opět. Opět kolečko nefrologie, sono, kontroly moči. Od té doby se jí stále vrací záněty močových cest. Bez jakýchkoliv příznaků (teplota, bolest při močení,…) vždy při měsíční kontrole moči nalezena bakterie E-coli. Vždy zaléčeno Macmirorem. Ten ihned zabral a dva dny po nasazení byla moč čistá. Poté jsme dostali Macmiror jako zajišťovací léčbu jeden večer a po roce užívání v 12/17 jsme vysadili a hned opět zánět. Takže další rok pokračování 1× denně Macmiror.Potom jsme začali chodit i na urologii k panu doktrovi Sedláčkovi na Smíchov. Na urologii cvičíme správné uvolňování svalů a správné čůrání. Musí chodit pravidelně na malou. Vždy po 1,5 - 2 hodinách, ne později. Po stolici umýváme. Potom jsme začali chodit i na urologii k panu doktrovi Sedláčkovi na Smíchov. Teď v lednu jsme opět Macmiror vysadili a po třech týdnech opět nález. Už si taky nevíme rady:-(. Jediné co mě, omlouvám se, uklidňuje je to, že vidím, že v tom nejsme sami…
@Sarael píše:
Zdravim,
neřeší tady nekdo taky jako my, opakovane záněty močových cest? Nase dcera se s tim trápí uz pres 3 roky a je celou tu dobu na zajistovacich atb. Vždy, kdyz se vysadí, tak za tyden je novy silny zánět. Dáváme brusinky v tabletach, probiotika, bylinky, ale zadne zmeny k lepšímu.
Zajímaly by me zkusenosti ostatnich…
Diky
Máme stejný problém. Dcerce bude v dubnu 10 let. Když jí bylo 5 let, měla zánět ledvin, potom jsme byli rok sledováni na nefrologii na Bulovce. Prodělala několikrát sono ledvin, kontroly moči - vždy v pořádku. Po roce měla zánět ledvin opět. Opět kolečko nefrologie, sono, kontroly moči. Od té doby se jí stále vrací záněty močových cest. Bez jakýchkoliv příznaků (teplota, bolest při močení,…) vždy při měsíční kontrole moči nalezena bakterie E-coli. Vždy zaléčeno Macmirorem. Ten ihned zabral a dva dny po nasazení byla moč čistá. Poté jsme dostali Macmiror jako zajišťovací léčbu jeden večer a po roce užívání v 12/17 jsme vysadili a hned opět zánět. Takže další rok pokračování 1× denně Macmiror. Potom jsme začali chodit i na urologii k panu doktrovi Sedláčkovi na Smíchov. Na urologii cvičíme správné uvolňování svalů a správné čůrání. Musí chodit pravidelně na malou. Vždy po 1,5 - 2 hodinách, ne později. Po stolici umýváme. Potom jsme začali chodit i na urologii k panu doktrovi Sedláčkovi na Smíchov. Teď v lednu jsme opět Macmiror vysadili a po třech týdnech opět nález. Už si taky nevíme rady:-(. Jediné co mě, omlouvám se, uklidňuje je to, že vidím, že v tom nejsme sami…
To je opravdu strašne, my máme nález v moči pořad, je to prej na hraně, malý je bez teplot taky úplně v pohodě, příští týden jdeme na cevkování moči a uvidíme. Teď jsme víc jak týden bez antibiotik ale myslím, že asi taky budeme mít zajišťovací léčbu. Počká se no co bude za další výsledek. Teď ho nechávají jen tak a doufáme že se to nerozjede v zánět ledvin. Vy jste měli zánět ledvin bez příznaků?
@tanulaj píše:
To je opravdu strašne, my máme nález v moči pořad, je to prej na hraně, malý je bez teplot taky úplně v pohodě, příští týden jdeme na cevkování moči a uvidíme. Teď jsme víc jak týden bez antibiotik ale myslím, že asi taky budeme mít zajišťovací léčbu. Počká se no co bude za další výsledek. Teď ho nechávají jen tak a doufáme že se to nerozjede v zánět ledvin. Vy jste měli zánět ledvin bez příznaků?
Poprvé ho měla dcera v pěti letech, měla teploty a podruhé o rok později, to šla ráno normálně do školky a v poledne už jí bolelo bříško a začala teplota. Nenapadlo mě, že by bříško mohly být ledviny. Byl zrovna pátek a protože tady kolem řádily střevní virozy s teplotami a bolestmi břicha, myslela jsem, že je to ono. Když ale o víkendu teploty neklesly, jeli jsme v pondělí na Bulovku na nefrologii a tam nám zjistili zánět ledvin ![]()
@Ivana 85 2×, po tom druhém už jsme měli automaticky zajišťovací léčbu až do MCUG, která potvrdila reflux, takže s atb pokračujeme doteď.