Operace krčních mandlí u dospělých

šuměnka32
8.10.13 21:22

operace krčních mandlí u dospělých

Ahoj maminky, čeká mě operace krčních mandlí :nevim:, jelikož je to moje první operace, můžete mi popsat, jak probíhá operační den před i po? Měly jste taky chronický zánět??? :cert:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4716
8.10.13 21:28

Ahojky, krcni mandle mi braly v 18 letech a musim rict, ze to neni nic prijemneho. Po narkoze jsem jeste nejakou dobu plivala krev a ta bolest, neprala bych to nikomu, snad mesic jsem jedla kasovitou stravu. Ale ten prinos byl paradni, od te doby zadne anginy, takze i pres velkou bolest to stoji za to. Zadne komplikace nebyly. Tak snad to zvladnte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
8.10.13 21:29

@šuměnka32 :mavam: na příjem se chodí den předem, aby se popřípadě doplnilo předoperační vyšetření. Na noc dostaneš prášek na spaní, od půl noci budeš lačnit. Ráno opět prášek na zklidnění, před odjezdem na sál injekci proti slinění.
V operační den nebudeš vůbec jíst, 2 hodiny po operaci budeš moc popíjet vychladlé tekutiny a ledovat krk. Podle potřeby analgetika. Od dalšího dne kašovitá strava a to po celou dobu hospitalizace a pak i v rekonvalescenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
8.10.13 21:34

@šuměnka32 Jenom doplním holky, raději si nakup výživy a jogurty, tekutá strava v některých nemocnicích bývá dosti nechutná :lol: Počítej s tím, že to bude bolet delší dobu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šuměnka32
8.10.13 21:35

Tak pokud jsem přežila, řezání abcesu, to už přežiju všechno :zed:… ale bojím se spíš té narkozy a odloučení od dětí… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
šuměnka32
8.10.13 21:37

Jediné pozitivní je že zhubnu a snad přestanu kouřit :potlesk:!!! na co prášek na spaní? bojí se, že bych neusla… já mám jít v pátek 25 na předoperační, pak domu so, ne, po doma to je svátek… v útery nástup a operace

• Citovat
  • Upravit
16732
8.10.13 21:37

@šuměnka32 tak proti řezání abscesu je to myslím procházka růžovou zahradou. Záleží i na prahu bolesti samozřejmě, někteří to popisují jako horší angínu. A co se bolesti týká tak druhý a třetí den je to prý nejhorší. Ale dají se dávat injekční analgetika a pak od toho dalšího dne po operaci se podávají analgetika-kapky- 3× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
8.10.13 21:38

@šuměnka32 ahaa, tak každá nemocnice to má asi jinak-pokud máš nástup i operaci ve stejný den tak prášek na spaní nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
8.10.13 21:39

Uaa, ja byla. Krom silene boelsti asi tritydenni po zakroku mi odtehdy vse seda na hlasivky a pak primo na prudusky. :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šuměnka32
8.10.13 21:42

No tím, že to vyšlo těsně po víkendu, tak si mě tam nenechají, už jsem měla termín, zrovna dnes, ale ten maras mě dohnal, a mám ATB… takže to přeložili…jinak dnes měl být nástup a zítra operace… 8o takže jsem nevyřešila nic, stále se trápím, bolestma v krku, kloubů…já už se snad i těším :evil: :evil: :twisted:

• Citovat
  • Upravit
šuměnka32
8.10.13 21:44

Na hlasivky a průdušky… to snad nemůže být horší…nebo jooo? já nikdy nabyla nikdy nemocná a teď za rok a pl, mám už asi 14 ATB a to je mrsk!!! :|

• Citovat
  • Upravit
16732
8.10.13 21:44

@šuměnka32 pokud míváš absces opakovaně je jen dobře, že jsi se pro operci rozhodla. Ono nochat se řezat za živa opakovaně do krku… :poblion: :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šuměnka32
8.10.13 21:47

Omlouvám se za překlepy… :oops: Abces jsem měla jen jednou…ten ale stál za to…jinak se mi tvoří neustále boláky plné hnisy…takže vlastně taky asi abcesy, když mi to vymáčknou je to ok…neustále mám streptokoky, stafylokoky a jiné potvory, neustále ATB, a ty klouby… :poblion:

• Citovat
  • Upravit
30309
8.10.13 21:49

@šuměnka32 To je mazec tedy. 8o 8o
Akorat ze ja bych to uz neresila trhanim-to je nasledek. Bylo by treba spise najit PRICINU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šuměnka32
8.10.13 21:54

To ano, já to řešila skoro 2 roky… homeopatika, bylinky, veškeré vyšetření, zdravá výživa, vitamíny… solná jeskyně… rady, články, diskuze, autovakcína, ribomunyl :zed: Prostě, jen tak se toho nezbavím, šla jsem na ORL ráno a odpo na jiné, až jsem se dostala k primáři do nemocnice a ten jediný řekl mandle ven, krev mám v pořádku, lehce zvýšené leukocyty a sedimnku, to z toho zánětu, bolí mě ramena a kolena, imunologie, alergologie v pořádku, plícní srdce taky… prostě Morybundus 8o 8o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty