Operátor výroby a těhotenství

Anonymní
18.9.20 12:55

Operátor výroby a těhotenství

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jsem momentálně v 6. týdnu těhotenství a pracuji jako operátor výroby v potravinářství. Děláme většinou 12 hodin denní/noční, někdy máme třeba měsíc 3 směny. Moje práce je obsluha stroje, taky tahání beden se zbožím, ale hlavně jsem skoro celou směnu na nohou a dost se tam „nalítám“, zvlášť když nám stroje dělají problémy, to jsem kolikrát ráda, že si vůbec zajdu na záchod a napiju se. A teď moje otázka - můžu v těhotenství tuto práci vykonávat? Popř. s nějakým omezením? Teď čekám na potvrzení srdíčka na ultrazvuku, což mě čeká příští týden, takže zatím nechci v práci říkat, že jsem těhotná, ale bojím se, abych svoje miminko neohrozila. A jak je to se směnami? Můžu dělat normálně 12ky i noční?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101611
18.9.20 13:42

Pokud chceš tak můžeš, pokud ne, tak máš nárok na převedení jen na ranní. Akorát nevím, co za stroj, nesmíš dělat ve vynuceném taktu, takže třeba na lince s pásem. A ad ty bedny, můžeš nosit do 10 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
18.9.20 13:45

Ano, pracovat tak můžeš a můžeš zažádat o přeřazení na lehčí práci. Neměla by jsi zvedat bremena těžší 7.5kg a za směnu 2500kg. Alespoň tak to bylo, ale myslím ze se to moc nezměnilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí