Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Určitě zavolat o nove doruceni+stezovat, oni s te „zapisou s vykticnikem“ a budou dorucovat, jak pise Jizvikova.
Jen se zeptam, je to Praha nebo jine velke mesto, ne?
Příspěvek upraven 01.03.12 v 08:40
Mně pomohlo jít za vedoucí pošty, řekla mi, že doručovatelé mají nově v autech GPS, takže se hned vidí,kdo kde byl a nebyl a taky jsem si volala o opakované doručení - spousta lidí to nedělá, protože se třeba na ten balíček těší a ještě ten den běží na poštu. Já se taky na každý balíček těším, ale platím poštovné a ne malé, takže ať kmitají. Už je to v pořádku.
Mě se toto stalo jen jednou a ani jsem si nestěžovala, protože to byla tak trochu moje vina. Byla jsem venku s dětma, pošta jezdí tak kolem poledne. Jenže ten den zrovna chodila brigádnice a šla už v deset
. Druhý den jsem odchytla „naší“ pošťačku a další den mi balík přinesla. To je situace na vsi blízko malého města.
V tvé situaci bych si buď pořád dokola stěžovala, nebo pořád dokola volala o opětovné doručení balíku. Platíš si za dodání do domu, tak proč bys měla mít další náklady s vyzvedáváním na poště? ![]()
Já jsem se na ČP naštvala a domů si od nich nenechávám nic doručovat, všechno k manželovi do firmy, tam to totiž donesou vždycky, na tu adresu si nerisknou něco nedonést. Ale třeba sestra si objednávala z Německa světřík a po 3 týdnech zjistila, že adresát nebyl nalezen a zásilka se vrazí zpět, to trochu nepochopila, když mají na schránce jméno, na zvonku a pošta jí normálně chodí, je tam prostě bordel.
Poslední věc se mi stala, když jsem já posílala doporučenou zásilku - poslední info bylo, že jsem ji podala a už nic víc. Takže po dvou týdnech reklamace, uznali mi ji, protože opravdu zásilku nedohledali. Ovšem - z adresy, kam jsem to posílala mi byla za tři týdny zaslána odpověď, takže na český poště mají pěknej bordel a neevidují předávání zásilek.
A na ČP si už stěžovat nechodíme, nemá to cenu, občas máme pocit, že to je banda tupců.
Mně se zas stalo, že pošta dva balíky cestou rozbila (podle mě s tím museli fakt házet, krabice sice nebyly super pevné, ale běžnou manipulaci snesly a navíc se rozbily i igeliťáky vevnitř a obsah (lněné semínko) se tak začal sypat). U prvního se ani neráčili dát vědět adresátovi, jestli ho chce, balík měsíc prostě nebyl a po měsíci se vrátil zpět sem na poštu - bylo vráceno poštovné. U druhého aspoň dali adresátovi vědět, ale co mě dostalo bylo, že adresát musí osobně na poštu potvrdit, že balík si i tak vezme, ale pošta už NEMUSÍ ten jimi poškozený balík doručit až domů. Konkurenci na ně!! ![]()
stazka píše:
Určitě zavolat o nove doruceni+stezovat, oni s te „zapisou s vykticnikem“ a budou dorucovat, jak pise Jizvikova.
Jen se zeptam, je to Praha nebo jine velke mesto, ne?Příspěvek upraven 01.03.12 v 08:40
Brno, už jsem tam bylo to vyzvednout a řekla jim to (znovu) a tentokrát reakce lepší - napsala si mě na lístek, že mají ZVONIT
tak uvidíme příště.
Tu stížnost asi teď na tu poslední doručovatelku nepošlu a počkám až co bude s dalším balíkem..
J8 naštěstí musím zaklepat co jsme se přestěhovali do jiné části tka lístěčky ev shcránce nemívám zvoní:)))ale když jsme bydleli jinde byla to klasika prostě lístek ani ten kolikrát ne…já bohužel ppl nechci protože jezdí pokaždý v jinou dbu a já kolikrát nemůžu sedět doma pořád a čekat ažs e uráčí navíc ten co jezdí sem volá kdžy je před barákem tkaže docela na prd no…
Já psala stížnost přímo řediteli kraje a ten se mi jen omluvil. Máš štěstí, že jsi tam ten lístek o nezaštižení měla. Já ani to ne a to jsem čekala balík z USA. Takže jsem pak znova platila ze svého cestu sem asi 450,– kč je kvůli tomu, že blbá doručovatelka byla líná! A to se nestalo poprvé, dělá to tak s dopisama z úřadu atd. Prodejce v USA mi ještě vyfotil balík, kde byla nálepka adresát nezaštižen a jméno doručovatelky. Žádná druhá výzva, jak má podle zákonu být, ve schránce nebyla. Ať jde česká pošta do háje. Beztak na poště kradou.
Tak ještě jsem, aby toho dnes nebylo málo, našla v naší schránce důležité dopisy - sousedovic ovšem
No a nějaký manželův „lístek na peníze“ byl u dalšího souseda…
No a pak se ty pošťačky diví, že na ně každej nadává ![]()
Me se to stalo zrovna minulej tejden.. Nebylo to poprvy, uz jsem si asi 2× stezovala, ale tohle je podle me jina postacka ![]()
Jak debil cekam na dva balicky, cely pondeli do 15.15h doma, nic, tak kouknu do schranky a tam „vyzva, cas doruceni vyzvy 12.30h“ tak jsem myslela, ze ji zabiju a hned volala nasr.. na postu!
Takovej pomalej kluk si zapsal mou stiznost, za hodku mi volal, ze to s dorucovatelkou vyresil, ze pry byl zamceny dum. TAk mu rikam, ze zvonky nejsou za zamcenyma dverma, ze mohla teda zazvonit????
Tak pry uz se to nestane. ![]()
Sla jsem potom na postu, kde jsem to znova resila s tou zenskou, ta prave rikala, ze na prepazce s tim nic nenadelaji, ze si clovek musi stezovat vedoucimu dorucovatelek nebo komu a hlavne rikala, ze kdyz toho ma ta postacka hodne, tak ten balicek ani nebere a rovnou si predepise vyzvu na poste..
Tak to me dorazilo
Takze tak..
Jak to jde, pres CP neposilam ani nepouzivam, ale nekdy bohuzel......
Tak já to musím zaklepat (ťuk ťuk), ale Česká pošta dělá to, co od ní očekávám. Možná je to i tím, že tato část Brna je taková „vesnická“ a doručovatelky jsou tady mimobrněnské, takže to berou zodpovědně, jako by doručovaly doma ve své vesnici. A to nakupuju na Aukru docela dost a balíky chodí jak o život… ![]()
Tak ja jsem mela taky hezky zážitek s poštou, s manželem jsme šli na postu pro balíček, a balíček byl na dobirku a ja OP mám jinou trvalou adresu než korespondenční a odmítli mi balíček vydat, protože adresa nesouhlasí, když jsme tam trochu vyvadeli, a pani na přepážce zavolala pani vedoucí ta si nas vyfotila a zavolala na nas policii, odešli jsme a na policii jsme zavolala sami a ti nám řekli ze tam byli a nakonec jim nic neřekli tak to PČR předala městské,??? voalla jsem na infolinku ČP a tam nám řekli ze je to pěkná hloupost ze nám to nechtěli vydat tak jsme se tam vrátili a řekli jsme ze ten balíček prostě máme právo dostat, řekli nám ze nea ze nám to nechají ještě jednou poslat, a druhy den ani třetí nic. Už nevím kam mám zavolat. A udělat tam bordel abychom dostali svůj balík.
(Pani na přepážce nám na začátku když jsme ji řekli něco o zákonů tak si schovala svou jmenovku a řekla nám ze proč by mela znát zákony ze ji to je jedno tak jen taková vsuvka pro pobavení.)
ani výzvu jsem do schránky nedostala, což se mi stává opakovaně a vždy. Bydlim v centru pošta je ode me opravdu kousek, jinak je to pošta v Liberec 1
Příspěvek upraven 17.02.18 v 21:13
@sarka_lukacova Já bych zavolala přímo na centrálu české pošty popřípadě na call centrum a doptala bych se jak a co dál dělat a co se stalo. Přímo na stránkách české pošty jsou kontakty.
Teď jsem ještě narazila na poštovního ombucmana https://www.ceskaposta.cz/…ni-ombudsman
Tak se zkusit obrátit tam.
Je mi líto, že nemůžu poradit víc, ale já se nakonec vždy i přes nějaké potíže domluvila.
@sarka_lukacova Je mi líto co se vám stalo, za to konkrétně mohla paní na přepážce. Určitě bych si na ni stěžovala. Mně také chodí balíky co chvílu a adresu na občance mám také jinou a nikdy s tím nebyl problém.
Chování paní za přepážkou opravdu nechápu.