Tvaroh od 8 měs nebo 1 roku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3259
12.8.10 14:04

Nikolka jako zdravé dítě okusila tvaroh kousek před rokem. Nějaký takový ten ochucený tvaroh.
Martínkovi už v porodnici zjistili diletaci ledvinové pánvičky, vyklubal se z toho reflux na močáku 4 st. + různé k tomu přidružené věcičky. A jelikož vím, že dětské ledviny se vyvíjí až cca do toho jednoho roku a tvaroh je opravdu těžkos travitelný, tak ho Marťa ještě neměl a i když se mu ty ledvinové problémy sami upravily, dlouho tvaroh neuvidí. Myslím, že pokud dítě jí ostatní věci, není nutno mu ten tvaroh v podobě Lipánků a spol tak brzo dávat.

A mmch hodně těhle VVvad se pozná až později a zbytečně se pak už tímhle oslabená ledvina ještě zatěžuje. Platí to samo i o solení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
12.8.10 14:05

Myslim, že med ne, ten mu nejede:-(, on je šíleně mlsný kocourek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
12.8.10 14:07

Já jsem třeba nemyslela tvaroh ve formě lipánků :wink: Ten malá okusila poprvé někdy kolem roku a půl a stejně jí to nechutná.Ona ale není na sladké celkově. Starší taky ochutnal Pribináčky kolem roku a půl, jednu dobu je měl v oblibě, teď už mu taky nechutnají..Jsou sladké, dost husté, špatně se polykají.

Já jsem dělala dělám tvarohové pomazánky, úměrně věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22042
12.8.10 14:07

Med pro desetiměsíční dítě… :roll:
Jasně, my jsme na tom vyrostli, „naše mámy to dělaly“, krmily nás omáčkou s knedlíky, tak to můžeme dělat taky…
To jsou opravdu rady k nezaplacení… ale ať si to každý přebere po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
12.8.10 14:10
BohunkaP píše:
Med pro desetiměsíční dítě… :roll:
Jasně, my jsme na tom vyrostli, „naše mámy to dělaly“, krmily nás omáčkou s knedlíky, tak to můžeme dělat taky…
To jsou opravdu rady k nezaplacení… ale ať si to každý přebere po svém.

On to stejne bude kazdej delat po svym a davat mu, co uzna za vhodny a co malej basti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
12.8.10 14:31

Tenhle argument taky mám ráda.

Extrémní příklad: Škodlivost kouření byla taky objevena/dokázána až v 70. letech 20.stol.
Jestli v tý době taky lidi reagovali takhle (moje mamka kouřila, zatím ji nic není, tak proč bych nemohla taky). :roll: Ale tak-je to jejich volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
12.8.10 14:35
Kaatia píše:
Tenhle argument taky mám ráda.Extrémní příklad: Škodlivost kouření byla taky objevena/dokázána až v 70. letech 20.stol.
Jestli v tý době taky lidi reagovali takhle (moje mamka kouřila, zatím ji nic není, tak proč bych nemohla taky). :roll: Ale tak-je to jejich volba.

Podle me se nema nic prehanet a kdyz se to moc hroti, tak to neni dobre. Proste bych se ridila zdravym rozumem a ne nejakyma tabulkama. Nikde neni receno, ze jsou spravny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
12.8.10 14:36

Vim. přesně, že med ne, protože ho ochutnal tatkovi a hned ho prskal.
Problem je v tom, že se snažím mu dat uměrně vše jeho věku, ale neubráním se, že sezobne něco co nesmí, jak to má v pusince a chutná mu to, tak to z něj nedostanu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
12.8.10 14:37

Holky asi takhle:
Taky nemám ráda řeči typu…„my vám to taky dávali a nic vám nebylo“ - viz. rady maminek, babiček :roll: …atd.
Na druhou stranu se dneska až moc věcí řeší, sleduje…atd.
Takže všeho s mírou, zapojit mozek a přizpůsobit stravu, péči o miminko, dle jeho potřeb a reakcí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
12.8.10 14:39
Misula.vdf píše:
Holky asi takhle:
Taky nemám ráda řeči typu…„my vám to taky dávali a nic vám nebylo“ - viz. rady maminek, babiček :roll: …atd.
Na druhou stranu se dneska až moc věcí řeší, sleduje…atd.
Takže všeho s mírou, zapojit mozek a přizpůsobit stravu, péči o miminko, dle jeho potřeb a reakcí :hug:

Vsak to rikam celou dobu, to ze nam mama davala knedlik byl jen priklad toho, ze se to dneska vsechno moc resi a jakmile das diteti neco o den driv nez ma, tak v tom vsichni vidi silenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
12.8.10 14:39

Pokud je lékařsky dokázáno, že trávicí trakt (resp. vylučovací ústrojí) není v určitém věku plně vyvinuto a některé potraviny ho zbytečně zatěžují a poškozují (což se nemusí projevit hned), pak už je na každé mamce, jak si to přebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
12.8.10 14:45

díky za všechny podněty, jen jsem potřebovala radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
12.8.10 14:46

janik, není zač, ono se to trošku strhlo jiným směrem co??? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
12.8.10 14:56

Misulo, presne tak, ja chtela jen radu a malem jsem dostala vynadano, protoze co clovek to jiny nazor, ja se snazim jet podle doporuceni, akorat, ze ty umelci co píší knihy by se měli shodnout a alespon to psat stejne a ne kazda ves jiny pes :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
12.8.10 14:58

janik, to víš, ženský, to tak bývá :lol: . A máš pravdu, co doktor to jiný názor, to vraždím :nevim:
Fakt se musíš rozhodnout po svém…pomaloučku, polehoučku. Přeju dobré rozhodování :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí