Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sarka_lukacova najdi si na webu ČP stav zásilky, pokud z toho nevyčteš, že je zrovna doručovaná, tak budeš muset jít ještě jednou na tu poštu.
Pokud by zas měli problém, tak zavolej na infolinku ČP přímo odtamtud a nějak je propoj, ať se teda dohodnou.
Pokud budou chtít volat PČR, tak v klidu setrvejte do jejich příjezdu (samozřejmě se chovej neústupně, ale slušně), aspoň bude o problému záznam.
Kdyby ČP vydávala jen podle trvalého bydliště, tak v Praze nedostane zásilku půlka lidí.
Taky mám jinou adresu v OP a nikdy jsem neměla problém. Občas se mě paní/slečna za přepážkou zeptá, jaká adresa je na balíku, asi pro jistotu, aby měla jistotu… ![]()
Je pravda, že jednou na mě pracovnice také zkoušela, že na občance mám jinou adresu než na balíku. Řekla jsem jí, že se „přechodné“ adresy již do občanky přeci nepíšou a jestli mi tedy může vysvětlit fungování jejich služby „balík na poštu“, kde uvádí, že se dá doručit na jakoukoli poštu v ČR - to samé balík do ruky, kdy si můžu poslat balík třeba do práce. Pak už mi ho dala.
Ale aby někdo volal PČR-to je silná káva.
Jenže pokud podáš nějakou stížnost, stejně se nic nestane. Já jich podala moc na nedoručování a odezva 0.
Na tvém místě bych šla na poštu a chtěla balík vydat. Pokud ne, tak zavolat na tu centrálu přímo z pošty. Ale udělala bych tam asi haló…
@Halamka Pokud bys chtěla masivní efekt, tak je potřeba stěžovat si na ČTÚ, který na poštu dohlíží. Zejména když se jim tam sejde víc stížností, tak jednají a pošta dostane celkem mastné pokuty. Žiju v regionu, který byl před pár lety „postižen nedoručováním“ (ala - no voni to nechaj všechno na poště, co by to rozváželi, za pár dní donese pošťačka výzvu k vyzvednutí, když půjde kolem). ČP zatáhla pár mega a už se doručuje celkem OK.
@Laurie píše:
@sarka_lukacova co si nechat balíček opětovně doručit
To jsem nechala, samozřejmě nic nepřišlo ani výzva ve schránce nebyla.
@Halamka píše:
![]()
![]()
Je pravda, že jednou na mě pracovnice také zkoušela, že na občance mám jinou adresu než na balíku. Řekla jsem jí, že se „přechodné“ adresy již do občanky přeci nepíšou a jestli mi tedy může vysvětlit fungování jejich služby „balík na poštu“, kde uvádí, že se dá doručit na jakoukoli poštu v ČR - to samé balík do ruky, kdy si můžu poslat balík třeba do práce. Pak už mi ho dala.
Ale aby někdo volal PČR-to je silná káva.
Jenže pokud podáš nějakou stížnost, stejně se nic nestane. Já jich podala moc na nedoručování a odezva 0.
Na tvém místě bych šla na poštu a chtěla balík vydat. Pokud ne, tak zavolat na tu centrálu přímo z pošty. Ale udělala bych tam asi haló…
To jsem také zkoušela a nic, řekla ze je to prostě nezajímá, a balík mi i tak nevydali i když slyšeli ze nám na infolince řekli ze mi to musí vydat.
@Kamkam píše:
Taky mám jinou adresu v OP a nikdy jsem neměla problém. Občas se mě paní/slečna za přepážkou zeptá, jaká adresa je na balíku, asi pro jistotu, aby měla jistotu… :nevimcitace]Tqke jsem s tim nikdy neměla problém az ted a také jsem ji řekla ješte tu adresu korespondenční a stejně bez efektu.
@sarka_lukacova Ne, že slyšeli, že vám někdo řekl - musíte zavolat na infolinku přímé z té pošty a dát nahlas, ať to slyší přímo.
Jinak ještě lze požadovat potvrzení o tom, že vám balíček odmítají vydat z tohoto důvodu. Asi bych si to napsala předem doma včetně všech dat a podacích čísel a chtěla bych, aby mi tam napsali čitelně jméno a podepsali se.
Upřímně řečeno mi připadá, že v tom je nějaký háček.
Jaký je stav zásilky na stránkách ČP?
@sarka_lukacova to je neuvěřitelný.. Co vám to tam sedí… Jak píše Knihomyš, jinak to asi nepůjde… Ale takový obstrukce kvůli jednomu balíku… Aby je mravenci snědli, fakt ![]()
@Knihomyš píše:
@sarka_lukacova Ne, že slyšeli, že vám někdo řekl - musíte zavolat na infolinku přímé z té pošty a dát nahlas, ať to slyší přímo.
Jinak ještě lze požadovat potvrzení o tom, že vám balíček odmítají vydat z tohoto důvodu. Asi bych si to napsala předem doma včetně všech dat a podacích čísel a chtěla bych, aby mi tam napsali čitelně jméno a podepsali se.
Upřímně řečeno mi připadá, že v tom je nějaký háček.
Jaký je stav zásilky na stránkách ČP?
Pani si i schovávala svou jmenovku, taky jsem to nepochopila bylo to poprvé, chtěla prostě důkaz toho že na te koresp. adrese jsem opravdu já prilozim foto.
@Kamkam píše:
@sarka_lukacova to je neuvěřitelný.. Co vám to tam sedí… Jak píše Knihomyš, jinak to asi nepůjde… Ale takový obstrukce kvůli jednomu balíku… Aby je mravenci snědli, fakt
Pritom je to dobirka za 1700 Kč
Tak se tam prostě v pondělí stav - buď narazíš na někoho normálnějšího (případně se jim to rozleží), nebo halt musíš trvat na vydání zásilky.
Ještě si teda než vyrazíš zkontroluj, jestli se stav nezměnil a nezkoušejí to znovu doručit.