Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj maminky.. Chtěla bych se zeptat zda je tu někdo kdo si prošel operací zúžené plicnice? Tato operace čeká mého 2leteho syna který je už jednou operovany se srdeční vadou (Falotova Tetralogie) Budu rada když se někdo ozve
![]()
Dcera má zuzenou plicnici plus měla defekt komoroveho septa, byla na kateteizaci ve dvou měsících, defekt se sám uzavírá
a to byl velky
@mijala Mohu se zeptat jak dlouho tu katatarizaci dělali? A jak dlouho trvalo než vás pustili domu? 😟 jsem z toho špatná… myslela jsem ze po první dlouhé operaci už budeme mít klid :/… Tak snad ta zúžena plicnice nebude nic hr
ozného
@Nys výkon trval asi dvě hodiny, pak byla do rána na monitorovacim pokoji. Jeden den nástup, druhý den výkon a třetí domu👍🏻 ale pokud máte za sebou velkou operaci tak tohle je brnkačka nebojte
Na monitorovacim pokoji byla jen proto že byla malinká jinak by šla hned po výkonu na oddělení, nebo ten pokoj je taky na oddělení ale má tam přístroje mohla jsem být hned s ni
Dobrý den, syn má také stenozu plicnice. Zjistěno cca když mu bylo měsíců. Paní doktorka nás poslala na kardioologii s tím že slyší šelest.
Na kardiologii zjistěna stenoza plicnice cca 20%, co mě ale překvapilo je verdikt lékaře, že syn bude muset chodit na pravidelné kontroly, že se s tím teď nic nedá dělat jen tedy sledovat a že nebude moct dělat nic moc za sport a bude mít nějaké vyjímky z telocviku ve škole.
Tak se chci zeptat zda tu je někdo s podobným příbehěm?
A zda kdo byl na katetrizaci se stav dítěte vrátil do normálu s tím že po katetrizaci už žádnou stenozu neměl.
Děkuji
@Vejunka1 dcera má taky stenozu plicnice, narodila se s velmi významnou, teď jsou ji 2roky a má už napsáno málo významná, ve 2mesicivh byla na katetrizaci, jezdíme na kontroly teď už po roce, jedeme teď v úterý a myslím že už nás pak budou chtít vidět třeba až za 2roky. Žádné omezení dcera nemá ani nikdo neříkal že by nemohla sportovat
( dcera měla ještě defekt komoroveho septa)
Je to malej čert co se nezastaví ![]()