Opět příkrmy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Opět příkrmy
Ahoj maminky, pročetla jsem tu spoustu dotazů na příkrmy, pár věcí jsem ale stejně nenašla. Za jak dlouho od zavedení může dítě baštit jak něco na oběd, tak večer kaši? Resp.je tu někdo, kdo bez problémů začal střídat-jeden den oběd, druhý den večer kaše, až po nějaké době spojení obojího do jednoho dne? A ještě jeden dotaz: jak to praktikujete s večerní kaší? Kaše, koupání, mlíko nebo mlíko, koupání, kaše? Teď jsou mi jedno názory odborníků, zajímá mě ta praktická stránka, jak to ve skutečnosti chodí.
PS- to, že se ptám, před čtvrtým uk.měsícem dcery neznamená, že chci příkrmy zavést teď.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
S Markétkou to děláme tak: koupání-kaše-mlíko. Je neuvěřitelný, co se do Markétky na jeden zátah vleze. Sní kaši ze 150ml vody a ještě vypije 150ml mlíka
. U vás bych samozřejmě začala s menší dávkou
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My nejdřív kaši, pak koupání, jelikož se u toho pokaždé neuvěřitelně zapatlal, nebo poprskal. Jinak bych to nestřídala /jednou oběd, podruhé jen večeře) bude v tom mít zmatek. My zavedli nejdřív oběd, za dva měsíce oběd+večeře. Ale kamarádka zas začla nejdřív večeří - rýžovou kaší, aby večer lépe spal a nebudil se hlady a taky to šlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejdřív kaše potom koupání. Kaši jsem zaváděla jako poslední, protože když sjem to zkusila, tak mu z ní bylo těžko, tak jsem to nechala měl hodně dlouho k večeři jen mlíko.
ale to pořadí tak nějak vyplynulo, když jsem nejdřív koupala, tak si po vytažení z vany už šmudlal očička, byl uavený, ještě tu kaši připravit, aby to snědl, to už byl i protivka, že chtěl spát… Pak měl teda ještě mlíko, ale po nějaké době, kdy už začal hodně pít tekutiny přes den, tak mlíko už nechtěl. Teď je to tak, že jednou za čas nemůže usnout, tak je s náma i po včerce a když vydrží třeba ty 2h přes čas, tak mu ještě dám mlíko, aby neměl v noci hlad
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
tak my máme nejdřív koupání pak 200ml kaše a hurá do hajan a spí do 6 do rána ![]()
nu a nejdříve jsme měli večeři - kaši, pak jsme přidali oběd - zelenina (nestřídám dny..) teď už jsme na ráno mlíčko - dopoledne ovoce - oběd zelenina - odpoledne mlíčko a jogurt a večer kaše
Vše podle rady naší pediatričky.. ale už se mi někdo divil jak to že už jíme to a to.. takže je vidět - co pediatr,to jiný názor
My jsme zdravý, krásně přibíráme aa šmakuje ..což je nejdůležitější. Kadí pravidelně a bez problémů..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,tak mi mame kolem seste kasi,tak 150 ml,potom po sedmy koupani a po koupani mliko vetsinou tak 180ml a pak jde spat.
Kdyz dam mliko po kasi driv jak za 1,5 hodky,tak pak prcek vetsinou blinkal,proto tu kasi davam driv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ok, děkuju za příspěvky, nejspíš to dopadne metodou pokus omyl
Ale zaujala mě kaše po koupání a žádné mléko kolem, no uvidíme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám teda „jenom“ dvě děti, ale jak jsem zjistila, a to nejen co se týče jídla, jsou oba úplně jiní. Ten starší měl jakési problémy s jídlem prakticky od narození (kojení), i s první flaškou byl silně konzervativní. Byla dřina, než si zvykl na něco jiného, ale pokud si zvykl, tak baštil jak žíznivej velbloud. Takže v tom nebyla ani tak alergie či jiný můj záměr, že několik dní za sebou jedl jen mrkev, ale prostě nechuť sníst cokoli jiného. Pokud si dobře pamatuju, začinali jsme mrkví, brambůrkama, brokolicí, pak maso … nakonec nějaké ovoce, jogurty … prostě „podle návodu“ …
Mladší špunt pravý opak. Sní cokoli, co má na lžičce. Jsou výjimky, kdy je žíznivý a dostatečně se napije a pak samozřejmě nemá hlad. Ale v cca 7 měsících už zkusil snad všechno, co nabízí „skleničky“ k danému věku.
Jo, a protože jak jsem psala, mám dvě děti, fakt jsem líná doma ještě vařit další jídlo (pro mimi) - nejsem vývařovna ..... prostě kupuju skleničky.
Snažím se držet postupu: snídaně MM, svačina cca půlka přesnídávky nebo jogurtu, oběd masozelenina nebo kaše, svačina ovoce nebo MM, večeře kaše nebo naopak masozelenina, druhá večeře MM. Celý den MM podle momentální žízně.
Protože musím nakrmit tři kluky (včetně muže), tak se snažím nakrmit miminko (okolo šesté), pak staršího syna (pokud nebaští společně s tátou, což je pro mně to nejlepší, co v daný okamžik může být), cca v sedm půl osmé koupání, a pak druhá večeře (oba mlíko).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kaše - koupání - mléko.
Máme to tak i u starší, večeří společně, je to rituál. Po čase přesuneme také mléko před koupání, aby se pak po vyčištění zubů už nejedlo a nepilo. Ale zatím nemáme zuby, tak ještě takto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
koupání - kaše, bo když s ním moc brzy po jídle hýbu, blinká. Po kaši umýt pusu
a do postýlky. Tady tak za deset minut zapije trochou čaje a usíná, průběžně ucucává čaj, než usne. (Mezi kaší a usnutím to dělá průměrně 40-50 ml čaje)
PS: Jo a zavedli jsme v 5. mesici zeleninu, v 6. maso a ovoce, v 7. kasi, ale tu ne proto, ze bychom museli, ale ze prestal pit mleko, tak vecer misto nej.
Příspěvek upraven 17.08.10 v 18:37
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My koupání a pak kaše zapitá vodou - mlíkem zapíjet nechce a po kaši hned usne a spí celou noc. Po zavedení oběda jsem čekala asi 4 týdny a pak dala další příkrm - ovoce. Ale kaši do lahve - tekutou, bych klidně dala hned, Anežka jí bohužel nesnášela v této formě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
podle toho, co vyvádí poslední dobou, tak kaše, pak opět kaše, pak krátký koupání, zase kaše a pak do postýlky tak litr kaše na doražení..:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit