Opět berušky, co s nimi?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7376
8.10.13 14:31

@El-Brno tak učili nás to na vs:-D jsem ekolog:-) zatím teda bez praxe, ale vím, že bedruny jsme probírali v rámci invazniho hmyzu. Ty dvacetitecne a jiné druhy různé od naší septempunctaty se snadněji mnozí a tolerují horší životní podmínky. Taky jsou více obrněné a brání se lépe predatorum.

V domácností mi nevadí, ale fakt je, že stejně jako ty české, jen ve větším měřítku, smrdí a brání se tekutinou, co jde horko těžko umýt. Takže nesahat a ani kočka je nejí:-D

Mám lampičku na komáry a ony se chytnou taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
8.10.13 14:40

Přidávám se do klubu taky jich mám plný okna :cert: :cert: :cert: Hlavně ted jak svítí sluníčko. Předchvílej sem je obrala a už tam jsou zase :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
8.10.13 16:17
@Kamča.dalmatinka píše:
Pes to nežere? :lol:

máme kocourka a normálně žere vše, ale toho se bojí, to se schovává a mňouká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
8.10.13 16:19
@majda13 píše:
A ony vám jako něco dělají nebo co? Nechápu tu paniku… :nevim: :nevim: :nevim:

koušou…malá už má dva kousance

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
8.10.13 19:10

@bini851 Taky jsem našla dceři na tváři pěknej štípanec, že by beruška :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
9.10.13 09:33

Tak nakonec stačilaa voda se saponátem a houbička-chytnout berušku a utopit. makala jsem až do večera, snad už všechny jsou pryč :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4339
9.10.13 12:35
@El-Brno píše:
@majda13 jsme v paneláku :lol: možná by pomohlo vyšší patro, jsme pouze druhé

Také bojujeme s invazí berušek - nepomáhá ani vyšší patro ( 5.patro PD ), jsme dost daleko od lesa ( centrum města ) a ty mrchy jsou tu pořád a stále. Větrali jsme přes noc a ráno přijdu do kuchyně a ony tam byly zase. Pes je bohužel nežere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
9.10.13 17:30

Mně docela pomohl Biolit…včera jsem ho tu stříkala jak vzteklá, ráno tu byla akorát jedna, děsila jsem se návratu z práce v jakém stavu to tu najdu…a nikde nic…na druhou stranu je u nás dneska zamračeno, tak jestli to není jen tím :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
9.10.13 19:15

@Jaňule123 U nás bylo dneska taky zamračeno a berušky nikde, ale včera svítilo slunko a bylo jich mraky :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
9.10.13 20:59
@AAlisek

U nás v práci teda dvě byli i když bylo zamračeno…ale bojím se, že se ve větším počtu neukázali fakt jen proto, že nebylo hezky :?…to je snad poprvé v životě, co nechci aby svítilo sluníčko :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14434
10.10.13 09:48

Včera jsem myla okna po malování a pěkně u toho nadávala :( byla v rámech plné trsy zahnízděné, něco jsem vymetala, ale lítají pak do pokoje, další okno jsem vysala, ale to zas pak smrdí z vysavače ten jejich puch, takže zítra jdu na ně do boje s biolitem :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
10.10.13 22:20

U nás teda dneska zamračeno a tak klid…krásný pocit po několika dnech pořádně vyvětrat bez obav :D
Tracy, a u vás je jak? Hezky nebo hnusně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10075
10.10.13 22:24

Holky zdravim mi jich tady mame plnej barak ještě, že mame sitky, ale i tak se dostanou svi. ně malé :mrgreen: chci umyt okna a mam hruzu z toho co se bude dít, až oddělam okna :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14434
10.10.13 22:53

@Jaňule123 včera svítilo slunce později bylo zataženo. Dneska bylo zataženo, ale na domku jsme nebyli. Jedem zítra a chci mýt další okna tak jsem zvědavá. Na domku možná nebudou, ale jsou mrchy v rámech, celé hejna :pocitac: Už jsme zakoupili sprej na ně tak je budu likvidovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
6.3.25 20:51

Jdu si pro radu. Bydlíme u lesa, koupili jsme dům a na podzim 2023 se u nás v podkroví ( které není obyvatelné ale brzy bude) usadili berušky. Ale tak stovky nebo tisíce :zed: zbavili jsme se jich v podstatě až na jaře. Loni na podzim jsme si dali potor a vůbec neotevírali okna, ale stejně tu jsou. Uz asi měsíc nebo dva jich jsou nahoře mraky.. treba týdne jich desítky az stovky vysajeme. :,( Nevíte někdo jak se jich zbavít? Nechapu kde se tam vzaly. Je možné ze se nějak pomnožily ve strese a ted postupně vylézají? Díky za každou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný