Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Anonymní píše:
Ahoj potřebuju poradit už po třetí jsem potratila vždy se jednalo o zamlklý potrat a vždy v tom samém týdnu![]()
jaké vyšetření můžeme absolvovat?
Máme za sebou karyotyp a vyš. na trombofilní mutace - mam MTHFR.Co vše jde ještě vyšetřit?? Jsem už zoufalá![]()
ahoj, nevím odkud jsi, ale bylo by dobré se poradit s genetikem…na tuhle mutaci bys měla již při snažení brát minimálně femibion 800…ale nejsem doktor. zajdi tedy za dobrým a vyhlášeným genetikem
Femibion 800 beru přes půl roku a v těhu jsem si píchala miniheparin a stejně to nepomohlo chyby bude asi jinde
a co imunologii máš? já mám taky MTHFR a doktor řekl ,že na tohle nepomůže ani ten femibion ,normálně se mi vysmál ..to neni důvod k potratu prý ..ale ta imuno je potvora
no právě imunologii nemam dr. mě tam nyní chce odeslat, už jsem tam měla jet po druhém potratu, ale poté co zjistili mthfr nikam mě už nehnali ![]()
A jak ta imuno probíhá?? a co vše se z ní dá zjistit?
no já taky potratila 3× a udělali mi akorát genetiku a pak taky testy na štítnou žlázu,ta prý taky může způsobovat potrácení.imuno mi nedělali protože je to od nás přes celou republiku a podle slov mého doktora je to minimální pravděpodobnost že tam něco najdou
já jsem zase slyšela, že na té imunologii se toho dá najít hodně a tu štítnou žlázu může vyšetřit třeba jen obvodní dr.??
ano může,mě právě na gindě napsal doporučení k obvodnímu,tam mi vzali krev
no na genetice ani se štítnou žlázou problém není.teď jsem těhotná po 4 a uvidíme jak to dopadne ![]()
držím palce aby to bylo dobré, ale koukám, dítko už máš co?
jo mám,možná právě proto mi doktor řekl že na imunologii nejspíš nic nenajdou ale čert ví
Mně to říkali taky, že mi tam nic nenajdou. Lucka se narodila v pohodě, pak dvakrát ZT v 8tt, tu mutaci mi našli taky, ale miniheparin jsem si píchat nemusela. Po tom druhým jsem si tu imunologii vydupala a zjistilo se, že mám nesnášenlivost manželova spermatu, tudíž, čím víc jsme se snažili, tím to bylo horší a těch protilátek jsem měla v těle víc. Takže Prednison, 3 měsíce abstinence a máme Elu
.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj potřebuju poradit už po třetí jsem potratila vždy se jednalo o zamlklý potrat a vždy v tom samém týdnu
jaké vyšetření můžeme absolvovat?
Máme za sebou karyotyp a vyš. na trombofilní mutace - mam MTHFR.
Co vše jde ještě vyšetřit?? Jsem už zoufalá