Tvaroh od 8 měs nebo 1 roku?

7887
12.8.10 13:10

Tvaroh

Ahoj holky, potřebovala bych poradit, chtela bych dat Kubiskovi tvaroh, je mu 10m a jsem nerozhodna, protože někde píší, ano mužete od 8m a jinde píší až od 1 roku, pokud to vezmu selskym rozumem a nesporada ho kilo na posezeni tak by tak 3 až 5 lžiček s broskvema neměl být problem, Co Vy na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
teresa20
12.8.10 13:13

Ahoj Jani :mavam:
nám říkal doktor, že takové ty tvarohové pochoutky pro děti typu lipánek můžu v tomhle věku dávat ,ale max. jednou do týdne, prý to zatěžuje ledviny.
Takže bych to zkusila, ale málo a ne často :wink:

• Citovat
  • Upravit
teresa20

..

Příspěvek upraven 12.08.10 v 13:15

• Citovat
  • Upravit
22040

Jako víš co… v zásadě nic není problém, když toho nesní půl kila… :wink:
Jinak naše paní doktorka ale tvaroh také doporučuje až od roka, takže my jsme zatím u bílých jogurtů…

Lipánka a takové pochoutky starší ochutnala až kolem druhého roku, má bílé taky ráda, takže ty sladší věci má jen jako pamlsek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
12.8.10 13:21

Ahoj Bohunko, lipanek to nechci, to je hodne sladke, spis jsem mela na mysli tvaroh s cerstvymi broskvemi, aby mel změnu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
12.8.10 13:23

Ahoj Madi :mavam: ,
díky tak nevim co vyzkousim jestli nizkotucny nebo radsi tucny.
Jinak my dlabeme bile jogurty a když se do toho přidá ovoce tak to je super, ale nesladim to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
12.8.10 13:34

Nam rekla dr, ze tvaroh od roka a pokud ho ani pak nedostane, tak se nic nedeje, je pry velmi tezko stravitelny. Mnohem lepsi jsou zakysane mlecne vyrobky.
Takze Mates mel tvaroh zatim asi 2×, vystacime si s jogurty a spol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
12.8.10 13:43

:lol: :lol: Tak potom me teda napada, kefir a zakysanka, to muzu zkusit, to by celkem neměl byt problem:-), ja se ptala take doktorky, ta mi sdělila, že pokud ho nebudu dávat každý den, tak by neměl být problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22040
12.8.10 13:46

Jani a můžu mít hloupý dotaz? Proč to vlastně chceš zkoušet, když Ti bílé jogurty jí? Je tolik ovoce, které můžeš vystřídat, nebo i zeleniny, s okurkou jako tzatziki apod… Tak proč zrovna tvaroh?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
12.8.10 13:46

Tak mi dávali tvaroh až od roka. Jinak dlabal bílé jogurty (polotučné). Nedoporučují se vůbec nízkotučné výroby a tučné jsou zase zbytečně kalorické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
12.8.10 13:48

Malé jsem dávala, v malém množství na pečivu, s pažitkou, žloutkem, jako pomazánku. Nechtěla kaše a něco jíst musí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
12.8.10 13:51
janik73 píše:
Ahoj holky, potřebovala bych poradit, chtela bych dat Kubiskovi tvaroh, je mu 10m a jsem nerozhodna, protože někde píší, ano mužete od 8m a jinde píší až od 1 roku, pokud to vezmu selskym rozumem a nesporada ho kilo na posezeni tak by tak 3 až 5 lžiček s broskvema neměl být problem, Co Vy na to?

Ahoj, kdyz to vezmu podle svy mamy, tak s nama chodila na kontrolu k dr a ta ji rekla, no ze uz muze zacit pomalu prikrmovat, mixovat atd atd a my v ty dobe dlabali uz omacku s knedlikem :-D tak se rid svym rozumem a nemuzes nic pokazit. Zabit ho to nemuze :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
12.8.10 13:52

Bohunko, tak bíle jogurty dlabe, ovoce sice jí, ale ne všechno, tak jsem právě chtěla zkusit tvaroh, jestli by to šlo. Aby to neměl jednotvarne. Okurku jsem jeste nezkousela, zeleninu do nej dostat to je taky umeni, navic on porad vyzaduje mm a to je narocne:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
12.8.10 13:55

carey, díky tak to mi kamaradka říkala taky, že v 7m chodila do jeslí a dostala moravskeho vrabce s knedlikem a zelim a navrch zalite sunarem, malem jsem upadla, pry je taky ziva:-), ja byla až do 15m kojena a vicemene na polivkach a nejakem ovoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
12.8.10 13:57
janik73 píše:
carey, díky tak to mi kamaradka říkala taky, že v 7m chodila do jeslí a dostala moravskeho vrabce s knedlikem a zelim a navrch zalite sunarem, malem jsem upadla, pry je taky ziva:-), ja byla až do 15m kojena a vicemene na polivkach a nejakem ovoci.

Ja bych to az tak neresila :-) kdyz mu ho das, tak uvidis, co to s nim udela :-) kdyz mu ho rozmichas s medem, tak bude bastit o sto sest :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí