Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@El-Brno tak učili nás to na vs:-D jsem ekolog:-) zatím teda bez praxe, ale vím, že bedruny jsme probírali v rámci invazniho hmyzu. Ty dvacetitecne a jiné druhy různé od naší septempunctaty se snadněji mnozí a tolerují horší životní podmínky. Taky jsou více obrněné a brání se lépe predatorum.
V domácností mi nevadí, ale fakt je, že stejně jako ty české, jen ve větším měřítku, smrdí a brání se tekutinou, co jde horko těžko umýt. Takže nesahat a ani kočka je nejí:-D
Mám lampičku na komáry a ony se chytnou taky.
Přidávám se do klubu taky jich mám plný okna
Hlavně ted jak svítí sluníčko. Předchvílej sem je obrala a už tam jsou zase
![]()
@Kamča.dalmatinka píše:
Pes to nežere?
máme kocourka a normálně žere vše, ale toho se bojí, to se schovává a mňouká
@majda13 píše:
A ony vám jako něco dělají nebo co? Nechápu tu paniku…![]()
![]()
koušou…malá už má dva kousance
@bini851 Taky jsem našla dceři na tváři pěknej štípanec, že by beruška ![]()
Tak nakonec stačilaa voda se saponátem a houbička-chytnout berušku a utopit. makala jsem až do večera, snad už všechny jsou pryč ![]()
@El-Brno píše:
@majda13 jsme v panelákumožná by pomohlo vyšší patro, jsme pouze druhé
Také bojujeme s invazí berušek - nepomáhá ani vyšší patro ( 5.patro PD ), jsme dost daleko od lesa ( centrum města ) a ty mrchy jsou tu pořád a stále. Větrali jsme přes noc a ráno přijdu do kuchyně a ony tam byly zase. Pes je bohužel nežere.
Mně docela pomohl Biolit…včera jsem ho tu stříkala jak vzteklá, ráno tu byla akorát jedna, děsila jsem se návratu z práce v jakém stavu to tu najdu…a nikde nic…na druhou stranu je u nás dneska zamračeno, tak jestli to není jen tím ![]()
@Jaňule123 U nás bylo dneska taky zamračeno a berušky nikde, ale včera svítilo slunko a bylo jich mraky ![]()
@AAlisekU nás v práci teda dvě byli i když bylo zamračeno…ale bojím se, že se ve větším počtu neukázali fakt jen proto, že nebylo hezky
…to je snad poprvé v životě, co nechci aby svítilo sluníčko
Včera jsem myla okna po malování a pěkně u toho nadávala
byla v rámech plné trsy zahnízděné, něco jsem vymetala, ale lítají pak do pokoje, další okno jsem vysala, ale to zas pak smrdí z vysavače ten jejich puch, takže zítra jdu na ně do boje s biolitem ![]()
U nás teda dneska zamračeno a tak klid…krásný pocit po několika dnech pořádně vyvětrat bez obav ![]()
Tracy, a u vás je jak? Hezky nebo hnusně?
Holky zdravim mi jich tady mame plnej barak ještě, že mame sitky, ale i tak se dostanou svi. ně malé
chci umyt okna a mam hruzu z toho co se bude dít, až oddělam okna ![]()
@Jaňule123 včera svítilo slunce později bylo zataženo. Dneska bylo zataženo, ale na domku jsme nebyli. Jedem zítra a chci mýt další okna tak jsem zvědavá. Na domku možná nebudou, ale jsou mrchy v rámech, celé hejna
Už jsme zakoupili sprej na ně tak je budu likvidovat
Jdu si pro radu. Bydlíme u lesa, koupili jsme dům a na podzim 2023 se u nás v podkroví ( které není obyvatelné ale brzy bude) usadili berušky. Ale tak stovky nebo tisíce
zbavili jsme se jich v podstatě až na jaře. Loni na podzim jsme si dali potor a vůbec neotevírali okna, ale stejně tu jsou. Uz asi měsíc nebo dva jich jsou nahoře mraky.. treba týdne jich desítky az stovky vysajeme.
Nevíte někdo jak se jich zbavít? Nechapu kde se tam vzaly. Je možné ze se nějak pomnožily ve strese a ted postupně vylézají? Díky za každou zkušenost.