Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky, máte/měla jste někdy některá z Vás podobný problém?
Koncem února jsem byla na gynekologii, kde mi paní doktorka řekla, že mám pravděpodobně zánět močových cest, dostala jsem ATB na 3 dny. Bohužel zánět neodezněl, tak jsem tam šla znovu (měla jsem to spojené ještě s jinými gyn. problémy) a dostala jsem tytéž ATB znovu na 5 dní. Dále mi dala doporučení na urologii, ale tam mě objednali až někde za polovinu března. Mezitím jsem si zašla za praktickým lékařem, který mi předepsal další ATB na 10 dní (Xorimax). Ty jsem brala a 10. den jsem již šla na cévkování na urologii, kde mi zjistili zase infekci, takže další ATB. Ty jsem nezačala brát, bylo to minulý týden a ještě jsem si zašla na urologii na MUDr. Ta mi řekla, ať je tedy zatím neberu (už jsem je měla doma), že mi udělají ještě jedno kontrolní cévkování. Tak jsem tedy byla ve středu na druhém cévkování a dnes jsem volala a je tam pořád infekce, ALE teď nějaký jiný kmen, takže si budu muset nejspíš pro jiná ATB…
Já nevím, je tohle normální..? Měla jste některá podobný problém? Já už jsem zoufalá, skoro celý březen jsem brala antibiotika, výsledek žádný. Samozřejmě se snažím hodně pít. Právě jsem měla jít na cystoskopii, kde by se mi podívali do močového měchýře kamerou, ale kvůli těm infekcím se to musí stále odkládat…tak už nevím, co pro to mám udělat…
Předem děkuji za příspěvky ![]()
Já taky lítala po doktorech, byla jsem v nemocnici, řešilo se to na urologii, taky jsem brala antibiotika, ale úspěch na chvíli a výsledek ve finále nula nula prd. Nepodstupovala jsem toho teda tolik co ty, ale záněty se mi objevují stále často, někdy míň, jindy trpím jak pes, tak zalezu do horké vany s čajem a „léčím“ se sama…
Ahoj ![]()
Já měla cca čtyři roky zpátky zánět močáku každý měsíc, každý měsíc zánět, pokaždé jinou mrchu, už sem byla zoufalá, navštívila několik léčitelek, obvodák mi napsal různé léky na imunitu močáku, na mě prostě nic nezabíralo. Na urologii sem byla jako doma. A to jsem pila tři litry denně, chodila oblíkaná, vše, i manžel byl na vyšetření…Pak sem byla před IVF na imunologii, svěřila sem se s tím imunoložce a ona mi poradila Phlogenzym 800 tablet, je teda pěkně mastný, ale mě pomohl a jsem pět měsíců bez zánětu, což je u mě obrovský úspěch ![]()
Měla jsem období pár let zpět, kdy jsem je měla opravdu často. osvědčilo se mi následující:
Ahoj, já jsem na tom teď podobně, od října už beru pátá antibiotika na močák :/ Moje obvoďačka už je ze mě hotová, naposledy mi nasadila Nitrofurantoin na pět týdnů, nejdřív tejden po osmi hodinách a pak čtyři týdny každý večer jednu tabletu. Příští týden dobírám a už se fakt modlím, abych to měla v pořádku, chcem se snažit o mimi ale doktorka mi to kvůli tomu zakázala.
Jinak si myslím, že u mě už je to i o tom, že si to vsugerovávam, pořád se sleduju, jestli se mi zase nechce nějak moc čůrat a čím víc na to myslím, tím je to někdy horší. Já bych asi potřebovala už i k psychiatrovi
Takže s tebou soucítím, vím jaký to je, tak snad se toho už zbavíme ![]()
Já na to taky kdysi dost trpěla. Brala jsem antibiotika jak na bežícím pásu a zánět se stejně vždy do dvou, tří týdnů vrátil. Nakonec mi doktorka předepsala chemoterapeutika a ty asi pomohly. Od té doby už jsem zánět močáku neměla a je to už pár let. Často tyto záněty souvisí i se změnou sexuálního partnera ![]()
@Jedlička12 Ahoj, doporučuju navštívit nějakého léčitele. Tvoje potíže jsou na to jak dělané. Dá Ti nějaká přírodní antibiotika nebo tak a budeš v pořádku. Já sama jsem lékař, ale při takovýchto potížích mi léčitelka vždy výborně pomohla!!
Děkuji za Vaše příspěvky
právě jsem již přemýšlela nad nějakou alternativní medicínou, ale vůbec nevím kam/na koho se obrátit, nikdy jsem to nijak nevyhledávala. Změna sexuálního partnera neproběhla, přítele mám stálého již skoro rok. Právě jsem na počátku těch zánětů byla na gynekologii, měla jsem zánět i v pochvě, ale ten se vyléčil. GynDr. říkala, že je možné, že to mám od partnera, ale na urologii mi zase jiná Dr. říkala, že jsou to moje vlastní bakterie a že to prý přenešené není. No, každopádně bych byla ráda, kdyby se to vyléčilo, abych mohla alespoň na tu cystoskopii, kde by se mi tam koukli do M. M. Ale doufám, že tam nic závažného nebude. Také jsem přemýšlela, že by to mohlo být psychologického původu, protože poslední dobou jsem tak nějak v celkové nepohodě; mám občas úzkosti a tak
…každopádně děkuji ještě jednou
@Ještídek
To by bylo moc fajn, Liberec nemám tak daleko, tak můžu poprosit o jméno, kontakt? ![]()
Jinak teď jsem volala na urologii ohledně těch výsledků, no a prý zatím žádná ATB brát nemám a v úterý mám přijít za paní doktorkou se s ní domluvit a probrat to (mám totiž ještě sníženou fci Š. Ž.)..tak uvidím, co mi řekne ![]()
Ještě mě napadlo, myslíte, že je nutné při těchto obtížích omezit pití alkoholu?
Můžeš zkusit megabrusinky - mně je doporučila dr. z urologie. Teď to určitě ty záněty nevyléčí, ale jako prevence jsou dobré a pokud chytnu zánět v úplném začátku, pomůže mi Uroval Akut.
A u mě zabralo po sexu vždy hned vyčůrat (též rada MUDr. z urologie).
@Jedlička12 no při braní atb. určitě, jinak možná problémy může dělat víno, pivo by mohlo pomoci čistit. Jinak neprospívají rajčata.
@krmar
O těch rajčatech jsem tedy nevěděla, díky. Jinak ATB teď tedy neberu a nebudu brát, uvidím až v úterý…takže tedy spíš pivo, než-li víno?