Jaký tip mixéru
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jaký tip mixéru
Milé maminky, asi budu mít divný dotaz, ale co
. DOma máme klasický ruční šlehač, ale chceme koupit vícefunkční mixér s heslem Kvalita za rozumnou cenu
. Nemusí být naprosto značkový, drahý za několik set tisíc, ale aby měl výdrž. Čekáme miminko a určitě ho budeme používat právě i na příkrmy a aby mi usnadnil práci,takže celkem často. Menší problém je v tom, že máme malou kuchyň, takže buď ho budeme muset schovávat nebo mít venku - v tom případě trošku menší. Jaký by jste doporučily? Jaké máte s čím zkušenosti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
pokud ho chceš výměnou za klasický ruční šlehač, tak určitě ne robota. tím ruční šlehač nenahradíš, ale zase má spoustu jiných funkcí. myslím, že by ses měla podívat po nějakých tyčových šlehačích. jsou skladné, mají i různá příslušenství a nástavce - šlehání, sekání, mixování a jsou hodně skladné. sama ho přímo nemám, ale kamarádka si moc chválí nerezový tyčový šlehač braun.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám taky tyčový mixér od ETY a je kněmu něco jako mini mixérek nebo jak to říct,můžeš v něm dělat vše a je fakt výbornej!Mám ho od začátku a max.spokojenost ![]()
- Citovat
- Upravit
V zásadě máš dvě možnosti
tyčový mixér se šleháním nebo ruční šlehač s mixováním. V obou případech je ta druhá funkce horší (šlahač na tyčák je jednometlovej, mixér na šlehač je sice normální, ale šlehač má dost blou konstrukci na mixování, je velkej a drží se v pravém úhlu k nástavci)
protože blbě popisuji, dávám obrázky:
http://www.braun.com/…mr4050hc.jpg
to je mixér s šlahacím nástavcem (vlevo). je určen primárně na mixování (třeba v hrnci), proto je úzký
http://im9.cz/…c2886d3c.jpg
tohle je šlehač (představ si ten vršek, to ostatnbí je nástavec a mísa, lze používat (i koupit) samostatně. Do toho si můžeš dát mixovací nástavec (hned dole vedle mísy). Primárně je určen na šlehání a hnětení.
Hlavní problém v univerzálnosti obou je ergonomická kontstrukce. Já mám oba typy a používám je každý zvlášť. Jestli chceš, můžu se pokusim mixérem ušlehat a šlehačem umixovat a poreferovat ![]()
jinak od každého je nepžřeberně značek. Tyčák Braun je super, ten mám (svatební dar), ruční šlehač mám noname Rohnson, taky bez problémů funguje. při nákupu noname výrobků sleduj hlavně výkon. 400W je dolni hranice, i to je málo. Potom ti to shoří, když budeš třeba hnětat tuhé těsto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Farllin píše:
Milé maminky, asi budu mít divný dotaz, ale co. DOma máme klasický ruční šlehač, ale chceme koupit vícefunkční mixér s heslem Kvalita za rozumnou cenu
. Nemusí být naprosto značkový, drahý za několik set tisíc, ale aby měl výdrž. Čekáme miminko a určitě ho budeme používat právě i na příkrmy a aby mi usnadnil práci,takže celkem často. Menší problém je v tom, že máme malou kuchyň, takže buď ho budeme muset schovávat nebo mít venku - v tom případě trošku menší. Jaký by jste doporučily? Jaké máte s čím zkušenosti?
Pudloslava to napsala dost vyčerpávajícím způsobem. Mám ten druhý typ, ale od Brauna, chtěla jsem ti hodit odkaz a při té příležitosti zjistila, že už se to nevyrábí- mám ho už víc jak 5 let. Stál kolem 2 tisíc a v tomhle případě myslím, že je lepší připlatit si za značku, zrovna ten Braun bych řekla je držák (moje babi je spořivá, kupuje levnější značky, ten první jsme si kupovaly společně, ale já mám stále ten původní, ona už třetí nebo čtvrtý, tak nevím kdo nakonec víc šetří
).
Musíš zvážit co užiješ víc a co je pro tebe funkce doplňková, pro mě to v době koupě bylo tak, že priorita šlehač a ten tyčový tam byl vlastně jako bonus, ale posloužil výborně prckovi a jinak u nás velké využití nemá ![]()
Za mě určitě v tomhle případě značka se vyplatí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen malá poznámka - když už tyčový mixér, tak jedině s nerez koncem!!
Mám podobný co dala Pudla na obrázku a ten konec, čím mixuješ, už dávno není bílý, ale obarvený převážně od mrkve a další zeleniny. A to jsem vždycky hned opláchla a dala do myčky ![]()
- Citovat
- Upravit
madi píše:
Mám podobný co dala Pudla na obrázku a ten konec, čím mixuješ, už dávno není bílý, ale obarvený převážně od mrkve a další zeleniny. A to jsem vždycky hned opláchla a dala do myčky
Taky mám batikovaný bílý tyčový ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
madi píše:
Mám podobný co dala Pudla na obrázku a ten konec, čím mixuješ, už dávno není bílý, ale obarvený převážně od mrkve a další zeleniny. A to jsem vždycky hned opláchla a dala do myčky
já mám takový šedý. ale moc mi to nevadí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jako svou funkci plní dál, ale dvakrát estetické to není ![]()
- Citovat
- Upravit
no je fakt, ze v nove kuchyni jsem to chtela mit na drzaku viditelne..... ted to mam hozene v polici a kuchyne stejne vypada jak ve tretim svete, takze je mi to sumak.....
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé, jste moc moc hodné. Představovala bych si asi něco takového, jako je na tom dolním obrázku u Pudloslavy. Děkuji moc. I když je trošku větší, holt budeme muset nějak vymyslet asi poliču na něj v kuchyni. Nechci ho totiž moc schovávat, páč se znám, jak něco schovám, tak se mi to při vaření nechce vytahovat… Ty funkce by mohl mít co chceme, ještě navíc snad jen sekání potravin - cibule, ořechy, atd. Ten co máme doma, šlehač určitě používat dál budu na takový ty rychlovky asi…nevím.. Určitě dám na vás a pořídíme značkový. Zase si myslím, že šetřit se má na správných místech a kolikrát kupovat aušus vyjde dráž, než značkový, který vydrží. NEjsme zase tak bohatí, abychom kupovaly nekvalitní věci
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jé Farllin, já teda ohledně mixérů si myslim že Pudla podala absolutně vyčerpávající vysvětlení. Mám oba a oba se hodí.
Ale koukám že přenášíš a řešíš mixér - to je super
já sem si řikala že při nedodržení „termínu“ umřu nervozitou a ty si tu vesele řešíš takové věci… seš jednička ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Romaelka píše:
jé Farllin, já teda ohledně mixérů si myslim že Pudla podala absolutně vyčerpávající vysvětlení. Mám oba a oba se hodí.
Ale koukám že přenášíš a řešíš mixér - to je superjá sem si řikala že při nedodržení „termínu“ umřu nervozitou a ty si tu vesele řešíš takové věci… seš jednička
Zdání klame, pouze jsem už zblbla
. Holt, něčím se odreagovat musím
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a „vyháníš“ dle nějakých babských rad? nebo čekáš až se miminku bude chtít?
(já vím, je to off topic ale jsem zvědavá děsně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na příkrmy je nejlepší tyčovej, jakejkoliv. Teda aspoň já mám nějakej naprosto obyč levnej z Tesca a mixuju s ním už víc jak 5 let několikrát týdně. Nevadí mu ani vařící teplota. Je stále krásně bílej, i když zpracoval kila mrkve. A co se robotů týče, no, většinou zabírají strašně moc místa - abys s tím počítala. Já dostala od Zelmeru a spokojená moc nejsem. Sice umí všechno, ale zabírá celou polici ve špajzu, krom toho mísy, ve kterých se šlehá a strouhá, mají uprostřed díru (vypadají jako forma na bábovku) a strašně blbě se s tím zachází. Krom toho při krouhání, strouhání, je kotouč daleko od víka robota, takže zbytky krouhanýho jsou strašně velký (třetina mrkve, brambory). No ale to člověk asi zjistí až po koupi.
Tak dobře vyber.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit