Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud chceš tak můžeš, pokud ne, tak máš nárok na převedení jen na ranní. Akorát nevím, co za stroj, nesmíš dělat ve vynuceném taktu, takže třeba na lince s pásem. A ad ty bedny, můžeš nosit do 10 kg.
Ano, pracovat tak můžeš a můžeš zažádat o přeřazení na lehčí práci. Neměla by jsi zvedat bremena těžší 7.5kg a za směnu 2500kg. Alespoň tak to bylo, ale myslím ze se to moc nezměnilo
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jsem momentálně v 6. týdnu těhotenství a pracuji jako operátor výroby v potravinářství. Děláme většinou 12 hodin denní/noční, někdy máme třeba měsíc 3 směny. Moje práce je obsluha stroje, taky tahání beden se zbožím, ale hlavně jsem skoro celou směnu na nohou a dost se tam „nalítám“, zvlášť když nám stroje dělají problémy, to jsem kolikrát ráda, že si vůbec zajdu na záchod a napiju se. A teď moje otázka - můžu v těhotenství tuto práci vykonávat? Popř. s nějakým omezením? Teď čekám na potvrzení srdíčka na ultrazvuku, což mě čeká příští týden, takže zatím nechci v práci říkat, že jsem těhotná, ale bojím se, abych svoje miminko neohrozila. A jak je to se směnami? Můžu dělat normálně 12ky i noční?