Opožděná ovluace = opožděná menstruace?

383
2.8.20 12:44

Opozdena ovulace=opozdena menstruace?

Ahojky holky:) normálně mám cyklus 29dni, někdy 27 aj 28. Ovulaci mám pravidelne 14 nebo 15 den. Tenhle cyklus jsem ji podle testu měla o 5 dni déle což normlne nemivam, je teda pravidlo ze budu mít i déle menstruaci nebo by měla přijít normlne v termínu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6661
2.8.20 13:05

Ta luteální fáze je stejná, takže když se posune ovulace, posune se menstruace. Luteální fáze nesmí být krátká, to je pak špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
2.8.20 13:07

@bartsch takže se mi to posune…:/ no tak to si test dělat nebudu:) já myslela ze jsou i případy co mívají bezne i ovulaci třeba týden před ms ale ms jim normlne dorazí v termínu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
2.8.20 13:13
@sportyM píše:
@bartsch takže se mi to posune…:/ no tak to si test dělat nebudu:) já myslela ze jsou i případy co mívají bezne i ovulaci třeba týden před ms ale ms jim normlne dorazí v termínu

LF, která by trvala jen týden, je špatná. LF je dlouhá 12 - 16 dnů, hraniční je 10 dnů. Při krátké LF nemá dostatek času se oplodněné vajíčko uhnízdit. Pokud jsi měla posunutou ovulaci o 5 dnů, testuj dva týdny po ovulaci. Vždyť mezi oplodněním a nidací taky uplyne nějaká doba - 6 až 9 dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
2.8.20 13:17

@bartsch dobře, tak test udělám ve čtvrtek, to bych měla být 14dpo. Dnes jsem měla mit termín ms, jsem 29. DC a 10 DPO. Tak uvidíme jak to dopadne:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
2.8.20 13:26

Tak držím palce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33013
2.8.20 13:32

Já mám ovulaci podle plota, někdy dřív a někdy později, ale lf stále průměrně 12 dní. Je to tak obvyklé. První fáze může být různě dlouhá, ale druhá bývá konstantní. 14 DPO už by měly být // pěkně vidět. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.26 11:21

Opožděný menstruace

:srdce: Ahoj holky, chtěla bych se poradit, protože už si nevím moc rady se svým cyklem. Je mi 18 a menstruaci mám odjakživa spíš nepravidelnou a delší. Poslední cykly jsem měla 40, 48, 36, 34 a 37 dní, takže už jsem měla i delší cyklus, ale teď jsem 51. den a pořád nic, což mě začíná docela stresovat.

Nepravidelný cyklus jsem už řešila s doktory a podle všech vyšetření jsem v pořádku. Hormony mi dělali asi před měsícem 4. den menstruace a vyšly v pořádku, stejně tak mám v pořádku štítnou žlázu. Doktoři mi říkali, že mám prostě delší cykly a že to tak moje tělo může mít nastavené a občas se může stát, že se cyklus ještě víc protáhne. Už asi 3 měsíce beru drmek (Harmony Complex od Natu), protože jsem chtěla cyklus trochu srovnat.

S přítelem nemám hormonální antikoncepci, většinou používáme kondom. V předchozích měsících se párkrát stalo, že jsme měli na začátku krátce sex bez kondomu, ale vždycky jen na chvíli a bez vyvrcholení, přítel se hodně hlídá. Tento měsíc jsme ale podle mě vůbec nic takového neměli, takže těhotenství mi nepřijde moc pravděpodobné.

Kolem 19. dne tohoto cyklu jsem měla asi dva dny lehké růžové až nahnědlé špinění, byl u toho takový kluzký hlen a trochu mě bolelo břicho. Potom už nic. Menstruaci jsem čekala, ale nepřišla. Asi od 42. dne mě začala bolet prsa, což u mě normálně bývá před menstruací, a teď už mě bolí dost. Občas mě pobolívá i podbřišek a výtoku mám skoro žádný. Čípek mám nízko, tvrdý a trochu otevřený.

Napadlo mě, jestli jsem třeba neměla pozdní ovulaci nebo anovulační cyklus a proto se mi všechno takhle posunulo. Měla jste některá podobně dlouhý cyklus, třeba 50–55 dní, a menstruace nakonec normálně přišla? Je mi 18 a případné těhotenství si teď opravdu nemůžu dovolit, bylo by to pro mě nepřijatelné, takže mě to celé dost trápí a jsem z toho nervózní :(

• Citovat
  • Upravit
36920
11.8.26 12:06
@Anonymní píše: Více

Udelej si test a jestli dite nechceš, tak se chraň při kazdem styku a od začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1122
11.8.26 12:30

Přerušovanou souloží se chrání řada žen. Pokud se partner umí ovládat a navíc používáte v závěru kondom, tak je nebezpečí otěhotnění nepatrné a nemusíš být nervózní. Abys měla jistotu, počkej ještě pár dnů a udělej si test, abys nepromeškala možnost miniinterrupce, kdyby přece jen byla potřebná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
11.8.26 13:24
@Lemrucha píše: Více

Tak to bych 18. lete holce opravdu neradila, ze prerusovana souloz je ok.
Zakladatelce bych poradila si co nejdrive udelat test, a od ted pouzivat kondom pokazde. Obzvlast na zacatku cyklu, kdyz nevi, kdy prijde ovulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5075
11.8.26 13:44

@Lemrucha přerušovaná soulož je ok, pokud bys při případné nehodě zvládla dítě uživit. Radit, že je to v pohodě a funguje to spoustě párů, 18 leté holce, je nesmysl. „Tulipáne“ být tebou, udělám si v prvé řadě test :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6450
11.8.26 19:02
@Lemrucha píše: Více

No…. A pak tady nemá být milion diskuzí o těhotenství, když se chrání - přerušovanou souloží :roll:
Tohle ok opravdu není… žena to neovlivní a muži stačí opravdu sekunda, aby z toho to dítě bylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí